Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

24 часа

Искам да сваля 5-6 кг с черешовата диета. Какво друго включва тя освен този плод и как да я прилагам с оптимален ефект?

Консумацията на череши е отличен избор за здравето ни. Съветът ми е плодовете да не се комбинират с изобилстващите в Интернет съвети за диета - обезмаслено мляко, „леки“ меса и др. При съчетаването на плодове с животински продукти се получават процеси на гниене и ферментация и като резултат - може и да отслабнем, но сме изложени на риск за здравето. Сезонът на черешите предполага да имаме на трапезата  току що откъснати плодове, ползите от които са безбройни. Те са попили слънце и сокове от нашите географски ширини и са пълни с витамини, ензими, антиоксиданти, минерали и цялата природна аптека, утвърдена от вековната българска традиция.

Изборът на черешите ни гарантира, че ще стопим не просто килограми, а натрупани мазнини. При изследванията на пациентите ни, правени в началото на плодолечението с импедансметър Танита, се установява количеството на течности, мазнини и твърди тъкани в организма. В началото на програмата се свалят течности, а чистенето на мазнините е след 8-10 дни от началото на програмата. Мой пациент, останал 20 дни на плодове, чай и мед по време на захранването беше ходил на мач и там ял до насита солени семки. Само за ден беше върнал 5 кг, и то течности. Но нямам случай, при който за ден да се върнат 5 кг мазнини.

Така че черешите са много важни за трайното задържане на добри резултати за теглото и здравословното състояние. Съветът ми е да се остане на череши и чай с мед за по-дълго време - 15-20 дни. Захранването след това е добре да се проведе под наблюдение на лекар с опит в природосъобразното хранене. То трябва да продължи около десетина дни и се прави по схема за всеки индивидуален случай.

С черешите гарантирано изхвърляме и всички отрови, трупани през дългата зима, когато на трапезата има по-ограничено количество плодове и зеленчуци и навикът ни кара да посягаме към животински продукти. Червените плодове гарантират пълно прочистване, което не се постига, ако ги комбинираме с каквато и да било животинска храна. При нейното разграждане е нормално да се образуват и натрупват пикочна и млечна киселина, които няма как да изхвърлим, ако не останем само на плодове.  И няколко свалени килограма няма да ни отърват от високи нива на холестерол, неочаквани пристъпи на подагра, ронещи се нокти и падащи кичури коса. Освен това отслабваме, но изглеждаме отпаднали, болнави, имаме сенки под очите и повехнала кожа.

След черешовия период може да правим по 1 ден седмично само на тези плодове и чай с мед. Така ще задържим постигнатите резултати и ще сме много заредени и енергични. Черешите имат доказан диуретичен ефект и това ги прави подходящи и при борба със затлъстяването. Освен това са с нисък гликемичен индекс /22/ и нисък гликемичен товар /5/. Консумацията им е препоръчителна и при хора с диабет, защото съдържат плодова захар - фруктоза, а не глюкоза. За усвояването на фруктозата не се изисква производство на инсулин и така се постигат стабилни нива на кръвната захар. Заради баластните си вещества черешите повлияват добре  случаите на дисбактериоза и упорит запек. Витамините в тях са С, А, Р, от групата В и др. Научни изследвания доказват, че този плод освен общо укрепващо действие има ефект и за подобряване на функциите на мозъка заради биологично активните вещества кумарини и оксикумарини.

Ефектът на черешовото богатство съм изпитала лично. Откакто практикувам системата за лечение с плодове, чай и мед, вече 23 години, нито веднъж не съм пропуснала да се заредя пълноценно. За 20 и повече дни оставам на сезонните плодове - започвам с ягоди от нашата градина, продължавам с узрелите след тях череши, откъснати от дървото. Най-приятната и полезна част е посветена на черниците. Този непретенциозен и изключително полезен плод има моето специално отношение и горещо го препоръчвам на всички. След това може да се продължи с кайсии.

След такава програма човек променя излъчването и нагласата си. Ако го попитат какво е направил със себе си и защо е много по-строен, зареден и усмихнат, може да отговори само с две думи - „Черешова изненада“.

Д-р Емилова


Clinic12

Facebook