Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 От 16 септември клиниката ще работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

 

Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

24 часа

Има ли ефект от т. нар. лунна диета – води ли до бързо отслабване след рязко ограничаване на храната за няколко дни?

Дамянов

Ефект определено има и той е в резултат от хармонията с природата, защото човешкото тяло е удивителна част от нея заедно с всички водни повърхности и гравитационното притегляне. Известно е, че Слънцето, Луната и Земята са в определен синхрон по време на ново- или пълнолуние. Наблюдава се и промяна в атмосферното налягане и движението на водните маси. Тези факти имат изразен ефект върху човешкия метаболизъм, свързан с възможността за по-бързо отстраняване на мазнините и токсините от организма.Фазите на луната имат влияние върху количеството на водата в междуклетъчните пространства и вътре в клетките. Именно затова спазването на определен режим, синхронизиран с тях, постига извеждане на натрупаните в тялото отрови, като по този начин ни избавя от ненужното водно тегло и стимулира процеса на липолиза – разграждане на мазнините в клетките.

Връзката между Луната и телата ни не случайно продължава да е предмет на изследвания в научния свят. Факт е например, че настроенията и емоциите на милиони хора се променят при пълнолуние и по този начин спомагат за документиране на определени резултати за влияние върху здравето ни. Да не говорим, че провокират и безброй художествени произведения. Спомнете си холивудския филм „Лунатици“ с Шер в главната роля.

Според проучване, публикувано в списание Interactive Cardiovascular and Thoracic Surgery пациенти, които претърпяват сърдечна операция по време на пълнолуние, биха могли да намалят престоя си в болница, както и теоретично да повишат своята преживяемост. В случаи като тези, опитно може да се открие връзка и оттам да се доведе до по-добро разбиране за влиянието на лунните цикли върху цялостното ни здраве.

Какво показва дългогодишната ми практика? На всички пациенти с наднормено тегло и затлъстяване препоръчвам след по-дълга програма на лечебно гладуване (най-често 20 или повече дни) и правилно захранване, да се остава по 3 дни на плодове и билков чай или на сокове фреш по време на пълнолуние и на новолуние. Резултатът в повечето случаи е 3 стопени килограма при нова луна и 2 – при пълна луна. Ако пациентът е с нормално тегло, препоръката ми е по 2 дни при тези фази на луната, а при хората с поднормено тегло – по 1 ден. И за трите групи захранването е в рамките на 1 ден. За всички, които стриктно спазват изпитаните съвети, резултатите са изумителни. Не само стрелката на кантара е под контрол, но и резултатите от кръвните и инструментални изследвания са в посока на доброто здраве.

Лично аз съм разбрала за себе си, че когато прилагам програмата не в произволни дни, а съобразени с лунните фази, ефектът е много по-добър. Уважаеми господин Дамянов, използвайте лунната диета без колебание. Може да започнете още следващата събота, защото е новолуние. Успехът е гарантиран!

Д-р Емилова


Phys11

Facebook