Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Днес+

- Преди време кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов топеше килограми при вас. Защо сега не е ваш пациент?

- Всеки има право да избере и да се лекува при когото пожелае. Ще се радвам дълбоко уважаваният от мен Стефан Данаилов да е с нормални килограми и в същото време - здрав.

- Кои звезди или просто по-известни хора са идвали при вас?

- Медицинския ни център е посещаван от почти всички популярни личности от всички сфери. При изброяване списъкът ще е твърде дълъг и може да пропусна някого. По-важното е, че след като постигнат чудесни резултати, те водят за помощ свои близки и роднини, стават убедени наши последователи и идват редовно за профилактика или просто за консултация и оздравителни процедури. При състоянието на нацията в момента е почти невъзможно да се открие човек без болест, дори при децата се диагностицират заболявания, характерни доскоро за възрастните. За мен всеки човек, намерил пътя към здравето, е звезда със собствен блясък. Какво значение имат титлите и светският шум?

- Кои са най-стриктни в изпълнението на диетата?

- Важно е да се разбере, че лечението с плодове, чай и мед не е диета. Това е древен метод, съобразен с българските условия и природни дадености. Само при приемането на плодове, чай, вода и прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове човешкият организъм не отделя енергия за смилане, а я насочва към изцеление. Това може да стане само под контрола на лекар, изпитал системата върху себе си. Всичко останало е диети.

В прилагането на метода през годините отлични условия постигнаха заради стриктното спазване и природосъобразния си живот Глория, Тони Димитрова, Ивана Скендерова, режисьорът Стилиян Иванов и много други. Жалко е, че броят на пациентите от цял свят се увеличава, а сънародниците не отделят достатъчно грижи за здравето си. При мен са се избавили от сериозни заболявания холивудска звезда от недалечното минало, писателка от Франция, висши чиновници от Брюксел и Москва. Заради последните съм удостоена с почетния медал „Михаил Ломоносов“ с лента.

- Има ли хора, които не могат да издържат?

- Единици сред всичките ни 39600 пациенти са тези, които са си тръгнали, защото не могат да останат на плодове и чай.

- Какво трябва да ядем или да не ядем, за да бъдем слаби?

- Лечението с плодове, чай и мед води до отлични резултати, за които отслабването е само бонус, а не единствена цел. Малко известно е, че методът под форма на природосъобразно хранене, съчетан с психотерапия, е приложим и при хора с поднормено тегло. Препоръката ми към всички е да помислят първо за здравето си, а не за „здравето“ на колата и вилата. Лично аз практикувам гладуване поне по за 20 дни, два пъти годишно. Най-добре е да се консумират сезонни плодове, откъснати в чиста от химия градина. Много пациенти, отначало стреснати как ще понесат да останат само на плодове, мед и чай, споделят, че бързо се адаптират и са по- бодри и жизнерадостни. В медицинския ни център редовно се правят туристически разходки и посещения на интересни места. Има водна и китайска гимнастика, йога, танци и народни хора и интересът към разтоварващите занимания е огромен.

За всеки пациент се подготвя индивидуална схема за лечение и за периода на захранване. Разполагаме и с най-модерната апаратура за изследвания и диагностика. Добре е да изберем за себе си и за хората, които обичаме, здравословно хранене. До обед да се приемат само плодове или пресни сокове от плодове и зеленчуци, обедът да е постно ястие с голяма салата, подправена с лимон, а вечерта може да хапнем само салата. Не е трудно да си приготвяме пълнозърнест хляб, покълнали семена и сушени плодове. Разнообразието е удивително.

- От какво пълнеем и от какво слабеем?

- Като съвършена саморегулираща се система човешкият организъм реагира на всичко, наречено околна среда. Забравяме, че там са мислите ни, отправени към другите, и достигнали до нас с различни послания. Забравяме също, че можем да си внесем всякаква свръхмодерна медицинска техника, но няма как да внесем хора. За мен и екипа ми всеки пациент е отделен, уникален случай. Общи рецепти и препоръки няма. Сами избираме да даваме ли на децата си пресолени и сладки лакомства вместо чудесните родни плодове и зеленчуци.

- Как да избегнем йо-йо ефекта?

- Като не допускаме гаври с организма си. Резултатите от медицински изследвания на световни имена и центрове доказаха, че кърмените от майките си деца не развиват затлъстяване, диабет, алергии и др., или това става по изключение. Йо-йо е не просто рязко колебание в теглото, а симптом за болест. Природосъобразното хранене лекува и дава траен ефект за стройна фигура и добро самочувствие. Да не пропускаме и факта, че всеки трябва да има достатъчно информация, за де избира сам как да се лекува. През годините обяснявах ефектите от кърменето, как да се овладее стерилитета, кои храни ни правят инвалиди. Съпротивата и неразбирането отстъпват вече, макар и бавно.

- На каква диета бихте подложили например депутата от ГЕРБ Искра Фидосова?

- Както казах, за всеки пациент се дават предписания след обстоен преглед, изследвания и според неговите индивидуални нагласи.

- Обиждате ли се, когато наричат центъра Ви „дебелариум“?

- Приемаме с чувство за хумор всяко название. Преди време, когато центърът беше в хотел „Лебед“, пациентите се шегуваха, че прочетено на обратно звучи „дебел“, защото идвали дебели, а си тръгвали здрави и стройни като изящната птица. Това лято в медиите имаше още едно попадение, което ми хареса. Медицинският център беше наречен училище за здраве, което никога не излиза във ваканция. Имаме много изрядна документация и подробни данни за състоянието на пациенти с различни групи заболявания, правим и научни съобщения.

- Как се справяте с кризата, имате ли достатъчно клиенти?

- Броя не колко са пациентите, а колко са оздравелите и спасени хора. Мисля, че кризата не е от година или две. Тя се изразява от много време в липсата на профилактика и образователни програми за храненето на бременните, децата, хората с голямо психическо напрежение и др. Като прибавим и генно модифицираните организми /ГМО/, се очертава криза, която не е чисто икономическа, а на оцеляването. Добрата новина е, че българската система за лечение с плодове, чай и мед може да опази нацията.

Д-р Емилова


Phys09

Facebook