Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Сп. Forbes

- Колко природосъобразно се хранят българите?

- Модерният човек, гражданин на света, прави едни и същи грешки, независимо дали живее тук, или в друга държава. Вечно се намират оправдания за безобразното ни отношение към собствения организъм и се мисли, че с чудодейно хапче или супер скъпо изследване нещата сами ще си дойдат на мястото. Но спасението не е в заблудите, а в информирания избор, който трябва да направим сами, за да сме здрави и във форма.

В Европа, САЩ и Русия има клиники и центрове като нашия и здравните каси се ангажират с разходите. У нас това би решило много проблеми – и на пациентите, и на здравната система, защото имаме уникален български метод за опазване на здравето и удължаване на живота – приемането на плодове, чай и мед. Това не е диета, а ефективно лечение с доказани ефекти.

- Кои са най-вредните хранителни навици, които влияят негативно върху здравето?

- Всяко прекаляване с храна, алкохол и пушене, прекъснатата връзка с природата, задръстването с лоши мисли и завист, са общ фон на саморазрушение. Все по-често са увредени младите хора, а хроничните болести на баби и дядовци се диагностицират дори при деца по на 10-12 години. Те имат високо кръвно, диабет втори тип, поражения на съдовете и др. Програмата с плодове, чай и мед е лесен и винаги резултатен начин за справяне с много тежки заболявания, а отслабването при нейното прилагане е само бонус за доброто ни здраве и ново самочувствие.

- По какъв начин гладуването помага за подобряването на здравето?

- Като удивителна самообновяваща се система човешкият организъм приема гладуването като полезен процес на клетъчно ниво. Знаем, че лишаването от храна е възприето във всички световни религии и практиките са най-разнообразни. Като единствен български лекар, член на лекарската секция в Асоциацията по природосъобразна медицина на САЩ, се запознах там с тяхната система, посещавала съм и клиники в Австрия, Германия и Испания. Опитът ми през последните 20 години с 40 000 пациенти доказва, че плодолечението се понася с лекота и върши истински чудеса. Жалко е, че от тези ефекти се ползват все повече чужденци, а нашите сънародници ни търсят, когато са настъпили фатални усложнения.

- Какви видове терапия и процедури прилагате в медицинския център?

- В екипа ми работят млади и отлично подготвени специалисти. На пациентите се правят всички необходими лабораторни и инструментални изследвания. Апаратурата ни е от най-висок клас и гарантира прецизна диагностика и наблюдение. Убедена съм, че най-добрата терапия е личният опит на лекаря, изпитал върху себе си ефектите на природосъобразното хранене. Когато преди години прочетох за метода на Лидия Ковачева, бях завладяна от мисълта, че не е възможно да тровя пациентите с шепи хапчета и те да страдат, а в същото време да има толкова добър и свързан с българските вековни традиции начин за оздравяване. Срещнах се с нея, започнах да гладувам и като с магическа пръчка се избавих от тежка мигрена, упорит запек, поражения върху бъбреците от буквално задръстване с медикаменти и още много страдания. Заедно със семейството ми и близки приятели се убедихме, че плодове, чай и мед имат невероятен ефект. През всичките 20 години не само събираме прецизна медицинска документация и правим научни съобщения, но и допълваме методиката с нови неща. Комбинирана с отлична техника и чисти продукти от природата, тя има потенциал да стане универсален метод. Прилага се при малки деца, дори бебета, при упорито безплодие, автоимунни заболявания, хронични страдания, при поднормено тегло, за овладяване на анорексия и още много други нелечими за официалната медицина страдания.

В медицинския ни център все по-често търсят профилактика и възстановяващи процедури цели фамилии. Чужденците идват дори по два пъти годишно. Имаме и различни интересни занимания, водени от специално наети инструктори – йога, китайска гимнастика, водна гимнастика, спортни танци, планински походи и др. Най-вълнуващи са българските народни хора и ръченици, които всички пациенти харесват.

- От какво най-често се оплакват пациентите, които идват на лечение при вас?

- Най-често хората ме питат защо програмата за плодолечение не се прилага по-широко и защо не се обясняват ефектите й по-широко. За нас пациентите научават от приятели и близки, които срещат и с удивление виждат колко са променени – стройни, здрави и засмени, напук на грижите.

Жалко е, но като че ли не останаха здрави българи. Всеки има по цял списък диагностицирани болести и вече се е подложил на безброй опасни изследвания, като не е знаел, че има и друг начин да се погрижи за себе си и за хората, на които държи. Плодолечението отваря врата към по-добър и пълноценен живот.

Д-р Емилова


Phys11

Facebook