Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

До 12 юни клиниката ще работи в х-л Аква Азур, курорт Св. Св. Константин и Елена

В периода 1 юли - 31 август 2022 г. ще предлагаме нашите услуги в х-л Боровец Хилс

 

 За информация и записвания – тел. 0888 951 288

 

 

Връзката с лекарите от Клиника „Д-р Емилова“ може да се осъществява с мобилното приложение Healee. To е удобно и надеждно средство за обмяна на информация, специално създадено за целите на медицинската дейност. Повече за платформата можете да научите на https://www.healee.com/bg/patients.

За да инсталирате приложението, ви е необходим компютър с браузър или смартфон на базата на Android или iPhone.

Ако ползвате компютър, посетете Интернет адрес https://app.healee.com. Приложенията за мобилни телефони можете да намерите тук:

google play badge Download on the App Store Badge BG blk 100217

Можете също така директно да потърсите в съответните магазини за приложения – Healee се визуализира с логото:healee mini

След стартирането на приложението, в горната част на страницата изберете език – в случая български, след което трябва да направите регистрация с реалните си имена, или направо да влезете, ако вече имате такава.

При отваряне на приложението, идете на раздел Попитай лекар, след което изберете Намери лекар и в полето търсете МЦ Д-р Емилова. В отворилия се профил на центъра посочете лекаря, с който желаете да комуникирате.

Helaee дава възможност за съхранение, проследяване и споделяне на жизнени показатели като телесна температура, пулс, кръвно налягане, кръвна захар, телесно тегло и др. В него могат да бъдат запазвани снимки, документи, лабораторни изследвания, информация за болестни състояния, както и тяхната терапия. В този смисъл то е неоценим помощник в грижата за здравето и връзката с лекуващите специалисти, когато това се налага.

Helaee ще ви помогне да бъдете под наш контрол, дори във времето, когато не сте в клиниката – чак до окончателното приключване на препоръчания хранителен режим. То позволява отдалечено провеждане на контролни аудио/видео консултации с д-р Емилова и лекуващите лекари. Посредством приложението лесно ще научавате важна информация за събития, свързани с нашата дейност, промяна в начина на работа, предлагани нови услуги и др.

Комуникацията през Healee е строго поверителна, устроена да отговаря на съвременните HIPAA и GDPR стандарти за работа с лични данни и чувствителна информация. Всичко, което споделяте е криптирано и недостъпно за поддържащите услугата. То достига само до лекарите, на които изрично сте позволили достъп.

Услугата също така не съхранява данни от банкови карти. Информацията за тях, както и разплащанията се управляват от трета страна, която съблюдава стандартите за защита при обработка и съхранение на финансови данни.

phys41В клиниката на Д-р Емилова имате уникалната и рядка за България възможност да практикувате Айенгар йога в групова или индивидуална практика, под опитното ръководство на сертифициран Айенгар йога учител Мария Арангелова със сертификат Уводно ниво II /Certified Iyengar Yoga Teacher Introductory 2/.

Възстановяването на здравето изисква квалифицирана помощ и благоприятна обстановка.

От октомври до май клиниката функционира в черноморския курорт Св. Св. Константин и Елена, който отстои на 10 км северно от Варна. За нужните на клиниката предоставя своите удобства четиризвездният хотел Аква Азур, намиращ се на 100 м от морския бряг. Той разполага с 3 басейна, разнообразни водни процедури, сауна, масажи, солариум, фитнес, козметични процедури.

През летните месеци юли и август клиниката работи в петзвездния Боровец Хилс, един от най-модерните и елегантни високопланински хотели в България. Разположен е на височина 1500 м в планинския курорт Боровец, на разстояние 70 км от столицата София. За удобство на своите гости хотел Боровец Хилс предлага закрит басейн, парна баня, сауна, турски хамам, тепидариум, вертикален и хоризонтален солариум, джакузи, масажи, фитнес център и уютна зала за релакс.

От 20 септември 2021 г. клиниката работи в х-л Аква Азур

Програма на мед. център „Д-р Емилова“
в Гранд Хотел Поморие от 1 юни до 10 юни 2017 г.

Цените за програмата на д-р Емилова в Гранд Хотел Поморие включват:

 1. Стаята в хотела
 2. Билковите чайове (приготвени с алкална Канген вода) и меда
 3. Алкална Kangen вода за пиене
 4. Ежедневна визитация
 5. Препоръки за разтоварване и хранене след изписването от клиниката
 6. Измерване телесния състав на импедансметър "Tanita" – при постъпването и в края на програмата
 7. Изследване на урина по 6 показателя, 5 дни в седмицата
 8. Изследване на кръв по следните показатели: хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, LY%, MID %, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, СУЕ, общ холестерол, HDL, LDL, VLDL, триглицериди, глюкоза, креатинин, АСАТ, АЛАТ, ГГТ, общ билирубин, общ белтък, пикочна киселина
 9. Електрокардиограмa – при постъпването и при необходимост
 10. Ехографско изследване на коремни органи – черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, далак, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур, простата (при мъжете), яйчници и матка (при жените)
 11. Йонофореза – 2 процедури за престой от 10 дни
 12. Лекции – 5 дни в седмицата
 13. Видеофилми
 14. Сутрешна ведрина – тибетски ритуали и йогийски асани
 15. Китайска гимнастика Ци Гун
 16. Уроци по народни танци
 17. Кулинарно училище
 18. Йога

