Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Заедно със съпругата му се радват на две дълго чакани момиченца

Труд

Щастието в семейство Тананови идва след напрегнати години на очакване на рожба и всички мъки по пътя на стандартните медицински процедури при подобен проблем. Подобно на хиляди двойки със съдба като тяхната, Стефан и жена му Весела минали няколко кръга на ада, като се насърчавали взаимно да не изпадат в отчаяние. Любовта им е силна и днес, повече от 20 години след като се открили като ученици в кърджалийската математическа гимназия. Връзката им се изградила през студентските години в столицата. После Стефан работил 7 години в САЩ, а бъдещата съпруга го чакала. Сключили брак, но не заминали през океана, а се установили в Кърджали. Живеели щастливо, само желаният наследник не идвал.

За преживелиците си и горчивия опит Тананови говорят пестеливо. Но го правят, защото са убедени, че споделеното може да е от полза за хиляди хора с техния горчив проблем, уточнява Стефан. И допълва, че постигнатото от д-р Емилова трябва да бъде разпространено по целия свят. Цяло чудо е, че с програмата на плодове, чай и мед настъпва желаната бременност и се спестяват мъчителни процедури, разочарования и психически сривове на хиляди бездетни двойки.

На семейството от Кърджали лекарите казвали, че и двамата са здрави и няма пречка да станат родители. Но тази радост все ги подминавала и отлагането ги измъчвало. Направили всякакви изследвания и прегледи. Отишли и в столична клиника по репродуктивно здраве. Отново изследвания и консултации, след които им препоръчали да се направи инсеминация. След първата последвали още няколко, но без успех. Предстояла им вече процедура ин витро, за която обаче трябвало да чакат. Решили да платят, за да се спести време, но опитът, на който възлагали големи надежди, се оказал безуспешен.

Междувременно се установило, че съпругата е получила яйчникова киста и се наложила операция, споменава Стефан още едно от болезнените изпитания, през които минали. Лекарите препоръчали да се изчакат 6 месеца след операцията за втори опит ин витро. И той не зарадвал семейството с бебе. Тананови отброявали вече няколко години между Кърджали и София в търсене на мечтата си и си давали сметка, че предстоят още трудности.

През 2007 г. Стефан посетил за първи път медицинския център на д-р Емилова. За нея знаел отпреди повече от 10 години от приятелка на съпругата си, чиято майка се лекувала в центъра с впечатляващ успех. Мъжът тежал 96,4 кг при ръст 170 см. Най-много килограми натрупал само за две години от безразборно хранене и обездвижване. Имал високо кръвно, високи нива на лошия холестерол, увеличен и омазнен черен дроб, проблеми с бъбреците и хиперинсулинизъм /предшестващ диабета/, установен с изследвания в медицинския център. Денем го измъчвала хронична умора, а нощем – сънна апнея. Въртял се в омагьосан кръг и съзнавал, че нещо трябва да се промени без отлагане.

При д-р Емилова попаднал, завладян от песимизъм, но още на седмия ден спрял да се пита какво търси там, защото отговорът дошъл. Стефан разбрал, че е на точното място. Попивал лекциите на лекарката, участвал във всички спортни занимания, организирани в медицинския център, общувал с другите пациенти – общество на съмишленици по пътя към здравето. Първото му гладуване било 20-дневно с 10 дни захранване. Първите лекарски контроли в медицинския център след стриктно прилагане на програмата показали, че Стефан е стопил 13,2 кг, от които – 7,9 мазнини. Постоянната умора отстъпила, кръвното се нормализирало, а мъжът не можел да повярва, че вече спи нормално, не се измъчва от сънната апнея и не хърка.

Стефан довел при д-р Емилова и съпругата си заради упорита мигрена. И при младата жена настъпило подобрение. И двамата съпрузи, сякаш по случайност, поискали съвет от лекарката за най-важния си проблем. А както често казва д-р Емилова – няма нищо случайно. Със завладяваща увереност тя казала, че бебето ще дойде с помощта на плодолечението. Толкова силно изразила убеждението си, че днес Стефан си спомня как мигновено се доверил и повярвал в чудото.

И то се появило с име Десислава. Днес момиченцето е на 8 години и е научило 27 хора само за няколко месеца, след като започнало да ходи на народни танци. Преди това репетирало балет заедно с… второто чудо. То се казва Ева и дошло 3 години след каката. И двете деца са заченати след прилагане на програмата с плодове, чай и мед от майката и бащата. Бременностите на жената преминали спокойно, децата са кърмени и после хранени здравословно. „Съпругата ми съобразява менюто на малките със съветите на д-р Емилова“, споделя Стефан. „Още повече, след като се избавихме от безплодието с нейна помощ, започнахме на шега да се наричаме Емиловци“. Между закачката и сериозното стои един извървян от Тананови път към здравето, щастието и хармонията. Стефан, всяка зима, с изключение на годините, в които са родени децата, прави програмата в медицинския център и се чувства отлично. Съпругата му остава на плодове, чай и мед в домашни условия, защото не иска да се отделя от малките. Има опит и увереност да се справя с гладуването, а всеки възникнал въпрос – за себе си или за момиченцата, обсъжда с д-р Емилова.

Калина Цачева


Clinic10

Facebook