Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето
  • От 1 юли до 31 август 2017 Клиника д-р Емилова ще работи в Хотел Боровец Хилс.
  • Тъй като броят на местата през летния сезон е ограничен, моля побързайте с резервациите на тел. 0888 951 288

Филми на Стилиян Иванов

recmovД-р Емилова представи своите рецепти за щастие в два документални филма, посветени на нейната философия. Те показват десетки хора от САЩ, Холандия, Германия, Украйна, Кипър, Гърция и България намерили спасение в метода наречен „плодолечение“. Авторът Стилиян Иванов търси корените на уникалната система за лечение. Оказва се, че гладът с лечебна цел е известен от хилядолетия. За това говорят съчиненията на древни автори от Египет, Вавилон, Индия, Китай, Тибет, Персия, Гърция и Рим.

В наши дни методът е изключително популярен в целия свят, но само 50 лекари на планетата са с официално признати права за прилагането му. Един от тези международно признати специалисти е българката д-р Емилова. Лечението, което прилага д-р Емилова e цялостно отношение към света. В нейната клиника човек променя изцяло начина си на мислене и на живот, защото човек е това, което яде. Пред камерата застават и хора от екипа на д-р Емилова, както и известни българи, нейни пациенти – Глория, Марта Вачкова, Тони Димитрова, Мая Нешкова и др. Филмът е преведен на 11 езика и се разпространява на DVD в Европа, Азия и Северна Америка.

Откъс от филма "РЕЦЕПТИ ЗА ЩАСТИЕ 1"

Откъс от филма "РЕЦЕПТИ ЗА ЩАСТИЕ 2"

Възможно ли е диета да замени тежка операция? Възможно ли е двадесет години вашето дете да не е пило нито веднъж антибиотик, заради редовната консумация на билкови отвари с мед? Възможно ли е като увеличите приема на плодове само за месеци да свалите 50 кг. и да бъдете в перфектна форма за абитуриентския си бал?...И възможно ли е природосъобразният път към здравето да бъде осмиван, а лекарите, които го препоръчват да бъдат хулени и мразени?

Това са само част от въпросите, на които режисьорът Стилиян Иванов търси отговор в най-новия си документален филм "Благодаря, д-р Емилова!". Филмът беше издаден в деня, когато доктор Емилова, един от ревностните последователи на Лидия Ковачева, навърши 70 години.

Пред камерата на оператора Мирослав Евдосиев българи и чужденци не намират думи, за да изразят благодарността си от "чудодейното изцеление". Отчаяни и примирени с тежките си заболявания пациенти от Европа, Азия и Северна Америка търсят последна помощ у нас, в България. И я получават! Но не от официалната медицинска система, която ежегодно гълта милиони, а от Центъра за здравословен живот на Людмила Емилова, който никога не срещна официална подкрепа и не му бяха спестени какви ли не хули.

Екипът на Стилиян Иванов близо година придружава д-р Емилова в гостуванията ѝ в различни телевизионни и радио студиа. Среща се с разпространителите на филмите за нея. Надниква в личното ѝ пространство...

Безспорна звезда във филма е певицата Славка Калчева, която откровено "изповядва" личните си впечатления от престоя в Центъра за здравословен живот. Научаваме и за малките ѝ прегрешения докато е следвала системата на плодолечение...

Филмът "Благодаря, д-р Емилова!" е разказ за Началото... за Системата на плодолечение... за природосъобразния Път към здравето на деца и възрастни и за така необходимата подкрепа от семействата им. Това е филм за изкушенията, за аплодисментите и за хулите! Филм за Благодарността!

Откъс от филма "БЛАГОДАРЯ, Д-Р ЕМИЛОВА!"

„Отвъд аплодисментите и хулите“ е заглавието на филм за известната лекарка, която следва и доразвива системата на Лидия Ковачева. Д-р Людмила Емилова споделя откровено пред режисьора Стилиян Иванов радостите от постиженията на медицинския си център и горчивините от неоснователни нападки и непризнаване от страна на официалната медицина.
От първо лице тя представя личната си съдба на лекар, удивителните възможности на природонаучната медицина, историите на спасени с програмата на плодове, чай и мед десетки хиляди пациенти. За срещите на съдбата и аплодисментите, които поднасят на д-р Емилова, разказват и Маргарита Михнева, Весела Лечева, певицата Десислава.
От филма научаваме, че лекарката се е спасила от тежки заболявания, преди да започне да прилага системата и на други хора. Че медицината е нейно призвание още от детска възраст. Че обича спорта, природата, музиката и неспирното търсене в своята професия.

Откъс от филма "ОТВЪД АПЛОДИСМЕНТИТЕ И ХУЛИТЕ"

Наричат Лидия Ковачева природолечителка и цяла България я знае като гуруто на омекотеното гладолечение. Цитирана е от лекари по цял свят, редица съвременни научни изследвания доказват много от изводите, до които тя стига преди десетилетия. По-малко хора знаят, че е талантлива портретистка, която открива значението на храненето и въздържането от него, след като медицината дава няколко месеца живот. Прогнозата звучи безпощадно, но реалистично - белите дробове са съсипани от туберкулоза, черният е обхванат от цироза и това е само най-драстичната част от здравния картон. Лекарите обаче не са предвидили, че волята ѝ за живот може да я превърне не само в лечител на самата нея, но и в учител, чийто опит медици продължават и доразвиват на научна основа.
По идея на д-р Емилова режисьорът Стилиян Иванов засне документален филм за метода на Лидия Ковачева и нейните най-известни последователи - лекарите Георги Гайдурков, Вергиния Георгиева и разбира се - самата д-р Людмила Емилова. Филмът е преведен на 11 езика, а премиерата се състоя в деня след навършването на 100 г. от раждането на художничката лечителка.

