Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 От 16 септември клиниката ще работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

 

Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

24 часа

Как да се храня, за да сваля поне 10 кг? На 60 г. съм и въпреки че ограничавам яденето и се старая да ходя по половин-един час на ден, няма резултат. Имам  чувството, че трябва да не ям нищо и цял ден да тичам, за да отслабна!

Първата препоръка, която бих дала, е да не се съсредоточавате върху мисълта, че мисията ви е обречена. Няма непостижими неща, стига да ги поискаме. Но... по правилния начин. Изкушавам се да дам пример с великата българска лечителка Лидия Ковачева. Когато започва да практикува върху себе си системата с плодове, чай и мед, тя е отписана от медицината, тежко болна и обезверена. Но успява да се спаси и да научи хиляди хора как да прибавят живот в годините си.

Разбира се много важно е да се направят всички лабораторни и инструментални изследвания, за да се определи с точност програмата, която е най-подходяща за вас. Но е необходимо да я проведем под лекарски контрол на специалист с опит в природосъобразната медицина.

Възможно е да ограничаваме храната и не само да не отслабваме, а да трупаме килограми. Това е неизбежно, ако приемаме продукти с бяло брашно, бяла захар, сол, подсладители, подобрители и всякакви Е-та. Постепенното отслабване може да се осигури с природосъобразно хранене. Сутрин – чаша билков чай с лъжичка мед или вода с лимон; в 10 ч. – плодове или фреш, или смути; обед – голяма салата от сурови сезонни зеленчуци, без сол, с лимон и зехтин и малка порция постна храна, само с щипка сол и филийка препечен хляб от лимец с квас; следобед – билков чай или плод; вечерята е като обеда. Важно е всеки път да имаме разнообразие на плодовете, зеленчуците и постните храни. Ако държите в менюто ви да има и животински храни, нека това е само веднъж седмично – на едно ядене, като ги редувате. Важното е те да не са солени, да са в малко количество и съчетани с голяма салата от зеленчуци. Главният принцип е съотношението между суровите плодове и зеленчуци и концентрираната храна да е в полза на суровото.

За достигане на желаните килограми може да се ползват и ефектите на лунните цикли – дните на пълнолуние и новолуние. Те може да са 3, 2 или един. Ако искаме да свалим по-бързо най-много килограми, ще го направим 3 дни – само на вода /по 30 милилитра на килограм тегло за целия ден/ с необходимото постепенно захранване 3 дни след това на билков чай с мед и фрешове от плодове или зеленчуци, редувани през 2 часа. Най-лесно и също много ефикасно е гладуването с билков чай, мед и плодове, отново през 2 часа, със захранване от 1 ден, в който сутринта – примерно в 8 ч., пием билков чай с лъжичка мед, в 10 ч. изяждаме порция от 300 грама плодове или пием чаша фреш, в 12 ч. – салата от сурови зеленчуци, без сол, със сок от лимон, в 16 ч. – билков чай с мед, в 18 ч. – отново безсолна салата от сурови зеленчуци и постна храна. Добре е в следващите няколко дни да не приемаме животински продукти и да използваме минимално сол в ястията си, до следващата лунна фаза, когато отново ще направим същата програма.

Моят 23-годишен опит показва, че винаги при пълнолуние средно пълните хора /90-100 кг/ свалят около 2 килограма, а при новолуние – около 3 килограма, спазвайки програмата с плодове и билков чай.

Движението е не по-малко важно от храненето. 30 минути дневно са крайно недостатъчни. Препоръката ми е да се изминават поне 5 км на ден, а в почивните дни – и повече. Натоварването трябва да става постепенно на принципа – всеки ден още малко повече. В началото – бавно ходене, постепенно увеличаване на темпото и така не само ще стегнем мускулите и ще премахнем излишните мазнини, но и ще образуваме колатерали /малки кръвоносни съдове, свързващи големите артерии на сърцето, и по този начин предпазващи от инфаркт/.

Д-р Емилова


Phys17

Facebook