Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

Панайот Киров и цялата му фамилия се интересуват от програмата на д-р Емилова повече от 20 години

47-годишният Панайот знаел за плодолечението от майка си и сестра си. Ефектите изпробвали и съпругата му, и нейната майка. Всички те са били пациенти на д-р Емилова. Преди 15-ина години от всекидневен стрес и безразборно хранене мъжът стигнал 96 кг при ръст от 171 см. Освен наднорменото тегло се появили високо кръвно налягане, стомашни неразположения, рефлукс, мигрена, запек, упорита стафилококова инфекция, безсъние.

Панайот Киров започнал сам да гладува на ябълки, вода и чай. Стигал до 25 дни, но при захранването не бил стриктен, а и след програмата бързо се връщал към старите навици. След хаоса на проба-грешка той решил, че силно иска промяна и е готов да я направи. Мотивирал го синът му, тогава бебе, неизпълнило годинка. Казал си, че трябва да е здрав, за да отгледа здраво дете. И да му даде примера си за справяне с трудности.

Освен това се убедил, че резултатите ще дойдат постепенно, ако е стриктен в програмата и не се отклонява с изкушения. Най-бързо се нормализирало кръвното налягане, после отзвучали стомашните проблеми, а с течение на времето – и всички останали.

Сега вече Панайот започва всеки свой ден с две-три чаши вода. Убеден е, че пиенето на вода е много важно за нормалното функциониране на организма. Забелязал е, че много хора възприемат жаждата като остър апетит и вместо да пият вода, се тъпчат с храна. Или я заменят с газирани напитки и сокове, в които има повече химия и подсладители, отколкото истински плодове. В недалечното минало Панайот приемал много литри газирани напитки, както и сладолед. След като изградил новия си начин на мислене и хранене, ги спрял напълно, не приемал вече алкохол, забравил цигарите.

Започнал да спортува, хранел се разделно и изчел много книги, посветени на лечебното гладуване. Сигурен е, че д-р Емилова е най-убедителен и достъпен специалист, на когото да се довери, и стриктно следва съветите ѝ. На 70-годишнината на лекарката, за която пристигнал от Братислава, запомнил споделената от нея мисъл, че човек е щастлив, когато с радост отива на работа и щастлив се прибира вечер у дома. Панайот е точно такъв човек. Прави нещата с любов и отговорност. Неизбежно сравнява родната действителност с тази в Словакия, където се е установил със семейството си преди 22 години. Но заради бизнеса прекарва много време и тук. Казва, че да се живее с доброта в сърцето е много по-лесно – и във всекидневието, и в работата.

Плодолечението е полезна задължителна част от света на Панайот. Семейството му се храни здравословно и ефектите са много. Ограничили са солта и захарта, почти не консумират хляб, освен ако е изпечен от отговорен майстор. Похапването на нещо дребно между храненията е забравено.

Захранването вече не е изпитание, защото Панайот открил колко добре са направени програмите в медицинския център. Индивидуалното им приложение под контрола на д-р Емилова дава сигурност, че ефектите от гладуването ще продължат да се натрупват и при захранването. Мъжът започнал да наблюдава тялото си по нов начин. Забелязал, че ако вечерята е около 18 ч. и денят завършва с ябълка, сънят му е спокоен и пълноценен и се събужда зареден.

Панайот е провел и няколко гладувания само на вода. За около 2 години той спазил две „водни“ гладувания от по 11 дни и още две – по 15 и по 23 дни. Преди най-продължителното д-р Емилова поискала да се направят подробни изследвания и дала одобрението си с уговорката, че ще контролира състоянието на мъжа всекидневно. По нейна препоръка захранването започнало за два дни със зеленчуков бульон, разреден 1 към 1 с вода. Последвал разреден пресен сок от ябълка и морков. А когато изпил сока без прибавена вода, Панайот имал усещането, че е в рая.

Пречистванията той прави през около 6 месеца. През останалото време след неделния обяд остава на вода до обеда във вторник, когато започва стриктно захранване. Смята, че това е много подходящо за начина му на живот и го зарежда за справяне с натоварения бизнес.

Сега мъжът тежи 72 кг, здрав е без лекарства и редовно намира време за активно движение. Добрата форма ще му е от полза за предстоящия вълнуващ етап в живота. Дъщеря му очаква дете, едно от „гладните“ бебета на д-р Емилова. Младата жена направила по-продължителна програма в медицинския център и сякаш по чудо мечтаното забременяване настъпило за радост на всички.


Emi10

Facebook