Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Двамата се убедили, че нито една диета няма ефекта на плодолечението

Труд

Лечението с плодове, чай и мед било отдавна известно на Радосвета, но оставало някак встрани от вниманието ѝ, изместено от поредната диета. Само за няколко години жената била натрупала 20 кг от стрес и обездвижване. Професията ѝ на съдия навързвала през дните поредица от отговорности и голямо натоварване. Не минавал и нито ден без нова диета, а днес Радосвета казва, че всички хранителни режими са били „модни извращения“ без никакъв ефект. Заедно с килограмите се увеличили нивата на кръвното налягане, на лошия холестерол, появил се учестен пулс и обща отпадналост.

И сякаш случайно избавлението от омагьосания кръг се появило точно на 5 май 2018 г. – денят, в който д-р Емилова отбелязвала 25-годишнината от създаването на медицинския център. Семейство Станимирови попаднали на телевизионно участие на лекарката и решили, че програмата ѝ е техният начин да открият път към здравето.

Станимир бил малко скептичен, но бързо се убедил в ефектите на плодолечението. И той имал натрупани излишни килограми, от близо 10 години се борел неуспешно с диабет втори тип, нивата на кръвното налягане опасно варирали, получавал бъбречни кризи, страдал от главоболие и световъртеж заради шийна остеохондроза. Казва, че във всекидневното си меню редовно имал храни боклуци. Месото било в големи количества, а сладкишите – в промишлени.

Мъжът пътува по света с голям камион и за всеки курс тръгвал с дежурна торбичка с безброй хапчета. Всички лекарства станали излишни още с първото 15-дневно гладуване през май миналата година. Настъпило удивително бързо подобрение и през лятото семейството пристигнало на Боровец, където медицинският център организира редовно лечебни ваканции.

Радосвета и Станимир направили 20-дневно гладуване и захранване у дома по схема на д-р Емилова. И за двамата плодолечението било вдъхновяващо откритие. Нещото, с което да променят не просто всекидневието, а живота си. Без никакви сътресения провели програмата и я превърнали в свой стил, от който не се отклоняват. Спазват точно съветите на лекарката и вече на трапезата имат много салати и постни ястия, в които откриват неподозирани вкусове. Комбинациите според Радосвета са неограничени, важно е да се влагат качествени продукти, без да се прекалява с количеството и кулинарната обработка. Тя приготвя често зеленчукови крем супи, боб, леща, грах, пълнозърнести макарони със сосове от кашу, рукола, чесън и др. Правят си и домашен хляб от лимец с квас. На Никулден и по Коледа са уважили традициите с риба и месо. От д-р Емилова знаят как да подберат животински продукти и с какво да ги комбинират.

Радосвета е свалила 20-те излишни килограма и прелива от енергия. В януарските дни, при последното идване в медицинския център, е леко облечена и много щастлива, че се е отървала от постоянното зъзнене, измъчвало я преди. Казва, че сега е разбрала защо познат ММА боец ходи в снеговете по тениска. Мъжът е стриктен веган и не го застигат никакви простуди и оплаквания от болежки. Радосвета споделя, че с плодолечението килограмите са се стопили неусетно и дори 10 от тях е свалила след периода на първото захранване. Явно организмът се настройва към програмата и като че ли е жадувал да я приложи. Но най-стойностно според жената е да се променят мисленето и нагласите, и д-р Емилова е отговорен водач точно в тази най-важна посока.

Също като жена си и Станимир е стопил без мъчението на диетите 18 кг и се чувства отлично. Постигнатото го зарежда и се чуди защо мнозина отхвърлят лечението с плодове, чай и мед, без да познават програмата и без готовност да се откъснат от бремето на болестите и торбичките с медикаменти, изписани „до живот“. Съпругата му го допълва, че да се избавиш от присъдата на отровната химия, е истинско щастие.

Станимирови изглеждат като двойка активни спортисти и поддържат форма с много двигателна активност, която вече е част от всекидневието им и умножава резултатите от здравословното хранене. В медицинския център посещават многобройните организирани през целия ден занимания – сутрешен комплекс упражнения на д-р Емилова, йога, китайска и водна гимнастика, пилатес и др., но най-любими са им народните танци. На клуб по хорa ходят и в Габрово. Краят на седмицата задължително е посветен на планината. Изминават любими маршрути, откриват и нови. Станимир казва, че вече може да покори и най-стръмната височина на бегом, без да се изтощи, а по-рано се е задъхвал с първите крачки.

С нетърпение двамата чакат лятото и са планирали ваканцията си отново на Боровец. Условията са отлични, споделят Станимирови и оценяват високо комбинацията от най-модерна диагностика, професионален опит на лекарката и екипа, и девствена природа. За Радосвета и Станимир в медицинския център има дух, който лекува и зарежда и те кара да си винаги усмихнат на света.


Emi20

Facebook