Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

От всяка ситуация излизаме по-лесно, ако имаме рамо от близък човек. А когато търсим пътя към здравето, помощта на семейството и близките хора е незаменима. В това са убедени цели фамилии, посещаващи редовно медицинския център на д-р Емилова – на планина, или на море, според сезона. А според лекарката най-добър ефект се постига, ако двете географски и климатични точки се редуват.

За първата си програма на плодове, чай и мед Валентина Георгиева и племенницата ѝ Рая от Стара Загора отиват на Рила. Избират медицинския център по съвет на бащата на Рая, потърсил преди време д-р Емилова, когато кантарът се заковал на 140 кг. Заедно със съпругата си направил пълно изключване от натовареното всекидневие с отличен ефект върху килограмите. Мъжът определя плодолечението като почивка, на каквато не се е наслаждавал през годините, въпреки че е бил на стотици места по света. Балансът между целебното отслабване, оздравяването и двигателната активност, осигурени в медицинския център го впечатлили силно и решил да изпрати за ваканцията дъщерята Рая заедно с нейната леля Валентина.

Валентина Георгиева била с повечко килограми още от младежка възраст. При ръст 165 см е стигала 120 кг. Споделя, че е опитвала всеки вид диета, за който е чувала и дори за 6 месеца свалила 35 кг с диетата на Дюкан. Но от нея се чувствала много зле, а килограмите се върнали светкавично. Всички опити да се отърве от свръхтеглото се проваляли, а младата жена била все по-отчаяна и все по-болна. Според д-р Емилова гаврата с организма чрез приемане само на животински продукти с цел отслабване е много опасна и дори животозастрашаваща. Уреждат се бъбреците, появява се упорит запек, кожата става повехнала и сивкава, около очите се появяват тъмни кръгове, тонусът е потиснат.

За 22 дни в медицинския център Валентина свалила 13 кг и си тръгва с индивидуална схема за 20-дневно захранване, през което отслабването продължава. Младата жена споделя, че програмата не бива да се определя с думата глад, защото през 2 часа се приемат плодове или чай с мед и това дава чувство на ситост. Денят е изпълнен и с много организирани за пациентите занимания, сред които на Валентина допаднали най вече китайската гимнастика, каланетиката, зумбата, планинските разходки с водач. Като мецосопран с академично образование, завършено в Румъния, тя оценява изпълненията на пианистката Анелия Палабуйкова, която по идея на д-р Емилова свири за пациентите по няколко часа на ден.

Валентина имала дълъг списък със заболявания – високо кръвно, сърцебиене, бронхит, стомашни киселини. В медицинския център ѝ открили и диабет тип 2. Само с 22 дни на плодове, чай и мед кръвната захар се нормализира, оплакванията от големия списък изчезват и няма да се появят, ако жената се храни здравословно, гарантира д-р Емилова. Валентина е планирала следващ престой при лекарката, този път заедно с майка си. Споделя, че демонстрациите в всекидневното кулинарно училище на центъра са много полезни за попълване на природосъобразните кулинарни изкушения в домашни условия.

Рецептите най-старателно е записала племенницата Рая. В тетрадката на момичето намират място и записки от лекциите на д-р Емилова, от филмите, показвани всяка вечер, и разбира се впечатления от нови приятели, срещнати през ваканцията в планината. 13-годишната Рая е на мнение, че здравословното хранене може да стане модерно сред младите, когато се убедят в ефекта му върху външния вид и настроението.

Като повече от връстниците си тя хапвала пици и сладкиши и кантарът предупредил, че вече гони 80 кг. Изморявала се лесно, оплаквала се от болки в ставите и костите. Установено е затлъстяване, с леко омазняване на черния дроб, което вече се превръща в епидемия сред подрастващите, а до скоро е било характерно при бабите и дядовците на днешните деца.

За 17 дни програма под постоянен лекарски контрол Рая сваля 9 кг, от които 7 – мазнини. Черният дроб е намалил размерите и е влязъл в норма, излишните мазнини в органа вече ги няма, оплакванията са отзвучали. На момичето е определено 10-дневно захранване, след което по-лесно ще подминава близката до училището си пекарна.

Д-р Емилова съветва:

Пациентите, подкрепени и насърчени от семейството и близките си да спазват програмата, постигат впечатляващо по-добри резултати за по-кратко време и ги задържат трайно. Мотивацията да сме стройни и красиви е важна, но на първо място е постигането на здраве. Атмосферата на споделяне, спокойствие и радост гарантира това. И обратно – мой пациент се спаси от тежко автоимунно заболяване, но у дома съпругата му приготвяла за семейството само месни ястия и по всякакъв начин отричала плодолечението, макар отличните резултати на мъжа да били пред очите ѝ. За жалост той ги загуби, след като под натиска на съпругата си се върна към старите навици.

Съветът ми е плодолечението да се прави в медицински център, избран от пациента, за откъсване от всекидневните изкушения. Важно е при захранването и последващото здравословно хранене да имаме разбиране и споделяне в обичайната си среда.

Д-р Емилова


Emi06

Facebook