Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Мъжът се е излекувал от подагра

Труд

Да направиш революция с тялото и мислите си, е работещата формула, с която Христо определя най-кратко случилото се с него за 12 месеца. В медицинския център на д-р Емилова идва преди година след опити проба/грешка за справяне с натрупаните килограми и установената през 2015 г. подагра. Болките в десния крак го измъчвали на пристъпи и Христо решил сам да си помогне. През цялата 2016 г. мъжът не консумирал никакви месни продукти и получил облекчение на подаграта, но… натрупал 22 кг.

Тежал 145 кг при ръст 185 см. Проблемите му с килограмите всъщност започнали, след като спрял активното спортуване. Качил 50 кг за няколко години и след тях продължавал да трупа по малко, но редовно. И така до преди една година, когато с идването в медицинския център на д-р Емилова нещата се преобърнали. По-точно казано се подредили по правилния начин в полза на здравето на Христо.

Той потърсил лекарката, за да получи информация за здравословното хранене и да го изпробва като алтернатива на удобните за официалната медицина клишета. Първата му програма била 10-дневна и мъжът открил, че ефектите са много бързи. Свалил 10 кг, но това било по-малката част от успеха. Освен подагра и затлъстяване Христо имал уголемяване и омазняване на черния дроб, завишени нива на инсулин /предшестващи появата на диабет втори тип/, често го атакували простуди.

От лекциите на д-р Емилова разбрал, че с желание и самодисциплина може да постигне всичко. Дал си сметка, че спирането на месото за година време, което приложил, имало ограничен резултат. В този период Христо приемал млечни храни и много тестени продукти. Потискала се болката в десния крак, нямало ги тежките пристъпи на подаграта, обаче килограмите изхвърчали. След като направил захранването по индивидуална схема от медицинския център, мъжът изцяло сменил начина си на хранене. Два пъти дневно хапва плодове, за любимите си череши казва, че може да изяде цяла щайга и с нетърпение чака сезона им. Консумира сурови зеленчуци, бобови храни, макарони от твърда пшеница, приготвени без мазнина, качествен пълнозърнест хляб, ядки. На 10-15 дни включва малка порция месо или прясна риба с голяма зеленолистна или зеленчукова салата. След 18 ч. не яде нищо, каквито и изкушения да се появят. За всичко в чинията внимава да е от сигурен доставчик, а най-добре да е споделено с приятели. Неслучайно е довел и някои от тях в медицинския център, за да видят сами как е постигнал своите впечатляващи резултати.

През март 2018 г. Христо тежи 96 кг и според д-р Емилова отслабването ще продължи, защото мъжът е стриктен в режима си. При всяка възможност денем върви пеш, в уикендите минава с колело до 15-20 км. Няма пристъпи от подагра, кръвното му е нормално, черният дроб вече не е уголемен и омазнен, в норма са и всички изследвания.

Това може да постигне само информиран човек, убеден е Христо. Дезинформираният греши и се впуска в неефективно самолечение. Програмата на д-р Емилова ми отвори път към здравето, казва мъжът. А лекарката ме спечели най-много с това, че обяснява нещата подробно и убедително, без да е крайна. Останалото е въпрос на личен избор.


Clinic01

Facebook