Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

Гледайте д-р Емилова в предаването "Социална мрежа" по Nova news. 

Младата жена открила пътя към здравето

Труд

При идването си в медицинския център на д-р Емилова тази пролет Диана носи няколко снимки отпреди 3-4 години, за да е убедителна, когато изказва дълбоката си благодарност към лекарката. Още при първия си престой в началото на 2016 г. жената стопява 10 кг, 7 от които мазнини. Постига го само за 14 дни плодолечение и 7 дни захранване.

Преди това Диана живеела с убеждението, че закръглената фигура е нещо нормално и се хранела според установените в семейството ѝ навици. Често консумирала тестени храни, месо, колбаси, торти и сладкиши. Сега си дава сметка, че водени от любов към наследниците, родителите, бабите и дядовците често избират за трапезата вкусни, но вредни и разболяващи неща.

Жената знаела за програмата на д-р Емилова още от ученическа възраст, но в плановете ѝ не попадало намерение да я потърси. Решила да го направи, когато стресът, безсънието и стягането в гърдите станали всекидневни. Диана вече живеела в Германия и работела в системата на здравното осигуряване. Напрежението и ангажиментите не ѝ оставяли много време да помисли за здравето си и избрала да се довери на българската традиция – плодове, чай и мед за лечение и тонус.

Изследванията в медицинския център показали, че жената има нарушен глюкозен толеранс и хиперинсулинизъм /предшестващи появата на диабет тип 2, повишени нива на лошия холестерол, дефицит на витамин D3 и витамин В12, проблеми с бъбреците.

Като по поръчка още в първия ден от престоя на Диана се случило редовната лекция на д-р Емилова да е за диабета и многобройните случаи за овладяването му в медицинския център. На следващия ден имало лекция за принципите на здравословното хранене. Подреди ми се много ценен и точно балансиран пъзел, спомня си младата жена. И бързо разбира, че е необходима сериозна промяна в нагласите и мисленето. И че безконтролното тъпчене не спасява от нервно напрежение, а трупа килограми, болести и лошо настроение.

За Диана програмата минава много леко, оплакванията бързо отзвучават, изчезва упоритото главоболие, сънят се нормализира. Жената участва в организираните в центъра многобройни спортни занимания и решава да направи в бъдеще почивката си активна, за да задържи добрите резултати.

Тя има всеотдайната подкрепа на съпруга си, с когото заедно направили собствена революция във всекидневието. Принципът, който Диана извлякла от лекциите на д-р Емилова и всичко, видяно в центъра ѝ, е че бялото брашно, бялата захар и солта се излишни. В менюто трябва да присъстват много сурови плодове и зеленчуци, бобови и други постни храни. Похапването на десерти, чипсове, пакетирани продукти е забравено и заместено с полезно дневно меню – фурми, нарязани от дома зеленчуци, ядки.

Семейството консумира рядко животински храни, предимно козе мляко или козе сирене. Достъпът до биопродукти в Германия е много облекчен, на голяма популярност се радват фермерските пазари и предлаганите от тях доставки до домовете, споделя Диана.

През май т. г. жената тежи 59 кг и широката ѝ усмивка показва най-убедително, че е постигнала хармония със себе си и света. Не само е задържала стопените 13 кг, а е здрав и убеден в своите възможности да контролира живота си млад човек. Не е измислена никъде по света диета, с която да се постигне всичко това, убедена е Диана. Само плодолечението, съчетано с двигателна активност, гарантира успех.


Mil03

Facebook