Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

Вяра повярва, че може да си здрав без лекарства. „Нелечимата“ астма на жената изчезнала след спиране на млечните продукти

Архитектката Вяра Ракаджиева потърсила помощ от д-р Емилова, след като се „сдобила” с много тежка астма, списък с още диагнози и задължително присъствие в чантата на две помпички за справяне с кошмарните дихателни пристъпи.

До студентските години Вяра даже нямала медицински картон. Била здрава, много енергична и активно плувала. Но като повечето модерни градски хора и тя попаднала в стреса на всекидневието и омагьосания кръг на болести, килограми и купища лекарства. Получила втора степен затлъстяване, хиперинсулинизъм, черният ѝ дроб бил увеличен и омазнен, нивата на артериално налягане повишени. Но най-мъчителна била бронхиалната астма. Появила се след много ангини и лечението им с антибиотици. Вяра си спомня, че когато я приели по спешност в болница заради ужасни болки в гърлото от гноен абсцес на фаринкса, всеки ден ѝ поставяли „по една тавичка“ инжекции антибиотик. Въпреки лекарствата, астмата не отстъпвала, пристъпите на задух били тежки, появили се двете помпички и дежурната диагноза, че обречеността е за цял живот.

Жената потърсила спасение в санаториални процедури в Сандански. Но постигнатият ефект бързо изчезнал. Започнало да ѝ се налага да спи седнала, защото се давела, и сутрин тръгвала по задачи уморена и сърдита на болестта. Хранела се основно с месни и млечни продукти, тестени и сладки неща.

Точно това променила още с първото си идване в медицинския център на д-р Емилова през 2012 г. Била като разтърсена от думите на лекарката, че ако за 6 месеца забрави млякото и млечните произведения и свали 20 кг, ще забрави и астмата. Изглеждало прекалено просто и желано невъзможно. Първото гладуване на Вяра Ракаджиева било 20 дни, последвано от 20 дни захранване. Болестта сякаш по чудо отстъпила. Според д-р Емилова случаят на жената има съвсем логично обяснение. Консумирането на големи количества млечни продукти предизвиква в организма образуване на слуз, причина за различни дихателни проблеми. Освен това води до извличане на калций от костите и застрашава организма с остеопороза.

Всяко гладуване на Вяра е по 20 дни с 20 дни захранване. Посещавала е няколко пъти медицинския център, правила е програмата и сама. Забелязала е, че когато заради голям стрес в работата пренебрегне съветите на д-р Емилова, се чувства некомфортно и килограмите напомнят за себе си. Но астмата е вече в миналото.

Съветът на д-р Емилова проработил и при сина на Вяра

Иван Палигоров е на 14 години. От бебешка възраст получавал по „редовен график“ тежки отити и приемал няколко пъти годишно антибиотици, спомня си майка му. Трябваше ми известно време да направя връзка между съвета на д-р Емилова към мен и възможността да се овладее непрестанното боледуване на сина ми, казва Вяра. Нито един лекар, освен нея, не изказа увереност, че отитът и млякото вървят ръка за ръка, разбивайки здравето ни.

Иван преживя много тежки моменти. След консумация на прясно мляко получаваше хрема и само ден-два след това се възпаляваха ушите. Приеман е бил по спешност в „Пирогов“ за седмица заради мъчително възпаление на ушите. Пукано му е било тъпанчето, пак при спешна ситуация. Това е изключително болезнена манипулация и момчето се гърчи в ръцете на Вяра и пищи. За малчуганите е стряскащ даже и видът на инструмента, подобен на подострена отвертка, спомня си майката на Иван. На всичко отгоре ушите не бивало да се мокрят цели 6 месеца.

След като спира прясното мляко и силно ограничава сиренето и кашкавала, Иван Палигоров е държавен шампион в плуването и отличен ученик. Тренира в клуб КПС „Олимпия“ на единствената ни /досега/ олимпийска шампионка Таня Богомилова.

Титлите на момчето са и в най-тежки, дори за категория мъже, дисциплини – 400 м съчетано плуване /100 м бътерфлай, плюс 100 м гръб, плюс 100 м бруст, плюс 100 м кроул/, 400 м свободен стил, 1500 м свободен стил. Национален шампион е в модерния петобой /до 14 години, двубой/ – 100 м кроул, плюс 1600 м бягане.
Вицешампион е по акватлон /към федерацията по триатлон/ – 1000 м бягане, плюс 200 м кроул, плюс 1000 м бягане.

Младият талант тренира само плуване, но този всестранно развиващ спорт му е полезен за впечатляващи изяви в три родни федерации от олимпийското семейство.


Emi14

Facebook