Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Здрави сме без лекарства, споделя семейството

Труд

Златка и Георги са впечатляващо активни и постоянно усмихнати пенсионери, които работят повече и от младите. Енергични са и отдадени на всичко, с което се захванат. Като хора на техническата мисъл, инженери по образование, Попови не дават лесно доверието си, независимо дали е за житейска ситуация, или за методи на лечение. Но както казва Златка, медицинският център на д-р Емилова ги спечелил с екипната организация и нивото на провежданите изследвания и консултации.

Грабнали ги най вече лекциите на лекарката и умението ѝ да убеждава чрез научни факти в ползата от здравословното хранене и лечебната енергия на положителното мислене. Георги допълва, че лекциите постоянно се обогатяват и че никога няма да забрави първата, която чул. Нея д-р Емилова е озаглавила „За дебелото черво – с любов“. Първият опит на Георги да приложи програмата бил още преди повече от 10 години. Лекар го предупредил, че ако не свали килограми, ще последва нещо фатално. Мъжът тежал над 120 кг, при ръст 175 см, но се чувствал добре и решил, че няма да остане в медицинския център, а ще си тича по задачите и ще гълта дежурната доза хапчета.

В началото на миналата година Златка взела нещата в свои ръце. Семейство Попови пристигнало в медицинския център с намерение да остане седмица, а престоят прераснал в цял месец. 20 дни на плодове, чай и мед и 10 дни захранване по индивидуална схема. Жената тежала 94 кг, имала високо кръвно налягане, болки и отоци на лявото коляно, затлъстяване, висок холестерол, увеличен и омазнен черен дроб. И при нея, и при съпруга ѝ изследванията в медицинския център показали дефицит на витамин D3. Георги заковал кантара на 124 кг, имал затлъстяване, екстрасистолна аритмия, високо кръвно налягане, уголемен и омазнен черен дроб, главоболие, сънна апнея, от която хъркал „като вулкан“.

Първата си програма двамата направили много леко, осъзнавайки, че променят не просто менюто, а мисленето си. Казват, че като истински войвода д-р Емилова определя нелекия път за отърсване от налаганите клишета и те я следват, защото е човек с мисия. Попови определяли себе си като информирани за здравето хора, но чак в медицинския център разбрали много от заблудите си. Златка се стреснала, след като прочела четирите страници с противопоказания за медикамента, приеман от нея срещу високото кръвно. Той не само че не ѝ помагал, но я тровел.

Още след първата програма Попови показали отлични резултати, свалили килограми и започнали сбогуване с хапчетата. Започнали да се хранят според наученото в медицинския център. И двамата са работещи пенсионери /той – на 71 г., тя – на 65 г./ и сутрин, след закуска с плодове, Златка приготвя за обед тава със зеленчукова салата. В нея слага „всичко живо“ – зеленолистни, настъргани цвекло и морков, семена, домати, като внимателно подбира от къде са взети. Салатата, подправена с лимонов сок, е основното ядене, което и двамата си носят в кутии. Готвените боб, леща, булгур и др. са добавка към салатата, по-често за вечеря. Правят хляб от смлени у дома лимец или елда с био хлебна сода. Дива риба, приготвена на пара, и месо от прясно заклано животно слагат на трапезата за празници. А те са много тачени във фамилията им. Георги и Златка имат 3 деца и 5 внуци. Момчетата са 4, двама от тях с името Георги, момиченцето, наричано най-често Принцеска, се казва Златомира. Старейшините не натрапват на младите своя нов стил на живот, оставят ги да се убедят сами в ползите от него. Често малките отиват на училище с кутия с ябълки, а когато синът се оплакал, че има бодежи и стягане в гърдите, Златка го посъветвала да гладува и всичко отшумяло за кратко.

При последното си посещение в медицинския център Попови са здрави без лекарства и са стопили общо 43 кг. Изчислението правят заедно, както заедно прилагат и програмата на д-р Емилова. За лятната си ваканция планират да са в медицинския център, който по традиция ще работи на Боровец. Вече са почивали там и са убедени, че профилактиката е най-сигурният път към здравето.


Phys31

Facebook