Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

За Пенка Методиева посещението в медицинския център било животоспасяващо

Случайността е точен сбор от неслучайни събития, казва често д-р Емилова. Потвърждава го случаят на Пенка Методиева от София, която дошла в медицинския център като придружител на дъщеря си, без да го е планирала. Приятелите на младата жена имали някаква пречка и за да не я остави сама в мисията за сваляне на килограми, Пенка се озовала при д-р Емилова. Лекарката ѝ препоръчала да си направи предлаганите в медицинския център лабораторни и инструментални изследвания.

Жената от години имала заболяване на десния бъбрек. Кризите с мъчителни болки били дежурни всеки месец, изхвърляла камъчета и имала многобройни оплаквания. 3 пъти ѝ правили екстракорпорална литотрипсия (разпрашаване на бъбречни камъни), но без ефект. Бъбречните проблеми винаги водят до високо кръвно налягане и това не подминало и Пенка. Започнала да приема медикаменти, но без особен ефект. В медицинския център се установило, че има високи стойности на пикочната киселина, а черният дроб е омазнен. Открили и хиперинсулинизъм, предшестващ диабета. Освен това жлъчката на жената била отстранена преди години. При ехография се установил още по-опасен факт – карцином на левия бъбрек. Пенка била шокирана, защото в левия бъбрек нямала болки и при редовния контрол в болниците (последен от тях-само два месеца преди случайното ѝ посещение при д-р Емилова) не бил открит туморен процес.

Д-р Емилова беше изключително загрижена и настоятелна, спомня си жената. Накара ме веднага да потърся специалисти и да не отлагам операция, според нея задължителна при моето състояние. Изследване със скенер в софийска болница потвърдило диагнозата, веднага била назначена операция и левият бъбрек-отстранен. Установило се, че десният бъбрек е в добро състояние и според Пенка плодолечението спомогнало камъните, които я мъчили години наред, да се стопят и изхвърлят. Първата ѝ програма била 10 дни на плодове, чай и мед в медицинския център и 10 дни захранване у дома. Не ги усетила като глад, нямала оплаквания. Почувствала се добре и заради стопените 15 кг. Не сънувала пържоли, но си спомня, че ѝ се прияла прясна пиперка. Даже усещала вкуса.

От 11 години жената редовно идва при д-р Емилова. Убедена е, че съхраняването на здравето е постижимо, дори и когато си бил в много тежка ситуация. Вместо да се отчайваш, е важно да направиш необходимото и да продължаваш напред, подкрепян от истински лечители, споделя тя. Благодарна е, че е била насочена навреме за операция и се е разминала с усложнения и мъчителни процедури. Доверява се на целия екип, създаден от д-р Емилова, и не пести похвалите за перфектната организация на всеки ден от престоя на пациентите.

45 години работих в детска градина, споделя Пенка Методиева. „Никога не съм се чувствала изморена, защото чистите детски сърца ме зареждат. Само няколко месеца, след като се пенсионирах, отново се върнах на учителското място и продължавам да се трудя. Похвално е, че менюто на малчуганите се изготвя по-внимателно и винаги за закуска в 10 ч. получават пресен плод. Децата имат безпогрешен инстинкт към неподправения, естествен вкус и с удоволствие хапват плодове. Надявам се тези програми да се разширяват и да има още по-голямо разнообразие, за да расте здраво поколение“, споделя тя.


Phys40

Facebook