Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Срещата с д-р Емилова отвори ново летоброене за мен и съпругата ми

Труд

За пътя към здравето Петър Райчев говори в множествено число, въпреки че на срещата ни е сам. Защото всичките му патила и изпитания, както и постигнатото с помощта на д-р Емилова, са споделено преживени със съпругата му Светлана Иванова. Двамата са от двойките, които могат да бъдат главни герои в ръководство за щастлив брак. Обща е и професионалната им отдаденост на музиката. Светлана е артист солист в Музикалния театър „Ст. Македонски“.

Ангажирана е и с обучение на млади таланти в детски музикален театър. Петър се е дипломирал като кинорежисьор, учил е и оперно пеене, според специалисти е тенор с интересен и запомнящ се глас. Певческата му кариера от 12 години го отвежда в Италия и Германия. Но там получава много тежка алергия от сухия въздух и праха, и от най-любимо място оперната сцена се превръща в място за мъчение. Мъжът получава и силни болки в гърлото при пеене и дори когато преглъща. Две години и половина лекарите пробват при него какви ли не медикаменти.

И срещу алергията Петър е изпил безброй хапчета, опитал е различни терапии, дори в Германия изработили за него индивидуална ваксина и му я прилагали 3 месеца по схема. Но без особен ефект. 15 години от живота си Райчев е живял и работил в Германия. След като спрял с пеенето попаднал във водеща импресарска агенция, ангажирана със световни звезди на театъра и музиката и емблематични за Европа, САЩ и Канада творчески пространства. Размахът и професионалната отдаденост е наследил от дядо си – тенора Петър Райчев, гастролирал с огромен успех на световните оперни сцени в годините между двете световни войни и създател на Варненската и Пловдивската опера. Внукът продължил изявите на рода Райчеви, вече според стандарти на ХХІ век – с мащабни организации и логистика на процеси във фината материя на изкуството. Но от стрес и обездвижване Петър натрупва само за 2 месеца и половина близо 20 кг.

Когато през 2009 г. Петър и Светлана намират време между многото пътувания и ангажименти да отидат в медицинския център на д-р Емилова, мъжът тежи 106 кг при ръст 175 см. Двамата нямали сериозни оплаквания, но искали да свалят килограми и да си направят добра диагностика. Още повече, за постиженията на българската лекарка научили в Германия и решили, че могат да ѝ се доверят, щом има европейска слава. Оказало се, че в медицинския център „действа“ цял „университет“ – лекции на д-р Емилова, отварящи нови хоризонти на отношение към здравето, казва Петър. Никой от лекарите дотогава не обърнал внимание на леко завишените му нива на инсулин. При д-р Емилова мъжът разбрал какво е хиперинсулинизъм, след като му направили изследване чрез натоварване с глюкоза. И така с плодове и чай се разминал с диабет тип две, от който го делял малък отрязък време. Първото посещение на семейството в медицинския център било на „Боровец“ за 20 дни. През годините престоят им при д-р Емилова станал редовен и отмервал време на пълноценна почивка, зареждане на батериите и откривателства. Най-ценно сред тях е създаденото приятелство с лекарката. „Срещата с тази удивителна жена отвори ново летоброене за нас“, споделя Петър – От лекциите ѝ научихме как, защо и какво точно да правим, за да сме здрави.

В предишното си летоброене семейството слагало на трапезата много плодове и зеленчуци, млечни продукти и по препоръка на немски специалисти маргарин. Но при д-р Емилова разбрали, че да се храниш здравословно също е изкуство и то има своите тънкости. С постепенното им усвояване Петър и Светлана са добили младежко излъчване, той няма натоварващите оплаквания от миналото, отслабнал е, тя е без главоболие и болки в стомаха. Любими са им ястията, приготвени на пара – предимно картофи, но също цвекло, тиква и др. Любими са им и дългите разходки, защото според Райчев-внук, денят е загубен, ако не са извървени поне 6 км.


Clinic08

Facebook