Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Жената идва от Хонг Конг заради плодолечението

Труд

Програмата в медицинския център на д-р Емилова променя качеството на живот, споделя убедеността си Мерел, дни преди да отлети обратно за Хонг Конг след трето посещение при лекарката. Русенката е в Хонг Конг от 4 години, преди това е живяла в Германия, откъдето е съпругът ѝ, управляващ автомобилна фирма.

За д-р Емилова научила от приятелка на майка си, лекувала се с успех от тежки заболявания. Мерел решила да мине на плодове, чай и мед за пречистване и общо укрепване. Веднага я грабнала атмосферата на приятелство и споделяне сред многобройните пациенти от цял свят. Аурата на тези хора е позитивна и няма как да не се заредиш от общата енергия, казва Мерел.

Първите 20 дни гладуване жената направила през ранната пролет на 2017 г. Като IT специалист била обичайно обездвижена и под сериозен стрес. Получила болки във врата, упорито главоболие, косопад, от години имала завишени нива на лошия холестерол и др. Опитвала да се храни здравословно и 3 години преди да пристигне в медицинския център, спряла месото.

Но консумирала много мляко, тестени продукти, газирани напитки. От лекциите на д-р Емилова и кулинарното училище започнала да разбира как да се храни балансирано и как да подбира полезните продукти. До следващото си идване в България (след 11 месеца) променила основно навиците и всекидневната си програма. Започнала да пробягва големи разстояния всяка вечер, убедена, че не бива да си лягаме със стреса от деня. Пренесем ли го в съня, идват кошмари и се будим уморени и кисели. Работим неефективно и трупаме недоволство от себе си.

Сега Мерел се радва на спокоен и пълноценен сън, наспива се бързо и сутрин е заредена за натоварения си ден. Разбрала е, че повишаването на уменията и трупането на нови знания е неизменна част от усещането за добро здраве. Заела се е да учи испански и той ще е петият ѝ език – с английски, немски, български и турски. В промените има изключителна подкрепа от 16-годишната си дъщеря. Момичето живо се интересува от здравословното хранене и програмата на д-р Емилова, и вече е по-стриктна и от мен, отбелязва Мерел. Насърчава я и съпругът ѝ, впечатлен от положителните промени. Спестява на жена си отделното готвене за него и въпреки че не е отхвърлил животинските продукти, приема веганската кухня с интерес.

Мерел е стриктен веган от февруари 2018 г. и определя новия период като най-полезен за духа и тялото си. Винаги откликва на интереса на колеги и познати, заинтригувани как е постигнала промяната. Споделеното може да спаси някого от тежка болест, казва жената. Или да му даде посока за нов път към така бягащата ни във всекидневието хармония.

С първото 20-дневно гладуване и 10 дни захранване при Мерел спират главоболието и болките във врата, нивата на лошия холестерол започват да намаляват, изчезват и други, споделени с д-р Емилова оплаквания. Още хиляди километри са прелетени за втора програма в медицинския център през пролетта на отиващата си 2018 година. Мерел се чувства точно на мястото си и с голямо желание прави повечето от организираните двигателни активности. Щастлива е, че заради д-р Емилова е научила българските хора и твърди, че те са най-добрата гимнастика.

В Хонг Конг народните танци определено ѝ липсват и ги замества с бягането на дълги разстояния. С въображение и упорство е открила начини да пригоди и домашната кухня към наученото при лекарката. Казва, че в бита си китайците се хранят здравословно и има какво да вземе от техния стил. Мерел консумира много плодове и зеленчуци. Избягва солта и я замества с прясно изцеден лимонов сок. Допада ѝ щадящата технология в тамошната местна кухня – зеленчуците да се консумират леко бланширани. Сред любимите ястия е пак-чой.

Зеленолистното е по-нежно на вкус от познатото китайско зеле, има много витамини и минерали и малко калории. Може да се яде сурово със соев сос или бланширано. Интересна на вкус е и горчивата краставица. Най-често в менюто на семейството присъстват нахут, бобови култури, ориз, картофи. Имат и изпитана рецепта за хумус – нахутът се изкисва за една нощ, вари се 20-30 минути, пасира се с прибавени малко тахан, зехтин и чесън, кимион, щипка хималайска сол, пресен босилек и сушени домати или чушки.

Понякога в събота и неделя Мерел остава на плодове и чай, но повече държи на постоянната система в здравословното хранене. Д-р Емилова ни показва пътя, без да се щади, но ние сами възпитаваме волята си, споделя жената. Не е изпитала трудности да следва програмата и от нищо не се е изкушавала. Нейни близки се шегували, че прелита цели 10 000 км, без да изяде една вафла или някое от предишните тукашни популярни сладости.

Откакто прилага програмата, Мерел е свалила 5 кг и при ръст 159 см тежи 55 кг. Впечатлява със спортна фигура и заразяваща усмивка. Научила е как да се грижи за себе си и хората, които обича, и планира да продължи идванията в България за обогатяване на знанията от “университета” на д-р Емилова.


Med05

Facebook