Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Само през тази година жената е била 3 пъти при д-р Емилова

Труд

За програмата на д-р Емилова Цветияна Цветияна Добрева знаела от години. Майка ѝ била ревностен последовател на лечението с плодове, чай и мед и се познавала с Лидия Ковачева. Спазвайки родителския съвет, потърсила медицинския център преди 12 години. Но сама признава, че не е била последователна в здравословното хранене и добрите резултати не се задържали трайно.

При първото си идване при лекарката Цветияна тежала 83 кг при ръст 172 см, имала висок лош холестерол, завишени нива на кръвното налягане, главоболие и болки във врата и раменете от увреждане на междупрешлените дискове на шията. Подробните лабораторни и инструментални изследвания в медицинския център показали още хиперинсулинизъм (предшественик на диабет тип 2), увеличен и омазнен черен дроб, полипи в жлъчния мехур. Жената била често отпаднала и бързо се изморявала.

Първото ѝ гладуване продължило 20 дни с 10-дневно захранване. Ефектът бил много бърз. Кръвното налягане се нормализирало, резултатите от изследванията се подобрили. 4 месеца след първата програма Цветияна пристигнала за втора. Само за 6 месеца през 2006 г. свалила общо 16 кг и се чувствала отлично. Споделя, че се е стремила да прилага наученото от д-р Емилова, но не могла да ограничи любимите си млечни храни. Редовно приемала и много тестени и сладки неща, въпреки че вече знаела колко са вредни за здравето.

След престоите в медицинския център в България жената се върнала към обичайния работен ритъм. Живее в Германия и всекидневието ѝ било потискащо разчетено, с всекидневен стрес и вечерни смени. Преценява, че се е хранила безразборно, често прекалявала със солените и тестени продукти, пушела много. Неизбежно се върнали килограмите, високото кръвно налягане и усещането, че умората е непреодолима част от живота, а лошото настроение – обреченост завинаги.

Около 7 години по-късно Цветияна прави втора поредица престои в медицинския център. 3 пъти остава за по 20 дни на плодове, чай и мед и веднъж – на природосъобразно хранене. Отново сваля килограми и най-радостното според д-р Емилова е, че при жената основно се стопяват мазнини. И че кръвното налягане при гладуването се нормализира.

През пролетта на тази година Цветияна отново е в медицинския център. Този път с нагласата да направи така дълго отлаганите промени в полза на здравето си. Получава и зловещ сигнал – сърдечна криза, от която се съвзема с окончателно решение да не бави повече грижата за себе си. Временно спира работа и до миналия месец посещава медицинския център 3 пъти. За този период отслабва 20 кг и променя външността си неузнаваемо. Има излъчване на щастлив човек, обгърнат от хармония. Спряла е цигарите и се упреква, че не го е направила по-рано. Консумира основно сурови неща, изоставила е всички животински храни, предпочита щадящата подготовка на продуктите, не ползва олио и сама си приготвя хляб от пълнозърнесто брашно. Оборудвала е по нов начин кухнята си, за да може да приготвя разнообразни менюта. Любимото ѝ ястие е богата зелена салата, подправена с изцеден лимонов сок. След сърдечната криза и направените изследвания в болница на жената са изписани 14 хапчета „за цял живот“. С програмата в медицинския център те вече не са необходими и Цветияна знае отлично, че от само от нея зависи да бъде независима от медикаментите.

Затова не спряла единствено до кухнята приспособяването на дома си към новия стил на живот. Оборудвала се е с бягаща пътека, велоергометър и други полезни уреди. Разходките, басейнът, заниманията с йога в медицинския център са любими на Цветияна. Утринната гимнастика на морския бряг с д-р Емилова жената определя като истинско зареждащо обновление. И споделя, че напълно е загърбила миналото, към което не иска да се връща заради мъчителните си спомени. Опита си през годините споделя, само за да бъде полезна на хората, отлагащи за всеки следващ понеделник новото начало.

Всичко може да се постигне, ако човек го пожелае силно, убедена е Цветияна. Шанс е, че можах да се докосна до вярата на д-р Емилова в чудесата на самообновяващия се човешки организъм. За лекарката казва, че е като извънземна – винаги заредена с неизчерпаема енергия, всеотдайна към пациентите и създателка на перфектен екип от специалисти. И на Луната да отиде д-р Емилова, ще я последват хората, които търсят здраве и сили, твърди Цветияна.


Edu03

Facebook