Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

От години сънародничката ни живее в Испания и прилага плодолечението

Труд

През 2004 г. Миглена пристигнала в медицинския център на д-р Емилова с намерение да открие за себе си път към здравето чрез правилно хранене. Още в първите дни разбрала, че е точно на мястото, където без никакви усилия попива полезни знания и се потапя в хармонията на природосъобразния живот. Казва, че близо до Малага, където живее, има известен и впечатляващо скъп център за лечение с глад, където е можела да отиде, но избира българското. Жената е убедена, че никъде по света няма атмосферата на споделяне, подкрепа и насърчение, създадена от д-р Емилова и нейния екип.

Миглена направила с лекота първото си 25-дневно гладуване в медицинския център. Имала много оплаквания и изследваният а – лабораторни и инструментални, били влошени. След програмата тя свалила 7 кг, състоянието ѝ се подобрило, новите изследвания – също. Откакто прилага наученото от лекарката, жената е намалила килограмите с 10 и е смъкнала от себе си товара на поне толкова години. Има младежко излъчване и фигура на спортист. Всъщност всекидневието ѝ в Испания е много натоварено, но успява да се справи с отговорностите на собствения бизнес, защото е открила своя стил на здравословен живот. Работи заедно със сина си Иво, с когото заедно направили програмата в медицинския център през 2013 г. Впечатлено от резултатите, момчето станало вегетарианец, оставило цигарите и вече е убеден последовател на плодолечението и здравословния начин на живот.

Преди това Миглена и синът ѝ консумирали много месо, сирене, мляко. При първото постъпване в медицинския център на жената били установени високи нива на лошия холестерол, дифузна струма, тахикардия, болки в шийната област и отоци в подбедриците и глезените. Имала и други оплаквания, за които днес казва, че дори не ги помни. От детските си години често страдала от остри респираторни заболявания и изпила големи количества антибиотици с временен ефект.

Ако прилагаш плодолечението без грешки, ставаш нов човек, споделя Миглена. И допълва, че точно д-р Емилова е най-опитният водач в света на здравословния живот. В медицинския ѝ център е създадена програма, която лекува тялото и зарежда духа. Осигурени са консултации с водещи медицински специалисти, лабораторни и инструментални изследвания, лекции по основни теми за здравето, разнообразни спортни занимания, танци, екскурзии и др. Миглена дори не успява да участва във всичко, което я привлича. Казва, че най-зареждащо ѝ действат заниманията с йога. Практикува ги редовно и в Испания, там играе и тенис за поддържане на добра форма. За постиженията на д-р Емилова разказва с ентусиазма на откривател. По съвет на лекарката е започнала да прави поне по две 20-дневни гладувания годишно. Упорито търси възможност да подреди ангажиментите си така, че по-често да идва в медицинския център. Миглена казва, че плодолечението ѝ е помогнало да преодолее по-лесно загубата на майка си. Двете били свързани с дълбока близост и разбиране и смъртта се оказала поредно изпитание за жената. Преминала го с насърчение от лекарката, консултации с психолог от екипа и отдаденост в програмата.

Между гладуванията Миглена се храни стриктно природосъобразно. При захранванията предпочита домати и обезсолени маслини. Харесва суровоядството и в менюто си има много плодове и зеленчуци. Двама със сина приготвят големи салати и зеленчукови супи. Жената най-често прекарва работния ден с бутилка смути, приготвено от портокали и лимони, отгледани без химия в собствената градина. Не отстранява корите им, пасира ги със зелени листа, стафиди, куркума и други любими неща. Убедена е, че разнообразието е огромно и се наслаждава на различните зареждащи вкусове. Заедно със сина през почивните дни се качват по планините и често си говорят за ползотворната житейска промяна, постигната с плодолечението.

При Миглена всички оплаквания от болести са отзвучали, изследванията ѝ са в норма и според д-р Емилова постигнатото се задържа трайно, защото пациентката е стриктна и последователна през последните 15 години. Като става дума за години, Миглена изказва пожеланието си към лекарката да живее още век, за да помага на повече хора да получат рецептата за щастие. А тя звучи съвсем простичко – да започваш всяко утро здрав и с усмивка, да даряваш усмивка на околните и да си доволен от свършеното през деня.

Не крие, че изпитва завист към всички българи, защото имат възможност по всяко време да се възползват от постиженията на д-р Емилова и да направят живота си истински щастлив.


Emi20

Facebook