Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 От 16 септември клиниката ще работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

 

Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

Дипломатически спектър

- Д-р Емилова, какво очакват от посещението си във вашия медицински център пациентите?

- През годините наблюдавам един феномен. Много от пациентите ни стават наши приятели и споделят по света чудесата, които лично са преживели. Защото често хората търсят нашия медицински център, след като без успех са опитали всичко друго. Жалко е, че липсва достатъчно информация за възможностите на системата за лечение с плодове, чай и мед. Нейното приложение би могло да спаси много хора от инвалидизация и да ги насърчи за живот по законите на природата. Именно от прекрачването им и гаврата с организма си човек се превръща в ходеща аптека, подложена на какви ли не мъчителни процедури и изследвания. В цял свят има клиники за лечение с глад и аз лично съм посещавала такива в Австрия, Германия, Испания и Америка. Здравните каси в Швейцария, Германия, Австрия, Русия и много други държави поемат разходите за профилактика в тези алтернативни центрове. Някои от тях имат дълга история и утвърдена слава. Разбира се, цените им са много по-високи от нашите. Може би и заради достъпността ни, хора от цял свят идват в медицинския ни център. Разбира се, сред тях са звездни имена, но аз никога не разделям пациентите по известността им. Всеки търсещ здраве човек за мен е звезда.

- Защо толкова много чужденци да избират вашата клиника и нашата страна?

- Споменах част от причините, но ще прибавя и ключовата дума - доверие. Цели фамилии идват при нас, защото знаят, че резултатите са сигурни. В медицинския център те са под денонощно наблюдение от отлични специалисти с опит в природосъобразното лечение. Въпреки че сме без собствена сграда, успяваме да организираме работата на центъра така, че пациентите да се възползват и от всички удивителни качества на българската природа. През част от годината сме на Черноморския бряг, а през останалата - в Рила планина.

- Често вашето име се свързва с гладолечението...

- Лечението с плодове, чай и мед е свързано с вековни български традиции. Създателката му - Лидия Ковачева, бе невероятен човек. Самата аз съм се лекувала при нея и въпреки че бях в отчайващо състояние, получих резултати, вдъхновили ме да продължа - заедно с други колеги, тази мисия. Това омекотено гладуване е възможно най-добрият избор за модерния градски човек, отровен от храни боклуци, стрес и съсипана околна среда. Съчетано с всички най-съвременни диагностични и профилактични техники, то дава отлични и трайни резултати. Убедена съм, че ако у нас се започне разяснителна кампания за правилното хранене сред младите родители и децата в детските градини и в училищна възраст, здравето на нацията ще се подобри, при това без да се изсипват непосилни за държавата средства.

- Здравословният начин на живот е тема, която вълнува много хора. Само до начина на хранене ли се отнася той?

- Здравословен за тялото и духа е животът в хармония с природата. Като единствен български лекар, член на лекарската асоциация на Американското общество за натурална хигиена, години наред следя всички новости в това направление. А защо да не го наречем изкуство? Да покажеш на някого, че омагьосаният кръг: лакомия - обездвижване - психическа неустойчивост, съвсем не е задължителен, наистина е голяма провокация. Но си струва усилията! Вече над 20 години денят в медицинския ни център започва с моя или на колега лекция по най-разпространените заблуди за рака, остеопорозата, безплодието, множествената склероза, анорексията и др. Непрекъснато допълваме информацията с актуални новости от резултатите от изследвания на световни научни центрове. На важно място в нашата програма стои и двигателната активност. В медицинския център се организират походи, разходки сред природата, занимания по йога, пилатес, китайска гимнастика, паневритмия, водна гимнастика, народни хора, спортни танци и др. Денят завършва с прожекция на филм за здравословния живот. Самата аз съм продуцент на няколко такива ленти и те са преведени на десетки езици заради големия интерес на хора от цял свят. Работим и в посока на храненето, разбира се. Имаме вече училище по природосъобразно готвене, както и гурме кухня, радваща се на невероятен интерес. Полезното може да е вкусно и красиво. При нас това може да се види и опита.

- При вас работят добри специалисти, разполагате и с модерна апаратура. Разкажете ни за тях.

