Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Мъжът свалил над 70 кг за по-малко от 8 месеца

Труд

Критичната точка в живота на Ивелин, от която решил, че тръгва към здравето и загърбва всичко, довело го до непрестанни теглила, били 220 кг. Непосилната тежест го измъчвала и денем, и нощем. С усилие изминавал кратки разстояния, имал болки в коленете, задъхвал се, чувствал се отпаднал. Нощем не мигвал от задушаващо хъркане и хрипове. Утрото на всеки следващ ден носело отчаяние, вместо слънчево зареждане.

Мъжът споделя този период с известна неохота, защото е постигнал нещо наистина удивително – пълна промяна в навиците и нагласите си. Дори го определя само с няколко думи – „бях се занемарил“. Открил д-р Емилова в Интернет след дълго ровене в различни сайтове за диети, „чудодейни“ програми и откровени търговски предложения. Решил, че ще се довери на медицинския център заради лечебната сила на програмата, насочена не просто към сваляне на килограмите, а към постигане на здраве и хармония. При първото си идване при лекарката в началото на май т. г. Ивелин тежал 200 кг при ръст 168 см. Предварително сам успял да свали 20 кг за около 2 месеца и половина с природосъобразно хранене. Преди това консумирал много сладкиши и шоколад.

Проблеми със свръхкилограми мъжът имал, след като спрял да се занимава активно със спорт. Но последните 2-3 години били вече истинска мъка в омагьосания кръг на безизходица. Желанието за промяна обаче било толкова силно, че пристигнал в медицинския център с ясна цел, спомня си мъжът. Исках не просто да си почивам или да пия чай, а да науча как по правилен начин да постигна здраве, казва той. И споделя възхищението си от д-р Емилова, която без да се щади, обяснява подробно как по лесен начин се изграждат полезни навици. За Ивелин сутрешните лекции на лекарката са истински университет. С интерес откривал за себе си ценни и полезни знания, уникални заради богатството на опита, натрупан от целия екип. Мъжът не скъпи похвалите към всички специалисти и сътрудници, ангажирани денонощно в центъра. Определя ги като професионалисти в своята област, начетени и винаги готови да дадат съвет на пациентите. Казва, че кулинарното училище на консултанта Веселин Станков е много полезно за всеки, решил след програмата да спазва точно съветите на д-р Емилова.

При Ивелин ефектът от приема на плодове, чай и мед бил забележителен. Дошъл, подпирайки се на бастун, а след няколко дни започнал да качва стъпала и да се разхожда в коридора. При гладуването нямал никакви оплаквания. Нямал дискомфорт или пристъпи на глад, защото за него плодовете са храна, и то много вкусна и полезна. „Прилагайки по-рано различни диети, не само бил гладен и сърдит на света, но връщал свалените килограми и това го обезсърчавало. Българите сме немарливи към здравето си, но времето няма как да спре и да ни чака да осмислим пораженията, които сами си нанасяме“, споделя Ивелин. Според него д-р Емилова е безценен капитал за нацията и отговорен лекар, който не пести време и енергия, за да помага на хората.

С нейна помощ мъжът нормализирал кръвното си налягане и постепенно спира приеманите медикаменти. В медицинския център установили още увеличен и максимално омазнен черен дроб (като гъши дроб), високи нива на пикочната киселина и хиперинсулинизъм (предшественик на диабет тип 2). Още с първата 20-дневна програма състоянието се подобрило и заедно със свалените килограми Ивелин изхвърлил безпокойствата и напрегнатостта. Започнал да спи и все по-уверено да следва пътя си на човек в хармония със себе си.

Казва, че цялата му нагласа към света е променена и че е постигнал 80-85% от приеманата през деня храна да е здравословна. Консумира предимно плодове и зеленчуци. Веднъж седмично приема 150 г качествено месо или риба. Спрял е сладките и тестени неща и е ограничил солта – по 5 г седмично, само хималайска. Всяка химически обработена храна може лесно да се замени с полезна, убеден е мъжът. А вкусът на естествените продукти е изумителен. Невероятните промени при Ивелин силно зарадвали и впечатлили майка му – Кирилка Иванова. Тя тежала 125 кг и страдала от много заболявания. Придържайки се към менюто на сина си, свалила 22 кг за кратко време и се почувствала много добре. През този месец е посетила за пръв път медицинския център и за 10 дни е свалила още 6 кг. Д-р Емилова препоръчала на Кирилка 20 дни на плодове, чай и мед и 20-дневно захранване по схема. При жената се е нормализирало кръвното налягане, намалило се е омазняването на черния дроб и се е подобрил общият тонус.

До началото на октомври Ивелин е свалил 70 кг, 34 от които са мазнини. Убеден е, че сприятеляването с кантара ще продължи и казва, че не възприема отслабването като някакво състезание. Най-важната и приятна част е в главата – в промененото мислене, а не в това колко тежиш. Не иска да се снима, но в края на разговора ни се съгласява да го направим при следващото му идване при д-р Емилова. Впечатлен е, че лекарката не е крайна в предписанията и съветите си. Съобразява ги с индивидуалността на всеки пациент и така резултатите са насърчаващи и трайни. След лекциите Ивелин старателно изучава многобройните табла в залата с актуална информация по обсъжданите теми. В телефона си е сложил най-важните неща за полезните храни и без да залита в броене на калории, следва своя път в здравословното хранене.

Д-р Емилова дава азбуката на здравето, убеден е мъжът. Всеки може да избере колко бързо ще я усвои и какво ще напише с нея – дума или изречение. За Ивелин е сигурно, че ще сътвори поне разказ, интересен за безброй читатели.


Phys26

Facebook