Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Великият Хипократ (460-370 г. пр. Хр.) е казал: "Бъди умерен във всичко, дишай чист въздух, всеки ден си почиствай кожата и прави упражнения... и лекувай една малка болка по-добре с гладуване, отколкото с лекарство".

thumb fruits22Омекотеното лечебно гладуване с плодове и билков чай с мед (плодолечение) е основен терапевтичен метод в клиниката на д-р Емилова. То включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове и прясно изцедени сокове "фреш", редувани с билкови чайове с пчелен мед. Това е единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение има ефекта на пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Смисълът на това временно въздържание от разнообразна и сложна храна е да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват. Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек.

Гладуването въздейства не само върху тялото, а и върху душата и духа. Изострят се сетивата и се засилва общото благосъстояние на организма. Множеството елементи в нашата програма, осигуряващи баланс между активност и почивка водят до пълно равновесие в системата тяло - емоции/ум - дух. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма. Омекотеното гладуване подобрява качеството на живот и радостта от от него. То е и надеждно средство за отказване от вредни навици.

Защо ни е толкова добре, когато гладуваме? Нашият организъм е натоварен от нездравословна  храна, стрес, обездвижване, токсини във въздуха и водата, електромагнитни и радиационни излъчвания. От това в клетките ни с течение на времето се задържат токсични вещества. Когато гладуваме тези клетки започват да се чистят сами и токсините бързо ги напускат. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене.

thumb clinic05Защо се случва това? Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация. За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече - когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Едни по-бързо, а други - по бавно, според това в каква степен са нарушенията и доколко го застрашават като цяло. Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Тялото ни е една свръхинтелигентна система и когато му дадем време и възможност, то само успява да постигне пълното състояние на здраве.

България е страна, предлагаща голямо разнообразие от плодове. Изобилието от ценни вещества в тях засилва лечебния ефект на омекотеното гладуване. То е лесно осъществимо и изключвайки някои специфични заболявания, е приложимо както при деца, така и при възрастни, при относително здрави хора и при такива, приемащи множество медикаменти. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения.

Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то се комбинира с активен двигателен режим и други терапевтични процедури. В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапия, физиотерапия и акупунктура, хидроколонтерапия, пробиотична терапия. Лечебното гладуване може удачно да се съчетае със сауна, фитнес, масажи, инхалации, калолечение и водни процедури.

thumb med03В клиниката на д-р Емилова плодолечението се провежда в условията на 24 часово лекарско наблюдение и под контрола на най-съвременната апаратура. Това премахва всякакъв риск за здравето и дава възможност за точна преценка на лечебния ефект. Обстановката в клиниката прави програмата още по-лека и приятна. Сред множеството съмишленици се засилва чувството на общност и мотивация и е много лесно да се гладува. В зависимост от сезона, вие се намирате на морския бряг, или в красива планинска местност. Провеждайки програмата, ежедневно можете да се включвате във множеството мероприятия, както и просто да се разхождате по плажа, или по горската пътека. Така ще прекарате времето си като на почивка, но това ще е една изключително здравословна почивка.

Според Закона за здравето (Гл. 6, чл. 166, ал. (1), т. 7) лечебното гладуване в България е официално приет терапевтичен метод.


Med14

Facebook