Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

68-годишната жена вземала по 46 хапчета всеки ден

Всеки ден Елена Пенчева от Пловдив взимала 46 хапчета на ден. Днес те са 4 и 1/2 и резултатът е постигнат само за две години.

68-годишната жена попаднала при д-р Емилова като придружител на внука си. Дъщеря ѝ и зетят били обезпокоени от натрупаните килограми на момчето, което като повечето връстници се изкушавало от бързите храни. Бабата била леко скептична към плодолечението, но впечатлена от видяното в медицинския център и от лекциите на д-р Емилова, открила колко ползи могат да се постигнат. И решила да опита.

Била пробвала всякакви диети и „чудодейни“ системи, но без никакъв ефект. Тежала 112,7 кг при ръст 158 см. Но килограмите били в края на предългия списък със здравословни проблеми. Елена определя състоянието си до 2015 г. като на затънал в обезсърчителна безизходица човек със стопена вяра за всеки следващ ден. Начинът ми на живот беше престъпен по отношение на здравето, казва днес жената. Била трудоустроена заради онкологично заболяване, наложило отстраняване на матката. Претърпяла 20 мъчителни лъчетерапии. От енергична и активно ангажирана личност се превърнала в подобие на себе си. С мъка изминавала 50 крачки, цигарите стигнали до 3 кутии на ден, а обичайното меню било месо, колбаси, сирене, кашкавал. Първата победа на Елена след срещата с д-р Емилова дошла със спиране на пушенето, а след като заменила трите лекарства за мъчителните крампи в подбедриците със смлян сусам, си припомнила вълнуващото усещане да стъпваш леко и да се разхождаш на пожеланите разстояния. С крачките се увеличавали и усмивките.

Те били провокирани и от невероятното подобрение в общото състояние на Елена. В медицинския център тя дошла, преди да си направи двете определени от официалната медицина като задължителни операции – на жлъчката и на сърцето. Имала диабет втори тип и усложнения. Крайниците ѝ били засегнати от полиневропатия. С ангиография се установило, че сърдечните артерии са стеснени и засегнати от множество масивни калциеви отлагания върху атеросклеротични плаки /исхемична болест на сърцето/. Кръвното налягане било „дежурно“ високо, повишени били нивата на пикочната киселина. Черният ѝ дроб бил уголемен и омазнен до трета степен /гъши дроб/. Жената често боледувала от грип и настинки и се налагало да приема антибиотици. Измъчвали я периодично остри болки заради камъни в бъбреците. Претърпяла счупвания на дясната подбедрица и на двете ръце. Според д-р Емилова това било причинено от обилната консумация на мляко и млечни продукти, разреждащи костното вещество /остеопороза/.

Обезсърчаващата картина започнала да губи най-черните си нюанси още с първото идване на Елена в медицинския център през 2015 г. Д-р Емилова я насърчила да се пребори с болките и най-вече с обезверяването. Състоянието на жената изисквало специални грижи и медицинският екип я наблюдавал през 2 часа. Със стриктно природосъобразно хранене състоянието ѝ бързо се подобрило – кръвното се понижило, кръвната захар се стабилизирала, увереното ходене вече не било толкова трудно, възпалението на жлъчката се успокоило. Елена и д-р Емилова се чудели на какво най-много да се зарадват.

До ноември т. г. жената свалила над 20 кг, 10 от които мазнини. Кръвното налягане стига стойности от 105/60 без лекарства. В норма е и кръвната захар, също без медикаменти. Повишени са нивата на „добрия“ холестерол, отзвучали са оплакванията от жлъчните и бъбречни кризи. С ехографско изследване в медицинския център е установено, че се е стопил бъбречен камък, а черният дроб вече не е омазнен.

Елена редовно посещава медицинския център и стриктно спазва наученото от лекциите на д-р Емилова и полезните практически съвети. Записала си е рецептите от кулинарното училище и ги прилага старателно. Цялата ѝ фамилия вече е верен фен на природосъобразното хранене. Дори снаха ѝ е открила магазин за здравословни продукти. Елена довела при д-р Емилова и брат си, който заради огромна натовареност в работата, занемарил грижите за здравето. Жената е убедена, че няма невъзможни за постигане цели. По професия и призвание Елена е еколог. Участвала е в колективите, създали двете Червени книги на България – за животинския, и за растителния свят. Занимавала се е с обучения на ученици и учители, създавали са зелени патрули. На малчуганите казвала, че всяко растение има душа. И е част от богатството на природата, част от която сме и ние.


Phys38

Facebook