Откъс от филма "ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - МЕЖДУ МИТА И НАУКАТА"

Филми на Рангел Вълчанов

shootsКлиника "Д-р Емилова" с помощта на известния български режисьор Рангел Вълчанов създаде поредица от 10+1 документални филма, в които д-р Емилова споделя богатия си опит в лечението с плодове, чай и мед на най-често срещаните заболявания. В тази поредица от лекции и съвети, проведени в град Варна и Пампорово в месеците април - юли 2002 година, д-р Людмила Емилова запознава своите пациенти на популярен език с анатомията на човешкия организъм и неговите функции, с проблемите на човешкото здраве и борбата с най-тежките заболявания, породени от съвременния начин на живот и хранене. При изработването на своята система за лекуване на различни заболявания, д-р Емилова се е ръководила от идеите и опита, натрупани от българските традиции, световноизвестни европейски и американски диетолози, тибетски и азиатски традиции и не на последно място - вдъхновена от делото на природолечителката Лидия Ковачева. Във филмите присъстват и множество интервюта с успешно излекувани пациенти.

Основен филм: "ИЗСТРЕЛИ В ХРАМА НА УДОВОЛСТВИЯТА" Първият български документален филм на ужасите. Загадката е в това, че убиецът и жертвата са едно и също лице. С разплитането на ужаса се е захванал Рангел Вълчанов. След срещата му с обаятелната и жизнена д-р Людмила Емилова той се връща към живота. В края на филма разбирате, че д-р Емилова трябва да спаси и вас.

Филм I: "ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ" Може да сме прочели много книги, и да имаме няколко висши образования и пак да не знаем най-важното за своето тяло. За тази изключителна биологична система, уникална с това, че може сама да се лекува и възстановява. Стига ние да не и пречим...

Филм II: "ПРАНА И СЪН НА ДЕЛТА-ВЪЛНАТА" ...И все повече се тъпчем с какво ли не, и все по-рядко си лягаме между 22 и 24 часа, и не се замисляме, колко малко енергия остава за горките ни мозъчни клетки. А като си легнем, се чудим, как да заспим!

Филм III: "МИГРЕНАТА И ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО" Става дума и за дебелото черво. Не се усмихвайте с ирония и погнуса! Ще ви разкрия тайната, че голяма част от нашите заболявания се дължат на лошата и неефективна работа на дебелото черво и то по наша вина! Ако, обаче, обърнем малко внимание на непосилния, черен труд, който извършва не чуждото, а забележете - собственото ни дебело черво, ние ще решим много от проблемите си - физически, духовни и материални.

Филм IV: "МЛЯКО И ОСТЕОПОРОЗА" Богатството и славата са нищо, ако няма здраве! Това, изглежда е най-отколешната и дълговечна мъдрост... Е, остава само и да я спазваме. И "работата ще заспи"!

Филм V: "ДИАБЕТ" Уважаеми майки, запомнете! Вие трябва да кърмите вашите деца, ако истински ги обичате, най-малко една година! Запомнете: най-малко една година! И колкото по-дълго ги кърмите, толкова по-здрави и по-умни ще растат те. А най-важното е, че така ще ги предпазите от тежки болести, включително и от жестокия диабет.

Филм VI: "КРЪВНО НАЛЯГАНЕ" Ало, вие, забързани хора, спрете за малко и се обърнете към природата! Протегнете ръце към естествените храни! И когато го направите, дайте пример на децата си! Научете ги да се хранят като вас! И да изпитват не срам, а гордост! Да се хранят с даровете на природата, а не с луксозно опакована "мъртва" храна!

Филм VII: "ПОДАГРА И КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА И БЪБРЕЦИТЕ" Защо трябва да унищожаваме активна, жива част от бъбрека? За да се приближим колкото може повече към една хемодиализа? Така ли?! Моята практика показва, че вредите от оперативна или друга драстична намеса, са повече от ползите! Затова аз решително не препоръчвам на моите пациенти подобни манипулации, освен в краен случай!

Филм VIII: "ХЕРПЕС И РАК" ...Следователно, няма вирус, който да причинява рак! Това, което причинява рак е силното намаляване на защитните сили на организма. За съжаление, все повече и повече млади хора умират рано-рано, преждевременно от ракови заболявания.

Филм IX: "ПОКЪЛНАЛИ СЕМЕНА, ЗЕЛЕНЧУКОВ БУЛЬОН И СИРОП "АНТИ-ГРИП" Не ви ли се струва, че животът на човека е едно покълнало семе? Да не би това да е тайната на възсъздаването? Ако е така, може без излишни обяснения да се доверим и да повярваме, че семената са най-жизнената храна, която съществува във вселената.

Филм X: "СУТРЕШНА ВЕДРИНА - ТИБЕТСКИ РИТУАЛИ И ЙОГИЙСКИ АСАНИ" Предлагаме ви система от упражнения, чрез които акумулираме енергията, наречена прана. Това е енергията, заложена в основата не само на човешкия живот, а в живота въобще. Обръщаме ви внимание, че тази сутрешна ведрина не е като фитнеса и бодибилдинга и, следователно, от нея не се правят мускули. Предложените тибетски ритуали и йогийски асани ще ви помогнат да събудите жизнените вибрации на всичките си клетки, а това е един от начините, да забавим дегенеративните процеси в нашето тяло и душа.

Филмите са в DVD формат със субтитри на чужди езици. Цената на всеки един е 7 лв. Можете да ги закупите в клиниката, както и по пощата с наложен платеж. За поръчки се обаждайте на тел. 0887 647 789 (Цветан)


Phys29

Facebook