В цената са включени и процедурите в СПА центъра на хотела:

 1. Солен минерален басейн
 2. Три открити басейна
 3. Две джакузита
 4. Парна баня
 5. Сауна
 6. Руска сауна
 7. Руска и турска баня
 8. Египетска баня
 9. Душ ведро
 10. Ледена стая
 11. Шоков басейн
 12. Кнейп пътека
 13. Релакс стая
 14. Фитнес

Всички останали процедури в СПА центъра се заплащат, като пациентите на Д-р Емилова ползват намаление 10% за следните:

Масажи:

 • - Цялостен масаж 50 мин (Класически / Арома- / Терапевтичен с луга)
 • - Частичен масаж 30 мин (Класически / Арома- / Терапевтичен с луга)

Терапии за лице:

 • - Почистване на лице с Guinot
 • - Хидрадерми лифт / Двойна йонизация – апаратна терапия; Нежна грижа NB Ceutical – подхранваща терапия за чувствителна кожа

За цени и резервации, моля пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обаждайте на тел. 0888 951 288

Точното изясняване на здравословното състояние е в основата на индивидуалните препоръки, необходими за прилагане на лечението. Затова, като и за оценка на терапевтичния ефект, в клиниката на д-р Емилова се осъществяват разнообразни изследвания с най-модерна апаратура. Така водени от най-висшата цел – запазване на здравето, ние осигуряваме възможност за провеждане на програмата без всякакъв риск.

Лабораторни кръвни изследвания – на всички пациенти в нthumb med08ачалото и на 20-я ден от престоя се изследва кръв по следните показатели: хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, LY%, MID%, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, СУЕ, холестерол, HDL, LDL, триглицериди, глюкоза, креатинин, ГГТ, АЛАТ, АСАТ, общ билирубин, общ белтък, пикочна киселина, TSH. При нужда се правят и допълнителни кръвни изследвания, като електролити, хормони, антитела, туморни маркери, както и анализ на урина и микробиологично изследване на секрети.

Бодиимпедансметрия – електронен метод за изследване на телесния състав с апарат "Tanita", който установява точното тегло и изчислява индекса на телесна маса, както и количеството на мазнините и течностите в организма, съпоставяйки ги със съответните норми. Прави се на всеки при постъпването, след това на 10-я, 20-я ден и след захранването.

Ехография на коремни органи – ултразвуков образен метод за изследване на коремните органи (черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, далак, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур, простата при мъжете, матка и яйчници при жените). Изследването се провежда на всички постъпващи в клиниката пациенти в началото, на 20-я ден от програмата и след захранването.

Ехография на щитовидна жлеза – ултразвуков образен метод за изследване на щитовидната жлеза. Препоръчителен при възпаления, кисти, възли, общо уголемяване и нарушения в хормоналната функция на жлезата.

Ехография на млечни жлези – ултразвуков образен метод за изследване на млечните жлези. Препоръчителен при мастопатия, бучки на млечните жлези и за профилактика на рака на гърдата.

Дthumb med04оплерсонография на кръвоносни съдове – ултразвуков метод за доказване на нарушения в съдовия кръвоток на шията, главата и крайниците вследствие на различни причини. Показания: мигрена, главоболие с неизяснена причина, хипертония, захарен диабет, състояние след прекаран инфаркт или инсулт, високи мазнини в кръвта, възраст над 40 год., тютюнопушене. /не се предлага през летния сезон/

Остеоденситометрия /в момента не се предлага/ – ултразвуков метод за определяне плътността на костите на горните и долни крайници. Средство за доказване и контрол на остеопорозата. Препоръчва се при чести и лесни счупвания, костни болки, хормонални нарушения, жени в климакс.

Електрокардиография (ЕКГ) – метод за определяне електрофизиологичната функция на сърцето. Провежда се на всички пациенти при постъпването и в хода на лечението при необходимост.

Ехокардиография – ултразвуков образен метод за изследване на сърцето: морфология, клапна и помпена дейност. Препоръчва се при болни с хипертония, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, сърдечни клапни пороци и екстремно затлъстяване.

Холтер ЕКГ – апаратен метод за изследване 24 часовата дейност на сърцето. Препоръчителен при усещане за сърцебиене и "прескачане" на сърцето и доказани аритмии от различно естество. Забел.: Не се предлага през юли и август.

Аthumb med12Г прегледи и консултации /в момента не се предлага/ – при съпътстващи гинекологични проблеми и заболявания. Възможност за интравагинален гинекологичен и ехографски преглед, микробиологично изследване, цитонамазка, хормонални изследвания, поставяне и отстраняване на спирала. /временно не се предлага/

Спирометрия – апаратен метод за изследване дихателната функция на белите дробове. Препоръчва се при дългогодишно тютюнопушене, бронхиална астма, хроничен бронхит, чести пневмонии, изразено затлъстяване.

Ендоскопия на храносмилателна система – метод за оглеждане и провеждане на терапевтични манипулации със сонда на хранопровод, стомах, дванадесетопръстник, дебело и право черво. Необходима при съмнение за язвена болест, гастрит, колит, полипи на дебелото черво, дивертикули, хемороиди. /не се предлага през летния сезон/

Med07

Facebook