Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Програмата на д-р Емилова провокира ново мислене

Труд

На 5 май д-р Емилова отбеляза 26 години от началото на клиничната форма на лечение с плодове, чай и мед. Поздравиха я гладни, здрави и щастливи хора от цял свят. При старта на дейността лекарката била сама, подпомагана в денонощните ангажименти само от съпруга си – Димитър Янов.

Сега екипът е от 40 души и както стана ясно на тържеството за годишнината, някои от тях не са били още родени при основаването на медицинския център. През него са преминали 46 688 души, оставили са болести и килограми и са взели от зареждащия дух на неуморната д-р Емилова.

Отключваме разговора с Й. Янчева след няколко уговорки, които приемам с разбиране. Жената е на позиция в публичния сектор и не иска да я провокират с прекален интерес. Придържа се и към специалния съвет на д-р Емилова за пациентите – да не обсъждат плодолечението с всекиго, а на въпросите как е постигната впечатляващата промяна, да отговарят, че са отново влюбени. Г-жа Янчева е щастлива от постигнатото и се уговаряме да направим снимки, когато е готова да се покаже с пълен блясък. Едва ли ще мине много време дотогава, защото тя вече е започнала подмяна на гардероба и споделя колко е зареждащо дрехите да ти станат висящо широки.

В тях се е настанило ново тяло, а най-важното е, че е настъпила огромна промяна в мисленето. Всичко е възможно, ако го пожелаеш и не пестиш усилия да го постигнеш, убедена е жената. За лечението с плодове, чай и мед тя знаела от години. Майка ѝ страдала от бъбреци, претърпяла множество операции и се спасила, следвайки съветите от книгата на Лидия Ковачева. Примерът бил достатъчен да приобщи Янчева към системата на великата българска лечителка, без колебания и думи за убеждение.

За себе си казва, че в детските години била пухкавелка и се хранела с несломим апетит. С годините килограмите се трупали, а с тях и проблемите със здравето. След последните още 10 килограма, дошли по класическите за натоварения градски човек стрес и обездвижване, кантарът заковал на 103 кг при ръст 167 см. Жената спяла зле, задъхвала се при малки усилия, усещала се подпухнала и натоварена с постоянна умора.

В медицинския център дошла почти внезапно по съвет на приятелка, изпитала ефектите на програмата. Двете пристигнали през февруари т. г. за седмица. А после у дома Янчева довършила до 20 дни на плодове, чай и мед и се захранвала по съветите на д-р Емилова 20 дни.

Свръхнатовареното всекидневие я провокирало да адаптира по най-добър начин рецептите и това се оказало лесно изпълнимо. Като сериозно свое постижение отчита промяната в мисленето и нагласите. Убедена е, че всичко започва в главата и после отваря неочаквани хоризонти. Не е срещнала затруднения, прилагайки програмата и твърди, че плодолечението е най-естествения и чист път към здравето и доброто самочувствие.

Не си гладен, защото през 2 часа приемаш нещо и се усещаш сит, а в същото време лек като перце. Организацията на спортни занимания, походи, лекции и др. в медицинския център не ти оставя време за окайване, а те провокира да участваш пълноценно. За първия си престой при д-р Емилова жената решила пред себе си, че го прави, за да пребори проблеми, и действително това се случило.

Тя имала диабет тип 2, затлъстяване, наскоро открит Хюман папилома вирус и други оплаквания. При изследванията в медицинския център се установили високи нива на лошия холестерол и на пикочната киселина и уголемен и омазнен черен дроб. Приемала различни медикаменти, част от които лекарката веднага спряла. Само за месец черният дроб се прибрал, кръвната захар показала нормални стойности, а Хюман папилома вирусът изчезнал без лекарства. Жената е свалила 8,300 кг, само мазнини. Намалила талията с 8 см, а ханша – с 6. Според д-р Емилова това е най-добрият и насърчаващ вариант за изчистване на тялото от токсини и отключване на трайно отслабване. Заедно с болестите си отивали и килограмите, и през април, когато дошла за контролните прегледи в медицинския център, била със сигурност отново влюбена. В собствените си добри постижения, във вдъхновението от всеки нов ден, във възможната промяна.

И по-рано жената била зачеркнала бързите храни, спазвала двата големи поста – за Великден и за Коледа, познавала принципите на веганството. Внимавала при избора си за трапезата, но извън постите консумирала големи количества мляко и млечни продукти, тестени и сладки храни. От д-р Емилова разбрала къде е допускала грешки и че мисията здравословно хранене е възможна.

След първата си програма на плодове, чай и мед Янчева винаги сутрин е на плодове, обедът е супа с голяма салата, а основното ястие за вечеря е салатата. Казва, че е открила неподозирано интересния вкус на тофуто, което по-рано като любител на млечното сирене, дори не поглеждала. Сред предпочитаните ѝ ястия са печените зеленчуци, хумусът, лещата, на която прибавя сомак вместо червен пипер. Твърди, че при постните и с малко обработка храни имаш нова палитра от вкусове и комбинациите са неограничени.

Активен човек е и се старае при всяка възможност да навърти десетина километра пеша или да плува. Вече се наспива пълноценно и е в отлична форма – работи още повече, без да се изморява и без обичайните нервност и вътрешно напрежение. Убедена е, че програмата на д-р Емилова е точно по мярката на натоварения и отровен модерен градски човек. И че повече хора трябва да имат информация за хоризонтите, отварящи се от плодолечението. Със своята всеотдайна енергия лекарката е много далеч от традиционния образ на медика, потопен в шаблони. Мислех, че в медицинския център се отива за отслабване, споделя жената. Оказа се, че се лекува дори анорексия. Помагат и на деца с диабет, колкото и невероятно да звучи. На жените дава съвет да не приемат напълняването си като неизбежно с годините, а да се изследват за преддиабетно състояние, което може да се овладее със здравословен живот.


Clinic11

Facebook