Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Nakratko.bg

- Д-р Емилова, как да оцеляваме във все по-напрегнатото всекидневие?

- Да оцелееш и да си здрав са две степени на един стремеж – към по-добър и качествен живот. Ако оцеляваш, но си недееспособен, в тежест на семейството си, постоянен посетител на болниците, плащаш твърде висока цена и радостта е изчезнала. Грижата за здравето у нас често е поставена след ангажиментите ни по колата, имотите и всичко останало. Оправдания се намират лесно, а всъщност отговорността е само и единствено персонална.

- Откъде да се започне според Вас?

- На децата си даваме отрицателни примери – като прекаляваме с храна, пием, пушим, обездвижени сме. Действията ни днес възпитават новото поколение. Грижата е на родителите и после на училището и обществото. Ако от малки ги научим да живеят природосъобразно, нацията ще направи първата сигурна крачка за овладяване на демографската катастрофа. В момента делим първото място в света по бързина на стопяване на населението със Свазиленд. Но там половината от хората са болни от СПИН. От много години обяснявам, че всичко, скъпо рекламирано и заради това търсено от децата, трябва да се извади от менюто им, за да растат здрави.

- Споделяте ли мнението, че природосъобразният начин на живот е недостъпен и твърде скъп?

- Разпространено е мнението, че здравословното хранене е недостъпно за ангажирания градски човек или твърде скъпо. Тези две заблуди са много удобни за търговците, фармацевтите и неотговорните лекари. Всеки има право на оцеляване, както и на информация за ефектите на натуралната медицина. Подложени сме на агресивна атака от растежни хормони и антибиотици в животинските продукти, неизброимо количество всякаква вредна химия, канцерогенни подобрители, консерванти, подсладители…

От общественото пространство изчезна темата за генно модифицираните храни и продукти. Не защото те са намалели, а защото така е удобно за шепа мегапроизводители. Но всеки от нас може да си осигури чиста храна, като се доверява на сигурни производители и избира внимателно какво купува и поднася на децата си. Плодове, зеленчуци, ядки и семена се предлагат на всеки квартален пазар, добре е да сме сигурни, че са от собствена градина. Подобно е положението с животинските продукти, като все по-голям става броят на частните кооперативи – сдружения за производство и потребление на чисти храни.

- Каква програма е полезна за повече от хората?

- За здраве, работоспособност и самочувствие можем да си направим собствен дневен режим. До обед приемаме само плодове или пресни сокове, чай и мед. Обедът и вечерята са от голяма салата, без сол и подправена с лимон – разнообразието по нашите географски ширини е много голямо. Като ограничим бялото брашно, бялата захар, солта, спрем алкохола и цигарите и започнем да ходим пеша, ще установим колко са намалели разходите ни и колко по-свежи идеи за оцеляване са ни дошли в главата.

Д-р Емилова


Phys39

Facebook