Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Днес+

- Д-р Емилова, какво е според вас здравословното хранене?

- Здравословното хранене е здравословно мислене. То провокира и изгражда хармония с околния свят, отговорно отношение към всичко живо под лъчите на слънцето. Казано най-кратко- здравословното хранене е начин на живот. В нашата вековна национална традиция постенето и изборът на чисти продукти върви ръка за ръка със здравите корени на рода и естественият път на възпитание и формиране на мирогледа.

В наше време и храненето, както много други неща и процеси, се люшка между представата за крайни ограничения и убийствени излишества. Прекаляването със скъпи вносни продукти се приема в някои среди като белег на богатство. По мое мнение тази тенденция ще се преодолее през годините, тъй като младите работещи българи са отлично информирани и имат интерес към всичко полезно в храненето- за тях, и децата им.

По-лошото е, че прекомерната употреба на пикантни, сладки и солени храни, както и на много месо и млечни продукти ни разболява и води до тежки последици. С рискове е съпроводено и безразборното спазване на диети или пълният отказ от храна, проведен без наблюдение от опитен лекар. В медицинския ни център са търсили спасение хора, застрашени от последиците на меко казано, странни хранителни режими от безразборни източници.

- Какъв е вашият метод за здравословно отслабване?

- Лечението с плодове, чай и мед, което прилагам от 20 години, се основава на българските традиции и ефектът му е отличен. Изпитала съм го първо върху себе си и съм оставила в миналото болестите си, заради които ме чакаше преминаване на хемодиализа. С плодове и чай помагаше на хората покойната Лидия Ковачева, с която ни свърза общо убеждение, че плодовете и медът правят чудеса. Художничката Лидия много се радваше, че лекар ще практикува и развива нейния метод, с надеждата повече хора да се спасят от страшни диагнози.

Отслабването при тази система на ефективно лечение е само бонус, а не самоцелно. Малко известно е, че методът се прилага с успех и при поднормено тегло, защото той не е диета. Само когато приемаме сурови плодове и свежи сокове от тях, както и вода, организмът не отделя енергия за храносмилане, а я насочва към изчистване на натрупаните токсични вещества и излишни мазнини.

- Не е ли твърде строг за хората вашият режим?

- Като строг го определят само тези, които не са пропуснали и едно хранене в живота си. За нашите 36 600 пациенти приемането на плодове, чай и мед през 2 часа е съпроводено с чувство за ситост, тъй като не се правят големи паузи. Зареждащи са и усещането за лекота, доброто разположение на духа, справянето с болести, определяни като неизлечими.

В медицинския ни център съчетаваме процеса на оздравяване с лекции и съвети за природосъобразния живот и с много програми за различни видове гимнастика, плуване и водна аеробика, йога, народни, спортни и други видове танци и др. Попаднал в среда на съмишленици, човек споделя резултатите си и е с по-добро настроение и готовност да се засмее, просто защото не му остава време да мисли строг ли е методът.

- Ако го прилагаме сами, може ли да е опасен?

- За всеки пациент при нас се прави индивидуална програма според диагнозата му, теглото, резултатите от всички изследвания, които извършваме. Лекарското наблюдение е непрекъснато и определя необходимостта от промени в плана. Често пациентите са удивени, че само за няколко дни изоставят поглъщането на шепи хапчета или намаляват сериозно количеството инсулин.

Методът се прилага само с опитен лекар, изпитал ефектите върху себе си и запознат с традициите и последните новости в природонаучната медицина. В центъра имаме стриктно поддържана медицинска документация, статистика от резултатите в работата ни с хора от цял свят и множество публикации в научни издания.

Подчертавам го, защото се сблъсквам често с откровено подвеждащи и шумно натрапвани рекламни обещания от хора, които не са лекари. Обезпокоително е, че се намират хора, които лековерно рискуват здравето си.

- Как при плодолечението може да се гарантира набавянето на необходимите за организма вещества?

- Като уникална самовъзстановяваща се система човешкият организъм отстранява натрупаните отрови и гради здрави клетки. Лишаването от храна не е изпитание, а необходима помощ в този естествен процес, за да имаме енергия. Тя се набавя чрез плодовете, които препоръчвам да са от необработена с химикали градина и подбрани според сезона. В откъснатата от дървото черница например има безценни съставки, носещи живот. Чайовете от български билки и чистият пчелен мед съдържат цяла таблица полезни елементи.

При нас е разработена система за съчетаването на плодове, чай и мед, която се допълва в определен период от лечението със зеленчуков бульон. Препоръчваме и покълнали семена за набавяне на витамини и микроелементи.

- Приложимо ли е при деца?

- Малчуганите се повлияват отлично от метода. Възприемат го с лекота и той може да се прилага дори при бебета. Десетки са малките ни последователи, родени след като родителите им са излекували стерилитет с приемане на плодове и чай. Тези деца са кърмени и хранени здравословно и растат здрави и жизнени, с впечатляващи резултати при обучението си в училище.

При малките пациенти се лекуват успешно автоимунни заболявания, хроничните възпаления на носа, гърлото и белите дробове, алергии и др. От няколко години в държавата се правят опити за ограничаване на вредните храни при децата и учениците. Убедена съм, че правилното хранене е отговорност първо на родителите, които трябва да дават насърчение и пример. Здравословната храна е вкусна и спестява тревогите от болести в семейството, защото хората, които обичаме, заслужават да са щастливи.

Д-р Емилова


Phys17

Facebook