Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

Когато в първите дни на декември 2017 година видяла Николай в медицинския център, д-р Емилова не го познала веднага, макар че от 2 години той е неин пациент. Удивлението от промяната на 49-годишния мъж преминало в радостни поздравления. И имало защо.

Според лекарката Николай е най-добрият пример за това, че няма невъзможни неща, ако ги пожелаеш и си стриктен по пътя на постиженията. В това е убеден и Николай, за когото стопените килограми и забравените болести не са дошли с магическа пръчка, а са нещо естествено в резултат на плодолечението и здравословното хранене.

От детските години той имал затлъстяване. Приемал го вече като нещо предопределено и цели 10 години в зряла възраст преживял с тегло около 177 кг при ръст 173 см. Будел се уморен, ставите и костите непрекъснато го болели по нетърпим начин и му трябвали неимоверни усилия, за да се справя с работата си на заварчик. Денем не се хранел редовно, пушел по 50-60 цигари и вечер „наваксвал“ с изобилие от меса, млечни продукти, сладкиши и питие пред телевизора. С всеки изминал ден се превръщал в роб на дивана, а перспективата била отчайваща.

Николай имал високо кръвно налягане, уголемено ляво предсърдие, ревматоиден артрит, максимално омазнен черен дроб, разширен с 4 см. Когато му открили и диабет, оставил цигарите и се замислил за по-сериозна цялостна промяна в стила на живот и хранене. Пробвал с хапчета за отслабване, свалил килограми и за известно време задържал теглото, но после всичко се върнало по старому.

Приемал всеки ден по 4 медикамента за диабета и 3 за кръвното. Но показателите не се подобрявали. През 2015 г. било първото му идване в медицинския център на д-р Емилова. За програмата знаел от интернет и медиите и от свой шеф – главен инженер във ВиК Стара Загора. Той го насърчил да опита плодолечението и до сега не спира да го хвали като най-дисциплинирания човек, когото познава.

Николай направил първите 20 дни на плодове, чай и мед, почти без никакви сътресения и оплаквания. Убеден бил, че това е шансът му, но на бързо дошлите добри резултати сам не можел да повярва. Мъжът започнал да следва стриктно програмата. При четвъртото гладуване в медицинския център – само година след първото, кантарът показал, че са свалени 60 кг, 41 от които мазнини. Двамата с д-р Емилова отишли във варненско фото и си направили снимка, за да отбележат етапа. Защото за Николай това не било постижение, след което да се откаже. Той променил коренно начина си на живот. Всяка сутрин и вечер върви пеша и се радва на възможността да се движи без тежестта на килограмите и болките.

Между дългите гладувания мъжът винаги прави и кратки – по 2 дни всяка седмица, а храненето му коренно се променило. Често консумира зеленчуци на пара, а любимата му салата е от домат, краставица и авокадо. Животинска храна приема не повече от 2 пъти седмично, стриктно спазвайки съвета на д-р Емилова блюдото да е от един вид – месно или млечно, но не и смесено плюс задължителна голяма салата от сурови зеленчуци без сол. Знае, че има какво още да научи от лекциите на д-р Емилова и кулинарното училище в медицинския център. Не е забравил, че като хапнал 3 солени маслини след първото гладуване, веднага качил няколко килограма. Причината, обяснена от д-р Емилова е, че солта задържа течности и може да предизвика отоци по цялото тяло и да повиши кръвното налягане, особено скоро след дълга програма на плодолечение. Това е начинът организмът ни да каже, че предпочита естествени храни, без добавена сол.

След седмата 20-дневна програма при д-р Емилова в медицинския център Николай вече е с 80 кг по-лек, а 51,6 от тях са мазнини. Д-р Емилова мисли, че не го е познала веднага, защото от предишния подпухнал и трудно подвижен човек сякаш бил останал само истинският Николай. Той е твърдо решен да не спира и сега. Иска да стигне тегло от 90 кг, т. е. да свали още 7-8 кг и да го задържи заедно с доброто здравословно състояние. Без медикаменти кръвната захар и артериалното налягане са в норма. Черният дроб вече не е уголемен и омазнен. Без усилия и приковаваща болка мъжът изкачва няколко етажа и прави физически упражнения, за които и насън не е допускал, че ще може да изпълни.

За двете години, откакто се е доверил на плодолечението, Николай три пъти е сменил гардероба по принуда. Но казва, че е готов да продължи да го прави, защото радостта от това да си здрав, няма цена.


Phys04

Facebook