Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

Ние, българите, сме щедро дарени с духовни учители. Достатъчно е да споменем Дънов, Димков, Лидия Ковачева. Освен всичко друго тях ги обединява всеотдайната любов към хората и грижата за здравето им като висша ценност. Постигането на здраве става без натрапване на непосилни правила, а с поставяне в центъра на вниманието цялостната индивидуална човешка същност.

До Лидия се докоснах първо чрез „Вестник книга“. Там бе публикувана преди издаването нейната книга „Гладът – приятел и лекарство“. Работех в санаториум на МВР в курорта „Дружба“ /днес „Св. Константин“/ и буквално за една нощ прочетох невероятни неща, които преобърнаха живота ми.

Виждах, че купищата лекарства не облекчават пациентите ми, а и самата аз страдах от мъчителна 10-годишна мигрена, изпитите хапчета за която доведоха до повишаване на креатинина и уреята ми и реална заплаха от хемодиализа след няколко години. Всяка сутрин се събуждах без сили и желание за живот.

Решението ми беше светкавично – отидох в София и се срещнах с Лидия. Когато я видях в рамката на вратата на скромното ѝ жилище, имах сили да кажа само, че съм една много болна и за това нещастна лекарка от Варна. А тя ме попита страдам ли от запек. Всъщност не просто бях страдала, а се бях самоубивала, без да се замислям. И разбира се, останах учудена. Какво общо има някакъв си запек с кралската ми болест – мигрена? И как Лидия разбира значението на връзката между двете състояния, като е художник, а не лекар.

Нещата бързо си дойдоха на мястото. В разговорите с нея открих нова вселена на отношение към страданието и болката. Като всяко гениално нещо, и това се оказа просто – омекотена форма на гладуване, дълбоко свързана с националните традиции. Мъдрата лечителка беше много щастлива, че млади лекари /ние, тримата – д-р Гайдурков, д-р Георгиева, и аз/ се интересуваме от системата и искаме да я обогатим с опита си.

Канех Лидия и във Варна, където в огромни салони правехме срещи с пациенти и последователи. Тя често казваше, че във всеки ден от живота си научава по нещо ново и че от десетилетия не е изпила и един аспирин. Нейният случай също е удивителен – от човек, на когото лекарите дават няколко месеца живот, само с плодове, чай и мед тя успява да оздравее и да изгради дух, спасяващ хиляди хора.

Спомням си, как в първото интервю, което дадох за всекидневник, споделих, че когато станем нормална държава, веднага ще обявим Ковачева за светица. Е, явно, че 26 години по-късно това не се е случило, но убеждението ми нито за миг не се е разколебало. Особено силно се връщам към него в дните около паметни дати, свързани с Лидия. На 31 август се изпълниха 103 години от рождението ѝ. Сякаш белият ореол на косите ѝ и ярката синева в очите ѝ никога не са си отивали. И под някое прекрасно дърво в рая тя пие чай с мед и се чуди как да спре недомислията и тъпкането с храни боклуци на земните човеци. Може би като ги замеря с ябълки?

Мила Лидия, на теб съм посветила цялата си работа в медицинския център и съм намирала упование в трудни моменти. Вече над 45000 души са посетили нашия център и са получили спасение от болести, и са научили как да живеят по законите на природата. Твоята скромност и доброта остават завинаги в сърцата на мислещите хора.

Често ми задават въпроси за Лидия. Точният и изчерпателен отговор е, че тя беше вдъхновение нещата да се правят по най-добрия начин. От това вдъхновение съм си съставила няколко златни правила.

Златните правила на д-р Людмила Емилова:

 • Не брой правилата, брой приятелите и сладките залъци, споделени с тях.
 • Обичай ближния, дай му мъдрост и съвет и го остави да ги приеме със сърцето си, а не под натиск.
 • Българските мъдреци казвали всеки лек да се пие „на гладно сърце“ и сами давали пример за постоянство и здрав дух.
 • До обед хапвай само пресен плод, пий фреш или смути.
 • Чети внимателно етикетите – био храните може да се окажат отрова, а многото Е-та може да означават Е-кзекуция.
 • Човешкото тяло е самовъзстановяваща се уникална система и ще остане такава, докато хората имат глави на раменете си.
 • Пейте вместо да се ядосвате, спомнете си песни от детските дни и предайте тяхната умилителна хармония на наследниците си.
 • Спазвайте постите и го правете не само за тялото, а и за чистотата на душата си. Добрият жест храни повече от тонове лакомства.
 • Кажете на децата, че лъскавите опаковки носят болести и натоварване.
 • Бъдете във всеки свободен ден край морския бряг, край водопади или в борова гора. Това са местата, където с всяко вдишване се обогатяваме с огромни количества жизнена енергия /прана/.
 • Избирайте продукти от незамърсени градини според годишното време.
 • Помнете, че родителството започва от първата минута, в която поискате да имате дете. Малките трябва да се кърмят дълго време, за да растат здрави и умни.
 • С плодове, чай и мед ще се отървете от многобройни болести и ще прибавите живот в годините си.
 • Радвайте се на живота и се доверявайте на лекар, който сам е опитал системата на здравословното хранене.

Д-р Емилова


Emi17

Facebook