- В медицински център „Д-р Людмила Емилова“ са привлечени за консултанти медици от най-добрите лечебни заведения във Варна и Медицинския университет. В екипа ми работят много млади лекари, запознати подробно с природосъобразния начин на живот. Наблюденията от над 20-годишния ми опит са систематизирани, имаме научни публикации и богат лекционен цикъл.

Трайна тенденция е да се инвестира в най-нови поколения медицинска апаратура, за да стъпваме на ясни резултати в проследяване състоянието на пациентите преди и след провеждане на програмата. Разполагаме с най-модерните апарати за ехографски изследвания на сърцето, коремните органи, щитовидната и млечните жлези, холтер за 24-часово проследяване на сърдечната дейност и кръвното налягане, доплер сонограф за изследване на мозъчните артерии и тези на крайниците, венозните съдове и др. Голям е интересът към прилаганата при нас хидроколонтерапия, защото нашият медицински център единствен в света прилага заселване с Лактобацилус Булгарикус на дебелото черво, след като бъде прочистено. Водещи научни центрове от цял свят доказаха убедително, че Лактобацилус Булгарикус предпазва от рак. След всички инструментални и лабораторни изследвания, направени на всеки постъпващ пациент, често се откриват болестни състояния, за които той не е и предполагал. Случвало се е да попаднем и на ракови болести, за радост в съвсем начален стадий и така човекът да се спаси, без да се налага химио- и лъчетерапия.

- Има ли универсални съвети, валидни за всички? Открили ли сте тайната на доброто състояние на тялото и духа?

- Съветите, които са от полза за всеки човек, са кратки и лесни за изпълнение. Те не са само мое откритие, макар че са допълнени от дългогодишния ми опит с над 42 000 пациенти. Мислите ни управляват света край нас и за да се чувстваме комфортно в него, е важно да носим доброта и радост на околните. Да пеем с децата си и да ги водим по слънчевите поляни, за да берем заедно билки и цветя - това трябва да се превърне във фамилна традиция.

Препоръчвам до обед да не се приема друга храна, освен пресни плодове, сокове от тях, чай с билков мед и вода. Така организмът ни не отделя енергия за храносмилане, а я насочва към чистенето си. Обедът и вечерята ни да са от постно ястие с много голяма салата, подправена със зехтин и лимон, без никаква сол, и филийка пълнозърнест хляб. Животински продукт с гарантиран произход може да консумираме веднъж седмично. А най-простото правило е да не слагаме на трапезата нищо, което шумно се рекламира.

- През 2007 г. сте удостоена с орден "Михаил Ломоносов" за високи постижения в опазването на човешкото здраве. Какво ви донесе тази награда?

- В дипломата, придружаваща ордена, е записано, че отличието ми се присъжда и за заслуги и голям личен принос в укрепване на дружбата и сътрудничеството между Русия и България. Това за мен означава признание от страна на многобройните ни пациенти от Русия и бившите републики на ОНД. Руснаците имат удивителен усет към предимствата на природосъобразния живот и споделят постиженията си в опазване на здравето с възможно най-много хора. Случва се да пристигат цели фамилии, които живеят в Англия, Франция, САЩ, научили за програмата ни от близки и приятели. Интернет също има голямо значение, но съм убедена, че когато човек види невероятните резултати на приятел, роднина, колега, веднага иска да разбере как е постигнал всичко това. От Русия идват редовно и хора от най-високите етажи на властта и управлението. Радостна съм от признанието им и топлите слова на благодарност и насърчение. Но няма как да не споделя и тъгата си - и от българското правителство, парламент, президентство, имам много пациенти, както и изпратени от тях близки. Не чакам да ме награждават и хвалят. Достатъчно ще е от висотата на положението си да направят малко усилия и да помогнат за спиране на хулите, които се сипят върху нас съвсем незаслужено. Всеки има право на информация за различните алтернативи за опазване на здравето си, а избора ще направи сам. Но се оказва, че аплодисментите идват по-често от света, а нападките са наш, вреден за обществото, „патент“.

Д-р Емилова


Edu03

Facebook