Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

От всички спортни програми в медицинския център Венета харесва най-много народните танци.

Труд

От 14 години Венета прилага лечение с плодове, чай и мед. Преди това се лутала между натрупани килограми, болести и опити проба-грешка за излизане от ситуацията. Преди да потърси медицинския център, опитала да гладува сама за 10 дни. Резултат нямало.

Жената била потопена във всекидневен стрес и отговорности за собствена рекламна агенция в Бургас. Храненето ѝ било безразборно, обездвижването – трайно, била постоянно отпаднала и с много силно сърцебиене, с високи нива на холестерол, болки в кръста и др. За снижаването му вземала медикаменти, но без ефект. Кръвното налягане „играело“ и Венета си спомня как с непоносимо сърцебиене се добрала от офиса до близка аптека да ѝ премерят кръвното. Било 145/110. Скоро след това жената гледала запис от фирмено празненство. Видът ѝ с натрупани 80 кг я разплакал и стреснал дотолкова, че решила веднага да направи нещо за себе си.

Бързо станало ясно, че сама няма да се справи и през февруари 2004 г. потърсила д-р Емилова. Увереността и богатият опит на лекарката с десетки хиляди пациенти подсказали на Венета, че е на правилното място. Сега, от собствен опит, жената споделя, че проведена в края на зимата и началото на пролетта програмата има изключително действие. Прочиства токсините и зарежда организма със здраве и сили за цялата година. За по-продължително плодолечение тя винаги избира тези месеци. Прави го най-често в медицинския център, защото са осигурени отлични условия. Идвала е и с двете си дъщери, както и с много приятелки.

През първата година Венета направила два пъти по 20 дни гладуване с 10-дневно захранване. Килограмите ѝ намалели до 58 и тя се чувствала щастлива и заредена с енергия. Сърцебиенето и бодежите в сърдечната област изчезнали, нямало ги вече и болките в кръста. Силно омазненият /като гъши/ черен дроб още след второто 20-дневно гладолечение се изчистил и заработил нормално. Благодарение на изпълняваните програми, несгодите на критическата възраст не създали на Венета притеснения. Тя нямала нито горещи вълни, нито изпотявания. Според д-р Емилова на това могат да се радват само жените, които гладуват периодично, хранят се здравословно и имат добра двигателна активност.

Менюто на Венета е установено от години. Сутрин пие вода с лимон, към 10 ч. – чай. На работа си носи смес от смлени ленено или конопено семе, чия, слънчогледови и тиквени семки и амарант. В чаша с няколко лъжици портокалов сок прибавя от семената и обядва. Раздава от пречистващия специалитет и на приятели. Вечерята задължително е постна.

На многото си приятели жената редовно прави и други полезни подаръци. От няколко години тя отглежда зеленчуци и плодове. Дядо ѝ е потомствен градинар и вероятно обичта към земята е наследствена черта. Мястото е от 1 декар, но е побрало всичко необходимо за трапезата, като поне 300 кв. метра са царство на цветята. Имат и зайци, хранени без грам препарати и химия. Венета се шегува, че е захранила безброй бебета с тиквички и тикви от своето място. Много малчугани са опитвали и от заешкото.

Жената често раздава от богатата градинска продукция. Пише в социалните мрежи какъв разсад има, какво се е родило в изобилие според сезона, опакова в книжни пликове и подарява. Без усилие става сутрин в 5 ч., грижи се за дръвчетата и безброй видове зеленчуци и те дават богата реколта. Венета меси хляб с квас, който се комбинира чудесно с нейната домашна подправка. Прави я от изсушени според сезона зеленини. Започва със спанак и завършва с пащърнак, лук и чесън.

Приготвя и „Сладкото на мама Вени“, популярно във фейсбук заради лесната рецепта, изпълнявана с много любов. Набират се 4 кг смокини от дървото и се оставят за 12 ч., покрити с 2 кг кафява захар. В обичайните рецепти количеството на захарта е поне двойно. Слага се на огън, за да се разтопи захарта и се оставя за още 12 ч. Пак се вари, докато се обере пяната. За трети път сладкото почива за 12 – 24 ч., според времето на домакинята и ври до сгъстяване /около 10-15 мин./. Прибавят се ванилия, лимонтозу и докато сместа е гореща, се насипва в буркани, които остават обърнати до изстиването.


Phys11

Facebook