Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

От 5 юли клиниката работи в хотел Боровец Хилс в едноименния курорт. През юли и август клиниката не приема пациенти на инсулиново лечение и такива с грипоподобни оплаквания и симптоми! Работата е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. За подробности и записване – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

До края на август всеки постъпил в клиниката за поне 1 седмица получава ПроВиотик Имуно-Активатор

  

Можете да се консултирате с нас по всяко време през Healee

 

Плодолечението е много полезно, но трудно без опитен водач

Труд

Мирослав пристигнал в медицинския център на д-р Емилова, след като няколко години прилагал гладолечение сам. През 2014 г. достигнал 100 кг при ръст 172 см и решил, че ще започне пълна промяна. Изчел книгите на Пол Брег, Джоуел Фърман и всички възможни светила в природосъобразното хранене. От всекиго взел по нещо полезно, но сега си дава сметка, че при д-р Емилова цялото знание на специалисти от различни точки на света, практикуващи популярни форми на гладолечение, е събрано, обяснено и обогатено с дългогодишния опит на лекарката.

При Мирослав заедно със затлъстяването се отключвали и „задължителните“ за съвременния натоварен градски човек заболявания. Професията му на IT специалист го държала прикован към бюрото в офиса и обездвижването се комбинирало с всекидневен стрес и надбягване със срокове. От 2004 г. имал подагра, три години по-късно се появило високо кръвно, измъчвали го и болезнени тръпки в лявата ръка и крака. Лекарите, при които ходел, го уверявали, че докато е жив, ще приема медикаменти и никой не отделял внимание на храненето. Мъжът описва тогавашните си навици с една дума – хаос. Хапвал веднъж на ден, ако остане време – тестени, сладки неща, пиел газирани напитки, пушел. Често прегладнявал и се натъпквал с каквото му попадне.

Опитвал най-различни диети и въпреки че бил упорит, получавал само краткотрайни ефекти. Свалял по няколко килограма, после ги връщал, а болестите изобщо не се повлиявали. Преди около 4 години започнал по свои представи да остава на плодове и вода. Мирослав опитвал да си състави режим според прочетеното в книгите за здравословен живот. Но между страниците им все не успявал да открие най-важния конкретен съвет, потребен точно на него. Убедил се, че на теория гладолечението е много полезно, обаче реализацията е по-трудна, ако нямаш опитен водач.

За Мирослав приемът на плодове дал ефект първо върху подаграта, а после и за нормализиране на кръвното налягане. Всяка пролет и есен оставал на плодове за една седмица, след това 2 дни пиел само вода. Свалил трайно над 30 кг. Но през времето на търсене на собствен път към здравето му открили язва на стомаха.

Тогава вече решил да се довери на д-р Емилова, за да коригира и уточни лечението. Бил сигурен, че медикаментите няма да му помогнат. След подробни лабораторни и инструментални изследвания в медицинския център лекарката направила за Мирослав тримесечна индивидуална програма. През пролетта на миналата година мъжът останал 20 дни на плодове, чай и мед и 20 дни захранване. Приемал редовно и проВиотик. Само след 3 месеца язвата сякаш по чудо изчезнала.

Преди да дойда при д-р Емилова, съм правил нещата, но някак половинчато, споделя Мирослав. Тя преобърна представите ми за здравословен живот и ми даде нови хоризонти в мисленето. Полезните промени не могат да станат, ако не настроим мисленето си по нов начин, казва мъжът. Той пак е всеотдаен в работата, но се е научил да степенува нещата и да намира време за правилно хранене и движение. Удивлява се колко лесно може да се постига така дефицитното здраве, ако сам откриваш ценността на живота в хармония с природата.

Между двете 20-дневни гладувания в годината Мирослав прави всяка седмица разтоварващ ден – само на течности. Обичайното му меню е точно според препоръките на д-р Емилова. Сутрин пие чай, около 10 ч. приема плод според сезона, обядът и вечерята са от голяма безсолна салата с постно ястие и пълнозърнест хляб. Веднъж седмично има на трапезата яйца или козе сирене, като не ги смесва. Казва, че програмата за захранване от медицинския център вече е станала негово редовно меню. Радва се на уникалните вкусове на естествената храна, приготвена по щадящ начин и много засищаща. Като споделя отличната си оценка за целия екип на д-р Емилова, подчертава колко много е научил за природосъобразното хранене от кулинарното училище в медицинския център.

Мирослав е сред най-стриктните участници във всекидневните лекции на д-р Емилова. Намерил е отговори на повечето въпроси, занимавали го при самостоятелното плодолечение, но е убеден, че знанията за здравето непрестанно могат да се обогатяват. Доказва го и дългогодишният опит на лекарката, който според мъжа е цял университет в полза на хората. Определя нивото на медицинския център като впечатляващо и е доволен, че там са осигурени всякакви изследвания и консултации с водещи специалисти от различни области на медицината. Последните изследвания на Мирослав от началото на 2019 г. са в норма, а оплакванията от язвата на стомаха, подаграта и високото кръвно са напълно изчезнали. Мъжът тежи 66 кг и изглежда като топ спортист. Заедно с вредните навици в храненето е оставил цигарите и кафето. В медицинския център прави всички организирани двигателни активност, любима му е йогата. С йога се занимава редовно и във Враца. Започнал е да ходи и на латино танци. Семейството му го подкрепя и насърчава, а дъщеря му, която живее в чужбина, също като баща си е започнала да си изгражда своя програма в здравословното хранене.

Мирослав не се уморява да споделя с приятели как е постигнал впечатляващите резултати. И да обяснява, че химията в медикаментите ни трови, а лечението с плодове е най-приятният и сигурен начин да сме здрави и заредени.


Clinic01

Facebook