Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Точното изясняване на здравословното състояние е в основата на индивидуалните препоръки, необходими за прилагане на лечението. Затова, като и за оценка на терапевтичния ефект, в клиниката на д-р Емилова се осъществяват разнообразни изследвания с най-модерна апаратура. Така водени от най-висшата цел – запазване на здравето, ние осигуряваме възможност за провеждане на програмата без всякакъв риск.

Лабораторни кръвни изследвания – на всички пациенти в нthumb med08ачалото и на 20-я ден от престоя се изследва кръв по следните показатели: хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, тромбоцити, СУЕ, общ холестерол, HDL, LDL, триглицериди, глюкоза, креатинин, ГГТ, АЛАТ, АСАТ, общ билирубин, общ белтък, пикочна киселина, TSH. При нужда се правят и допълнителни кръвни изследвания, като електролити, хормони, антитела, туморни маркери, както и анализ на урина и микробиологично изследване на секрети.

Бодиимпедансметрия – електронен метод за изследване на телесния състав с апарат "Tanita", който установява точното тегло и изчислява индекса на телесна маса, както и количеството на мазнините и течностите в организма, съпоставяйки ги със съответните норми. Прави се на всеки при постъпването, след това на 10-я, 20-я ден и след захранването.

Ехография на коремни органи – ултразвуков образен метод за изследване на коремните органи (черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, далак, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур, простата при мъжете, матка и яйчници при жените). Изследването се провежда на всички постъпващи в клиниката пациенти в началото, на 20-я ден от програмата и след захранването.

Ехография на щитовидна жлеза – ултразвуков образен метод за изследване на щитовидната жлеза. Препоръчителен при възпаления, кисти, възли, общо уголемяване и нарушения в хормоналната функция на жлезата.

Ехография на млечни жлези – ултразвуков образен метод за изследване на млечните жлези. Препоръчителен при мастопатия, бучки на млечните жлези и за профилактика на рака на гърдата.

Дthumb med04оплерсонография на кръвоносни съдове – ултразвуков метод за доказване на нарушения в съдовия кръвоток на шията, главата и крайниците вследствие на различни причини. Показания: мигрена, главоболие с неизяснена причина, хипертония, захарен диабет, състояние след прекаран инфаркт или инсулт, високи мазнини в кръвта, възраст над 40 год., тютюнопушене. /не се предлага през летния сезон/

Остеоденситометрия /в момента не се предлага/ – ултразвуков метод за определяне плътността на костите на горните и долни крайници. Средство за доказване и контрол на остеопорозата. Препоръчва се при чести и лесни счупвания, костни болки, хормонални нарушения, жени в климакс.

Електрокардиография (ЕКГ) – метод за определяне електрофизиологичната функция на сърцето. Провежда се на всички пациенти при постъпването и в хода на лечението при необходимост.

Ехокардиография – ултразвуков образен метод за изследване на сърцето: морфология, клапна и помпена дейност. Препоръчва се при болни с хипертония, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, сърдечни клапни пороци и екстремно затлъстяване.

Холтер ЕКГ – апаратен метод за изследване 24 часовата дейност на сърцето. Препоръчителен при усещане за сърцебиене и "прескачане" на сърцето и доказани аритмии от различно естество. Забел.: Не се предлага през юли и август.

Аthumb med12Г прегледи и консултации /в момента не се предлага/ – при съпътстващи гинекологични проблеми и заболявания. Възможност за интравагинален гинекологичен и ехографски преглед, микробиологично изследване, цитонамазка, хормонални изследвания, поставяне и отстраняване на спирала. /временно не се предлага/

Спирометрия – апаратен метод за изследване дихателната функция на белите дробове. Препоръчва се при дългогодишно тютюнопушене, бронхиална астма, хроничен бронхит, чести пневмонии, изразено затлъстяване.

Ендоскопия на храносмилателна система – метод за оглеждане и провеждане на терапевтични манипулации със сонда на хранопровод, стомах, дванадесетопръстник, дебело и право черво. Необходима при съмнение за язвена болест, гастрит, колит, полипи на дебелото черво, дивертикули, хемороиди. /не се предлага през летния сезон/


Phys18

Facebook