Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Мъжът открил у нас ценностите на здравословния живот

Труд

Корадо Джондо бе сред жизнерадостната група италианци, дошли в края на лятото на Боровец заради медицинския център на д-р Емилова. Винаги усмихнати и готови да прегърнат сърдечно всеки нов познат, те са отличен пример за потребността да се обръща внимание на профилактиката, а не да се водят съдбовни битки с тежки заболявания.

Вместо да се обрича на болести, 42-годишният Корадо избрал да намери свой път за здравословен живот и през 2016 г. пристигнал при д-р Емилова. Българският медицински център вече бил спечелил доверието на сестрата и зетя на италианеца. Впечатлен от излъчването и високия им дух след престой в България, той ги последвал без колебание. И така се присъединили към международната общност, която редовно пътува до страната ни за пълноценна почивка и грижа за здравето при опитния екип на д-р Емилова. Тя със съжаление отбелязва, че сънародниците ни често чакат да ги застигнат тежки диагнози и търсят помощ, когато безнадеждността вече не просто чука на вратата, а я отваря със сигурен замах.

Корадо нямал сериозни оплаквания. Упоритото дългогодишно главоболие отдавал на заседналия начин на живот. Той живее в испанския град Малага и се занимава с онлайн търговия. В началото на 2018 г. преболедувал от варицела и изследванията му показали дефицит на витамин В12. В медицинския център му направили още изследвания и назначили лечение, съпътстващо плодолечението.

Преди да направи първата си програма при д-р Емилова, Корадо консумирал месо ограничено. Убеден бил, че е избрал правилно хранене, но от лекциите на лекарката разбрал, че прави най-често срещаните грешки в стремежа към здравословно меню. Включвал много тестени и сладки храни, пиел газирани напитки, приемал големи количества кисело мляко. С новите знания подредил режима си правилно и започнал да консумира много плодове и зеленчуци, ядки, семена, бобови храни. Съпругата му – кубинката Янислейдис, всеотдайно се грижи за семейното меню и експериментира с вегетариански и вегански рецепти. Много неща са заимствали от кулинарното училище в медицинския център на лекарката, където рецептите се изпълняват пред пациентите с подробни обяснения.

Янислейдис остава на плодове, чай и мед солидарно със съпруга си при идването им в България. Тя упорито е търсила в други европейски страни клиника като тази на д-р Емилова, но не открила такова съчетание на медицинско ниво, постоянно наблюдение, индивидуална програма за пациента, зареждаща природа и допълнителни занимания за всеки вкус. На Корадо Джондо и съпругата му допаднали най-много планинските разходки с водач, тъй като във всекидневието нямат време за достатъчно движение.

Първото гладуване на мъжа било 14 дни със 7 дни захранване. След това започнал да се храни по начина, препоръчван от д-р Емилова. По 1 ден седмично, по изключение и на две седмици, остава на плодове, свежи сокове и вода, и се чувства пречистен и удивително трудоспособен. Консумира много плодове, особено предпочитание има към боровинките. В Боровец им се наслаждава точно в сезона на зреене, когато са заредени с щедро слънце. Топлота има и в отношението на целия екип към нас, казва Корадо и по десетобалната система пише 10 на плодолечението.

„Оценките могат и да са субективни, но в медицинския център те са абсолютно точни“, убеден е италианецът. Резултатите от изследванията са обективен измерител на постигнатите ползи за здравето. Корадо нарича д-р Емилова свят човек и се възхищава искрено от стремежа ѝ да направи най-доброто за всеки пациент и да му вдъхне кураж. Пожелава ѝ дълголетие, за да може да помага на още много хора.


Emi05

Facebook