Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

Йорданка Димитрова от Гоце Делчев се спасила от поликистозни яйчици без купища лекарства. Младата жена тръгнала по болници на 16-17 години заради повишено окосмяване по лицето. Направените изследвания установили поликистоза на яйчниците и повишени нива на андростендион в организма.

Този андрогенен хормон причинява освен окосмяването, нередовен месечен цикъл, затлъстяване и др. и може да доведе до безплодие. Започнато било лечение с медикаменти, които ставали все по-силни. Стигнало се до прием на кортикостероиди, от които Йорданка се усещала „като плондер“ заради натрупаните само за месеци 10 кг.

Правели ѝ изследвания през 3 месеца, терапиите се сменяли, но успехът се отлагал. И все за неопределено време, някъде в бъдещето. Един от лекуващите в София посъветвал Йорданка да помисли за раждане на дете, ако има сериозен приятел, защото перспективите са обезсърчаващи. Медикаментите щяла да пие, докато е жива, а картината да се влошава. Младата жена била винаги напрегната, неспокойна и раздразнителна.

За програмата на д-р Емилова научила от приятелско семейство на своите родители. Те разказали невероятни неща за успешното лечение на упорити пикочни инфекции на своята дъщеря Божидара и дори свързали Йорданка с лекарката, когато тя гостувала на близки в Гоце Делчев през 2015 г. Категоричният съвет бил младата жена да започне веднага плодове, чай и мед, а обещанието – че ще забрави мъките много бързо.

Първите 5 дни Йорданка провела лечебно гладуване в медицинския център, след това продължила в домашни условия още 15 дни, насърчавана от родителите си. Препоръчаното захранване било 10-дневно, последвано от природосъобразно хранене и по 2-3 дни на плодове, сокове фреш и вода около пълнолуние и новолуние.

В първите 1-2 дни от гладуването Йорданка имала леко главоболие, но още на петия-шестия ден усетила коренна промяна. Чувствала лекота от стопените 7 кг, спокойствие, върнал се дълго потисканият с купища медикаменти жизнен тонус.

И най-важното – ехографско изследване в медицинския център показало, че яйчниците са здрави, и то без лекарства. Спазвайки съветите на д-р Емилова, младата жена задържала добрите резултати и през това лято отново направила 20 дни програма с 20 дни захранване, комбинирано между медицинския център и дома си, според служебните ангажименти.

Хормоналният дисбаланс е вече лош спомен от миналото. Фигурата на Йорданка е с манекенско излъчване. При последното гладуване е свалила 5 кг, от които 3,4 кг мазнини. Според д-р Емилова успехът е впечатляващ и може да насърчи всяко младо момиче да го последва, ако иска да е здраво без операции и хапчета.

Йорданка нямала големи трудности с програмата, тъй като не обичала много месо и месни продукти. Любимите преди време сладки неща това лято заместила с фреш от диня с мента – много свеж и зареждащ с добро настроение.

„Хиляди жени у нас приемат съдбата си на обречени след диагнозата хормонален дисбаланс и яйчникова поликистоза. И е едва ли не задължително да прекарат живота си с лекарства, неразположения, свръхтегло и още куп несгоди. А има начин да се излезе от порочния кръг”, твърди Йорданка. Всички трябва да имат информация за лечението с плодове, чай и мед и сами да избират как да са здрави без мъчителни изпитания.

Д-р Емилова


Phys07

Facebook