Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Семейство Георгиеви от Ген. Тошево води здравословен живот от 12 години, с най-добри резултати при вегански режим на хранене

Труд

Семейство Георгиеви посещават редовно медицинския център на д-р Емилова от 2006 г. Есенният октомври са отделили в календара си за пълноценна грижа за здравето. И двамата са активно работещи, с много ангажименти и натоварено всекидневие. Но са научили, че без зареждане на батериите неизбежно се появяват оплаквания и болежки.

Отдалечаването и избягването им Стефка и Георги са открили в програмата на плодове, чай и мед. През годините са прибавили и своя начин на здравословен живот.

Георги е изчел всички книги, препоръчвани от д-р Емилова по пътя към здравето, и продължава да търси и попива нови знания. Споделя, че наскоро в книга на световноизвестния Майкъл Грегър прочел подробно за вредата от животинските протеини и избрал да стане веган. От д-р Емилова е научил как да не бъде краен при избора на храна и със сигурни стъпки върви към целта си, без стрес и бързане. Важно е да няма забрани, а когато програмата се наруши, на следващия ден да се остане на чай и плодове. Социалната среда понякога предизвиква да не бъдем различни и в името на контактите се случва някое отклонение, казва мъжът. Много години той е бил и ловец, но сега само броди в гората само заради чистотата и вдъхновението на природата. Спрял да стреля, когато внукът му го попитал убива ли животни.

През годините истинските приятели и близки все повече разбират защо Георги е променил коренно стила си на живот. Примерът му е убедителен без думи – мъжът изглежда по юношески зареден и енергичен. Казва, че гладуването не го натоварва, защото плодовете са засищаща храна, а разнообразието на ястията без животински продукти е невероятно.

Постигането на добри резултати той свързва с атмосферата на споделяне и подкрепа в медицинския център. Изключително важна е и семейната среда, обяснява Георги. Със съпругата Стефка се придържат към програмата от 12 години. Жената първа дошла при лекарката през 2003 г., за да доведе майка си, която имала много заболявания. Престоят се отразил отлично и на двете. Стефка тежала 104 кг при ръст 163 см и имала оплаквания от щитовидната жлеза, болки в гръбначния стълб, нарушена костна плътност, хиперинсулинизъм и др. Във всекидневието си често била обездвижена, изкушавала се от сладките неща. С първото 20-дневно гладуване, което направила заради майка си, свалила 7 кг и се почувствала добре. Но с връщане към обичайния ритъм не успяла да запази добрите резултати.

Семейство Георгиеви брои за истинско начало на програмата 2006 г. Пристигнали в медицинския център за подробни изследвания и консултации, и след лекциите на д-р Емилова си направили своя програма. Георги е изключително стриктен през годините. Определя се като „гладен, изморен и вечно усмихнат човек“. Гладен означава лек като перо и много работоспособен, изморен – физически активен, а усмихнат не изисква обяснение, споделя той. Мъжът твърди, че суровоядството зарежда най-пълноценно с полезна енергия всяка клетка и я провокира да работи пълноценно. Ако нещо не може да се яде необработено, изобщо не го избирай, разбрал е Георги. Дебелият човек е винаги гладен, защото от мъртвата храна не усвоява нищо полезно и непрестанно жадува за важните хранителни вещества (витамини, минерални соли, микроелементи, антиоксиданти и др.).

Всяка година Георги прави дълго 20-дневно гладуване със захранване по схема, остава на плодове, чай и мед и за по кратки периоди – 3-5 дни. Не е имал затлъстяване, но бързо е свалил килограми и е задържал перфектно тегло без усилия. Отзвучали са напълно и оплакванията му от болки в раменна става и коляно, от дископатия, високо кръвно, прескачане на сърцето при напрежение и др. Стриктното здравословно хранене мъжът комбинира със спортен стил на живот. Не се товари прекомерно, защото двигателните програми трябва са приятни, а не да изцеждат. Намира за много полезна сауната и дори си е направил своя.

При Стефка нещата вървели с малко по друг ритъм. Спазвайки програмата при д-р Емилова, се чувствала чудесно. Но в натовареното всекидневие някои стари навици не отстъпвали и кривата на постиженията била колеблива. В последната година обаче, преминавайки по примера на съпруга си на почти веганско хранене, жената вече е свалила трайно 15 кг и излъчва впечатляваща енергия. Стефка се придържа към спазване на всички пости в православния календар и вековната национална традиция. Гладува стриктно през първите 20 дни от великденския пост.

Във всекидневието семейството си приготвя разнообразни постни ястия с любими подправки – лук, куркума, черен пипер, ленено семе, джинджифил и др. Готвят различни бобови храни, редовно консумират зеленолистни салати. От зелените растения Георги прави смути с лешници или с орехи. Открили са и богатствата на пчелния прашец.

Любимите по-рано сладкиши са заменени със сушени плодове. Приготвят ги сами и казват, че няма нещо от родната земя, което да не може да се съхрани по този щадящ начин за студените дни. В удивителния списък попадат даже диня и пъпеш. В семейство Георгиеви проблемът със закуската на внуците е решен в полза на здравето. Малчуганите хапват моркови, краставици и ябълки и несъмнено разтоварват обременената образователна система, която все отлага да реши какво да се осигури на децата, за да растат и учат пълноценно. Последователи на д-р Емилова са и синът, и дъщерята на Георги и Стефка.

За семейство Георгиеви медицинският център на д-р Емилова е най-доброто възможно място за пълноценна почивка. Без стрес и напрежение си правят и всички необходими лабораторни и инструментални изследвания, за които биха отделили много време и средства по болнични заведения. И са решени да продължат всяка година да отделят по няколко седмици за здравето си.


Phys21

Facebook