Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

От 5 юли клиниката работи в хотел Боровец Хилс в едноименния курорт. През юли и август клиниката не приема пациенти на инсулиново лечение и такива с грипоподобни оплаквания и симптоми! Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

До края на август всеки постъпил в клиниката за поне 1 седмица получава ПроВиотик Имуно-Активатор

  

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

Nakratko.bg

Ядкови кюфтенца на скара, хлебчета с нахутена мая, булгур със зеленчуци - не звучи насърчително, но и най-резервираните признават, че вкусът е удивителен, а външният вид уникален. Естетските и здравословни блюда се приготвят в Медицинския център на д-р Людмила Емилова. За поредно лято целият екип и скъпата модерна техника са пренесени в хотел „Боровец хилс“ в планинския курорт.

Хора от цял свят - Русия, Гърция, Кипър, САЩ, Италия, Белгия, както и мнозина сънародници, зареждат батериите и попиват съвети за справяне с хронични болести, стрес, системно преяждане. Трайно стопените килограми остават в миналото с помощта на промяна в мисленето, нагласите и хранителните навици.

Всяка сутрин пациентите слушат лекция на д-р Людмила Емилова за ефектите на системата за лечение с плодове, чай и мед, създадена от великата българска лечителка Лидия Ковачева. За всеки индивидуален случай се прилага специално разработена програма с различна продължителност. Големият секрет е в захранването след програмата и преминаването към природосъобразно хранене. В медицинския център все по-често идват хора, които искат да се научат какво меню да избират, за да са здрави и заредени с енергия.

Готвачите на медицинския център разбиват всяко съмнение, че природосъобразното хранене е трудна мисия, че е безвкусно и изглежда като каша или в най-добрия случай - като камара от зеленчуци.

Илия Илиев и Никола Николов - и двамата по на 28 години, са убедени, че блюдата, приготвяни от тях, имат чистота и сила от природата, защото топлинната обработка е минимална, а продуктите - доставени само от проверен източник - от селска градина или производител, когото лично познават. В кухнята се правят хлебчета от пълнозърнесто брашно, трици, овес сусамово или маково семе и нахутена мая. Приготвя се ядково мляко - от кашу или бадеми, което се подквасва с живите Лактобацилус Булгарикус. И двете момчета са преминали през многозвездни хотели, преди да се заемат с още по-висш пилотаж- природосъобразно гурме. Илия е убеден, че кулинарията е трудно изкуство, но отличните резултати вдъхновяват. Експериментите му винаги са консултирани с д-р Емилова, но и нея успява да изненада с шкембе от кладница или пръстен от печени на скара пиперки с картофено пюре и ядлива украса от физалис. В „тайния“ арсенал на младия готвач са лимонена мащерка, джоджен, босилек и още различни подправки, събрани, съхранени и вложени в ястието с голяма отговорност към резултата.

Оценката на десетките хиляди пациенти е винаги отлична и рецептите се записват старателно. Илия прави и много десерти изненада, като ядкови петифури с рожкови и фурми, ядково тирамису с плодове и агар-агар и др. Прилага върху себе си програмата за лечебно гладуване и се справя без изкушение от вкусотиите, които готви за другите. За Илия и Никола е най-интересно отношението на хората към солта. В медицинския център тя е крайно ограничена и мнозина отначало не могат да повярват, че може да е вкусно и без нея. Зеленолистните салати и подправки и дресингите от смлени ядки сполучливо заменят вредната сол. В това се е уверил и Никола. Той е в занаята си от 16-годишен и е попивал опит и в ресторант в италианската част на Швейцария. Той също прилага програмата за лечебно гладуване и е убеден, че това дава много сили, дори на най-тежко натоварените хора. Майстор е на ядковите кюфтета, на киноата със зеленчуци, червената леща и още много чудесии, украсени с неуморно въображение. От десертите харесва ядковото руло с банан.

За двамата млади майстори няма невъзможни неща. Правили са приеми с многостепенно меню от сурови храни за много взискателна публика при събития на медицинския център из цялата страна. Секретът на успеха е в подбора на продуктите, вдъхновението при готвене и щипката добро настроение, убедени са Илия и Никола.


Emi14

Facebook