Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Бизнесдамата е впечатлена от нивото на медицинския център

Труд

Терезия не скъпи похвалите си за организацията и постиженията на медицинския център на д-р Емилова. Като човек, управляващ фирма с впечатляваща фамилна история и световна известност, австрийката има сериозна база за сравнение. Високите ѝ стандарти срещнали пълно съответствие с направеното от българската лекарка. Г-жа Райтзамер се опитва да го определи с една дума, и тя е „удивително“.

За плодолечението тя научила от приятели българи. Решила да си даде почивка от непрекъснатите ангажименти и да се зареди пълноценно. Програмата направила не защото има неотложна потребност от лечение, а за да опита нещо ново и вече популярно чрез десетките хиляди пациенти на българската лекарка от цял свят.

За Терезия системата на д-р Емилова се оказала позната и нестресираща по много интересен начин. В родината си тя често оставала по 7-14 дни на постна храна, заедно с малки групи съмишленици. Това традиционно се практикува най-често в манастири и е вдъхновено от популярната в немско езичните страни духовна водачка от ранното Средновековие Хилдегард фон Бинген. Трудовете ѝ са писани сякаш за нашия век, а вдъхновението ѝ поставя човека в центъра на вселената, заедно с всичките му терзания, постижения и радости. Терезия правела програмата последователно около 20 години и се чувствала добре, оставайки на зеленчуков бульон и чай, и захранване с плодове, но през последните 10 години не успявала да отдели време. Ангажиментите с фирмата непрестанно се увеличавали и от стрес и обездвижване жената прибавила няколко нежелани килограма.

В медицинския център дошла през февруари т. г. Останала удивена от осигурената непрестанна лекарска грижа и невероятната организация на всички лабораторни и инструментални изследвания, осигурени на пациентите. „Подобно отношение не съм срещала никъде“, споделя Терезия и допълва, че усещането да си в добри ръце е половината от грижата за тялото и духа, осигурени от д-р Емилова.

От лекциите на лекарката научила как точно функционира тялото и какво трябва да се прави, не само за доброто здраве, но и за постигане на активност в работата и така необходимата хармония във всекидневието. Гладуването пренастройва мисленето ни, убедена е г-жа Райтзамер. Тя била убедена, че знае много за храненето, подбора на качествени продукти, изготвянето на семейното меню. Но при д-р Емилова сякаш се стопила една завеса, отделяща истинското познание от реалностите на деня. Само с няколко изречения лекарката може да премахне всяко колебание по пътя към здравословния живот, казва австрийката. Тя много стриктно изпълнила програмата и нямала оплаквания с изключение на леко главоболие около третия ден на гладуването. Според д-р Емилова това е нормална реакция на чистещия се организъм.

Австрийката останала в медицинския център 20 дни на плодове, чай и мед, и се захранила за 10 дни. Стопила над 5 кг мазнини и след захранването ще продължи да отслабва, категорична е д-р Емилова. Бизнесдамата казва, че престоят ѝ в България е невероятно преживяване и възможност да посвети време на себе си покрай ангажиментите във фирмата. Продуктът на фирмата е в областта на алтернативната медицина и се прави по вековна рецепта, предавана по женска линия във фамилията. Терезия познава до най-малка подробност силата на целебни билки, а по образование е учител по вероизповедание и медиатор по гражданско право.

Майка е на 4 деца, има четирима внуци. Когато децата били край нея, се стараела да ги храни с по-малко въглехидрати, сама мелела зърно за хляба у дома. Но според тиролските традиции на родния Вьоргел – западна Австрия, във всекидневието консумирали редовно месо, млечни продукти, тестени сладкиши.

От д-р Емилова жената научила как да се храни здравословно, как да организира двигателната си активност и как да държи стреса далеч от себе си. Благодарна е на целия екип в медицинския център за грижите и вниманието, а на лекарката пожелава да е все така обградена с благодарни хора, които отнасят в сърцето си частица от нейното благородство и всеотдайност. И при всяка възможност идват отново, както планира да го направи и Терезия.


Phys29

Facebook