Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

От 5 юли клиниката работи в хотел Боровец Хилс в едноименния курорт. През юли и август клиниката не приема пациенти на инсулиново лечение и такива с грипоподобни оплаквания и симптоми! Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

До края на август всеки постъпил в клиниката за поне 1 седмица получава ПроВиотик Имуно-Активатор

  

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

24 часа

Неподсладен зелен чай половин час преди хранене ускорява ли отслабването по време на диета?

Меги

В зеления чай се съдържат полифеноли, флавоноиди и катехини-антиоксиданти, за които се приема, че предизвикват забавяне на процесите на стареене и предпазват от редица заболявания. Количествата на тези ценни вещества в зеления чай са по-високи в сравнение с черния, белия чай и кафето. Вероятно това е причината напитката да има славна хилядолетна история и съвременна популярност.

Счита се, че редовният прием на зелен чай значително намалява риска от поява на рак на черния дроб, белия дроб и на устната кухина. Като мощен детоксикатор този чай активира чернодробните ензими, изхвърлящи токсините от тялото.

Съществуват мащабни изследвания сред популации, редовно консумиращи зелен чай, според които ежедневният прием на тази напитка води до намаляване на риска от инсулт, инфаркт и до значително снижение на стойностите на кръвното налягане. Намаляват се нивата на кръвната захар на гладно, но няма данни за по-ниски стойности на гликирания хемоглобин или серумния инсулин.

Научни изследвания, проведени в САЩ през 2013 г. сочат, че само 3-месечен редовен прием на зелен чай води до намаляване стойностите на общия и „лош“ холестерол в кръвта, при запазване на „добрия“.

Направени са и дългогодишни проучвания как зеленият чай влияе върху смъртността от общ характер. Ежедневният прием на 1 чаша я е понижил с 4%!

Напитката има слава на фактор за извайване на стройна фигура. Читателката правилно се е ориентирала, че това не може да стане само със зеления чай, а трябва да се комбинира с още нещо за по-добър резултат. На свой ред и аз питам: Защо чаят да не се съчетае с природосъобразно хранене? Тогава ще се избавим от много болести, „дежурни“ неразположения и ще стопим всички излишни килограми.

Добре е да знаем, че само при консумацията на плодове организмът не „хаби“ енергията си за смилане на храната, а я насочва безпогрешно към чистете от шлаки и токсини. За това и програмата с плодове, билков чай и мед е толкова ефективна и с трайни ефекти за здравето, добрата линия и самочувствието.

Ако все пак сме избрали по-екзотичния зелен чай, е добре да го приготвяме по начина, препоръчан от специалистите. Запарват се около 2 г листа със 150 мл вода, не по-гореща от 80º С, и то за не повече от 3 мин, защото при по-дълго престояване на листенцата в запарката се извлича голямо количество танин и вместо да се насладим на напитката, ще усетим неприятна горчивина. Слаб е шансът да я прикрият цитрусови, джинджифилови и ментови добавки. Тя се дължи на танина.

Според опита на световни учени, базиран на наблюдения върху хиляди пациенти, точно танинът може да предизвика стомашни проблеми. Той се освобождава при определени условия и според това колко дълго е изложен на действието на горещата вода или въздуха, лесно може да се превърне в танинова киселина. Тя може да предизвика коагулация на белтъчините на стомашната лигавица с последствие атрофичен гастрит или язва.

Световноизвестният д-р Хироми Шиния, погледнал с гастроскоп в стомасите на стотици хиляди пациенти, споделя, че тези от тях, които приемат големи количества зелен чай, винаги имат увредена стомашна лигавица. За това той съветва да се ползва само зелен чай от органично отгледани листа (без обработка със селскостопански химикали). Напитката да се приема след ядене, а не на празен стомах. Количеството не бива да надхвърля 2-3 чаши дневно.

Умерената консумация на качествен зелен чай, драга Маги, ще направи отслабването ви приятно и ще ви зареди с енергия, за да се радвате на зелените багри от отиващото си лято.

Д-р Емилова


Emi04

Facebook