Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Труд

През 1999 г. Керанка Костова от Бургас загубила зрението си за 20 дни. Чувствала се без сили и според лекарите симптомите насочвали неоспоримо към диагнозата множествена склероза /МС/. Младата жена – само на 19 години, била бременна с първото си дете, и нямало как да ѝ се прилагат опасни изследвания или медикаменти.

Две години след раждането получила изтръпване и обездвижване на лявата част на лицето и я лекували 10 дни в болница, без да се подобри. В края на 2004 г. имала непоносима криза – описва я като горене по кожата на лявата ръка и левия крак и непрестанни болки. Не можела да се вдигне от леглото и спешно я приели във ВМА, където изследване с ядрено-магнитен резонанс потвърдило, че страда от МС – цереброспинална форма.

На Керанка обяснили, че след неподвижността в леглото я очаква инвалидна количка и е добре да приеме това бъдеще. Заради залежаването младата жена четяла много и точно тогава съпругът ѝ донесъл книга на Лидия Ковачева. От първите страници тя била наясно, че няма ограничения пред мислите, с които ставаме здрави. Била обнадеждена от описания случай на жена от Лясковец, която се излекувала от МС с гладуване. В същата книга бил поместен и разказ на д-р Емилова за личния ѝ опит по системата на Лидия, довел до избавяне от тежки заболявания. Пристигнала в центъра през март 2005 г. и направила първата 20-дневна програма с плодове, чай и мед. Изминавала най-много 5 метра сама, като се налагало съпругът ѝ да я подкрепя, но на десетия ден от престоя вече играела с останалите пациенти хора.

Керанка Костова завършила средно образование с профил народно пеене и работила 10 години в ансамбъл „Странджа“. В предългия списък заболявания, които имала, и които вече е започнала да забравя, имало „певчески“ възли, тежък запек, продължаващ до 10 дни, мигрена с всекидневни пристъпи и прием на 5-7 таблетки аналгетици, бартолинитова киста, оперирана 3 пъти, хроничен цистит, чести бронхити, бъбречно-каменна болест с изхвърляне на конкременти, късогледство и др. Първият решен с гладуването проблем, бил с очите. Преглед установил, че късогледството от 0,75 го няма и постепенно от зловещия списък започнали да отпадат и другите диагнози.

След първия престой в медицинския център обявила на близките си, че променя изцяло начина на хранене. Стъпката не била лека, защото у тях винаги се ядяло много месо, а вместо вода пиели прясно мляко. Имало стъписване заради решението на младата жена, но с желание тя да се излекува, семейството приело, че опитът може да донесе някакво чудо. Което и станало. Керанка се радвала на бързо подобрение. Гладувала по 20 дни четири пъти годишно и се захранвала по 10 дни, стриктно според личните препоръки и менюта на д-р Емилова. Много често посещавала медицинския център. Чак на третата година верен последовател на плодолечението станал и съпругът ѝ, който се излекувал от диабет втори тип.

През годините младата жена преминала постепенно към сурови плодове и зеленчуци, семена и постни ястия, комбинирани с огромни салати без сол. Твърди, че нищо в програмата не я е затруднявало и не е имала оплаквания. Обяснява го с промяната на мисленето си и убедеността в добрите резултати. През последните няколко години Керанка прави три пъти годишно по 20 дни гладуване и 10 дни захранване. Според състоянието си остава в промеждутъците по 3-5 дни на плодове, чай и мед. Лекарят, който я наблюдавал и правел задължителните контролни прегледи за МС, бил изумен от станалото с жената.

Керанка разказва за своите премеждия, като задължително напомня, че при всеки случай е необходимо наблюдение от лекар с личен опит в лечението с глад. Изследванията през 2 години показвали постепенно намаляване на многобройните плаки в главния и гръбначния мозък и през 2011 г. чудото било регистрирано – останали били само две плаки в главния мозък, които постепенно намаляват.

Керанка прелива от енергия, работи по 10-12 часа, винаги е готова да споделя, за да насърчава хора с МС. Изпитала е програмата и при дъщеря си. Детето било с главоболие, хроничен цистит, упорита алергия. На 8 годишна възраст направило толкова тежка криза, че родителите решили веднага да потърсят помощ от д-р Емилова. В медицинския център Златилина приемала 8 дни плодове, чай и мед, и 5 дни се захранвала. Оплакванията изчезнали, момичето започнало да се храни природосъобразно и да спортува редовно. Днес е красива девойка, заета с планове за абитуриентската вечер и следването.


Phys04

Facebook