Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в х-л Аква Азур в КК Св. Св. Константин и Елена, на 10 км от Варна

 

Възползвайте се от нашите специални предложения:

 

 

- Ако до края на януари 2020 г. доведете роднина или приятел и отседнете в обща стая, всеки от вас ще получи по 1 безплатен масаж!

 

За информация и резервации се обаждайте на тел. 0888 951 288.

 

От тук можете да закупите хранителни добавки, пробиотици и книги на здравословна тематика.

 

в-к Черно море

Много мнения и спорове бяха провокирани от наредбата за спиране на продажбата на прекалено солени, сладки и мазни храни в училищните бюфети. Както много други неща, свързани със здравето у нас, и това не се направи с предварително обсъждане и разясняване на вредите от нездравословното хранене.

Но все пак е стъпка за промяна, която може да отвори път за ново отношение към бъдещето на нацията. Дълги години се втълпяваше, че майчината кърма е недостатъчна за правилното хранене, а то се разбираше като тъпчене със сладкиши, меса, деликатеси. „Няма да станеш от масата, докато не си изядеш всичко“, казват и днес загрижените родители, без да разбират, че детският организъм сам определя какво му е необходимо.

Тревожни са данните за все по-ниската възраст, на която при децата се откриват масово алергии, диабет, високо кръвно, затлъстяване и др. Заради голямото количество хормони в месото и други животински продукти малки момичета получават туморни образувания на яйчниците и различни хормонални усложнения. Малките пациенти приемат много и силни медикаменти, хранят ги още по-обилно и така се изпада в порочен кръг, излизането от който е трудно.

Добрата новина е, че при малките пациенти повлияването на природосъобразните методи на лечение е по-ефективно. Децата приемат с удоволствие полезни продукти и в съзнанието им трайно се закрепва предпочитанието към естествените неща и вкусове. За всеки малчуган прилагам строго индивидуална програма, като заедно с родителите съставяме меню, съобразено с целите на лечението и дневния режим. Увеличават се семействата, които имат предпочитания в детските и училищни заведения да се осигурява изцяло природна храна – без химия и консерванти, без „подобрители“, много сол, бяла захар и бяло брашно.

Филия пълнозърнест хляб с лютеница и пресен сок от моркови са за предпочитане пред десерт в лъскава опаковка с няколко години срок на годност и сок от автомат, който съдържа боя и съмнителни подсладители. Богато отрупаната маса не е най-важна за порастващия човек. По-необходимо е да го научим да се грижи за здравето си и да му дадем възможност да опознава света в игри сред чистата природа.

Д-р Емилова


Med07

Facebook