Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

thumb med01Основен стил в нашата работа е да се фокусираме не само върху симптомите на болния а да го разглеждаме като една цялостна материална, умствено-емоционална и духовна система. Този поглед ни дава възможност да изясним точните причини за заболяванията и да дадем индивидуални препоръки за тяхното преодоляване. Ние фокусираме вниманието на пациента върху двупосочната връзка ум/емоции ↔ тяло, тъй като според многобройни съвременни проучвания непрекъснато нараства броя на психосоматичните заболявания, които се развиват под въздействие на неблагоприятното психо-емоционалното състояние на човека. Още Хипократ е твърдял, че да си здрав, това означава да си постигнал хармония както със самия себе си, така и с околния свят. Ние също вярваме, че здравето е динамично равновесие, постигнато чрез живот в съответствие с природните закони, а това което става в ума, засяга и тялото и човек трябва да се лекува във всичките му измерения, като се има предвид дори средата, в която той живее и работи. Затова нашата клиника умело комбинира достиженията на конвенционалната медицина със традициите на природонаучната. Ние считаме, че между тях не съществува противоречие и спомагаме за утвърждаването на една единна Медицина - тази която ни помага да бъдем истински здрави.

Психотерапия – ръководена от психиатър или психотерапевт, тя допълва основното лечение и дава добри и трайни резултати. Препоръчва се при невроза, депресия, хронична умора, тревожно разтройство, безсъние, емоционална лабилност, анорексия/булимия.

Физиотерапия и акупунктура – клиниката предлага акупунктура, ултразвукова, лазер-, и електротерапия, назначавани и провеждани от специалист физиотерапевт. Прилагат се при ставно-мускулни болки, състояния след травми, артрити и артрози, невралгии, плексити, радикулити, дископатии, хронични гинекологични възпаления. /в момента не се предлага/

Оthumb med10чистителна йонофореза. Метод за мобилизиране на токсините в организма и плавното им извеждане през кожата посредством слаб електричен ток (електрофореза). Подобрява общия тонус на организма и стимулира всички жизнени функции, оптимизира обмяната на веществата и намалява бръчките.

Хидроколонтерапия – метод за апаратно прочистване на дебелото черво. Препоръчителен при запек, хроничен колит, мигрена, хронична умора алергии и автоимунни заболявания. Съчетава се с прием на пробиотик с цел оптимизиране на чревната флора.

Пробиотична терапия – прием на специални храни (пробиотици), с богато съдържание на живи бактерии Lactobacillus Bulgaricus, потискащи гнилостните процеси в червата и притежаващи мощен оздравителен и забавящ стареенето ефект. Осъществява се както самостоятелно, така и в комбинация с хидроколонтерапия.


Phys21

Facebook