Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Уважаеми стари и бъдещи приятели,

 

В периода на задължително спиране на работата на медицинския център, заради заплахата от COVID-19 бихме искали да съхраним контактите с вас и да ви бъдем максимално полезни.

 

Д-р Емилова ще отговаря безплатно на ваши въпроси, изпратени на имейл info@emilova.org. Продължаваме да общуваме в нашата facebook страница @emilovaclinic, както и в нашия Instagram профил emilova_clinic.

 

Планираме скоро да предоставим по-удобна и модерна връзка чрез мобилно приложение. Така винаги ще можете да се консултирате, да споделяте своите здравословни проблеми и изследвания и дори да контактувате с нас на живо от разстояние.

 

Мисията Здраве остава най-важна за медицинския център и до очакваната ни нова среща. Диалогът и споделеното насърчение са изключително важни за нас!

"Ракът ще бъде нищо пред това, което вече дойде. Новата болест! Щото ще бъде 100 пъти по-страшна от рака. Защото всички дишаме въздуха отровен, пиеме вода отровна, ядем продукти отровни. Това ще се плати...

В новия век човек трябва да става вече по-разумен, по-скромен и да спазва законите на природата. И да не е високомерен и да смята, че може да победи законите и да върви безнаказано срещу тях. Какво си ти бе? Дългът ти е да изпълняваш законите и да ги подпомагаш, а не да ги побеждаваш. Вирус! Това сме ние. Като дойде един потоп – и никой няма да остане."

Петър Димков
интервюта от началото на 80-те

Резките температурни промени през последните години превърнаха в обичайни оплакванията от главоболие, дискомфорт, повишена раздразнителност и др. Като част от природата човек реагира на необичайните промени в нея, а някои отрицателни тенденции ще се проявят и след години. Цъфналите през януари дръвчета и будните зимни мечки не са приспивна приказка, а напомнят, че замърсяванията и безогледното отношение към околната среда имат своя цена.

Необяснимо е как при всички знаци от мъдрата природа човечеството търси не изход и решение, а път за самоунищожение. И го намира в дискутираните напоследък генно модифицирани храни. Вместо да утвърждаваме националните си традиции в природосъобразния живот, тръгваме подражателски към гибелни технологии. Нищо не може да оправдае подобна стъпка, тъй като последните научни изследвания сочат апокалиптични данни.

Тумори в черния дроб и бъбреците, стерилитет, висок риск от аборти, уродства, са само част от описаните резултати при опити с генно модифицирани организми при лабораторни мишки. Доказано е и измирането на всички живи организми в почвите, третирани за добив на генно модифицирани култури. Убедена съм, че само здравият разум и обществената реакция могат да спрат това безумие.

В природната хармония човекът има свое място на самообновяваща се, изкушавам се да кажа, съвършена система. Но за жалост, промените край нас, и вътре в нас, са все с отрицателен знак. Мислите и храната ни са с лошо качество и водят до там, че е събитие да откриеш здрав човек. Заради отровите в околната среда, адаптивните възможности на организма намаляват и много хора приемат безразборно медикаменти и хранителни добавки с неясен произход.

Препоръката ми е да отделяме повече внимание на начина си на живот. Достъпни и лесни програми могат да направят чудеса и не бива да чакаме да стигнем до критично състояние, за да потърсим специалист. Поне половината от дневното меню е добре да са сурови плодове и зеленчуци, а животинските продукти да присъстват рядко, като си ги доставяме от качествен производител. Ограничаването на солта и силните подправки ще ни разкрие нови вкусове, полезни за здравето ни.

Д-р Емилова


Phys15

Facebook