Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Пловдивчанката изглежда като трета сестра на момичетата си

Труд

Маринела е убеден последовател на лечебното гладуване от 17 години. Определя се като стриктен, но в никакъв случай краен привърженик на здравословния начин на живот. На въпрос не я ли затруднява програмата в условия на голямото градско напрежение, отговаря убедено, че всичко се свежда до личен избор – да си здрав и в добра форма. Жената е интериорен дизайнер и е намерила собствения си стил в избор на менюто и организация на всекидневието за хората, които обича.

На плодове, чай и мед Маринела останала за пръв път почти веднага след раждане на втората си дъщеря. Щяла е да го направи още през бременността, подобно на свои приятелки, но още не била добре запозната със системата. При д-р Емилова започнала да ходи редовно след 2001 г. и с лекциите ѝ попивала нова нагласа към грижата за тялото и духа. През годините се избавила от различни болести и неразположения, и вече посещава медицинския център заради пълния релакс, осигуряван от екипа на лекарката.

Маринела е имала проблеми с натрупани килограми, алергии, камъни в бъбреците, колит. С редовно гладуване оплакванията са отзвучали. По-рано жената консумирала много млечни продукти и колбаси. Те отстъпили за сметка на много зеленчуци, плодове, бобови храни, ядки и семена. На трапезата имат, според препоръките на д-р Емилова, месо от домашна ферма – само на празници, понякога козе мляко и сирене.

Когато втората дъщеря на Маринела била на 6 месеца, семейството направило първата си обща лятна ваканция на Боровец при д-р Емилова. Каката била на 5 години и изпълнила първата си програма на плодове, чай и мед. Според възрастта си двете деца са били на лечебен глад срещу чести простуди и дежурни за повечето малчугани заболявания. Те вече са големи и често мнозина приемат Маринела за тяхна сестра, защото има впечатляваща външност и манекенска фигура.

У дома момичетата се хранят здравословно, носят си и кутии с плодове за училище. Но не винаги срещат насърчение извън семейството. Маринела споделя, че децата ѝ упорито отказвали да изяждат задължителните кифла и мляко, представяни като „голяма грижа“ на родното образование за здравето на подрастващите. Училището било много активно в стремежа да накара малките да приемат вредни храни, вместо пресни плодове и зеленчуци. Срещу тази обърната пирамида пловдивчанката и много други родители също оказвали съпротива, но нищо в системата не се е променило кардинално. За това наученото от лекциите на д-р Емилова е истински университет за здраве и заедно с кулинарното училище в медицинския център дава необходимите полезни знания за постигане на хармония с природата. Маринела е убедена, че д-р Емилова може да преподава здраве на деца и учители и така да се предпазят от хронични болести цели поколения.

„Плодолечението е система за хармония в тялото, ума и духа“, споделя жената. При д-р Емилова тя се прилага в името на цялостния комфорт и е с траен ефект. Приятелският кръг на семейството на Маринела е сред убедените последователи на здравословния начин на живот и за поредно лято мнозина от тях ще са в медицинския център на Боровец за най-пълноценната лятна ваканция.


Emi07

Facebook