Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Труд

Музиката е част от живота на Светлана Иванова от най-ранните ѝ години. Изкуството бележи нейната фамилна история и някак естествено се превръща в житейска съдба. Завършва средното музикално училище в столицата с пиано, после и Националната музикална академия с пиано, джаз и оперно пеене.

Продължава образованието си във Виена и към обучението прибавя богата партитура от участия в многобройни фестивали по света. Била е на една сцена с Мирела Френи и още много звезди от тази висота.

След 16 виенски години Светлана заминава за ЮАР. В университетския град Стеленбош започва да обучава студенти и продължава с творческите си изяви на сцената. Своя ритъм на живот там определя като крайно нездравословен, а храната – по-скоро като отрова. Артистът, казва музикантката, има различна от обичайната за мнозинството житейска система. На сцената е до късните часове, а когато почти всички хора са във втори или трети сън, артистите сядат на вечеря. Почти задължително придружена с добро вино, цигари и неотминаваща сценична треска.

Отстрани постиженията в музикалното изкуство изглеждат ефирно и впечатляващо леко. Но зад това се крие непрестанно напрежение, самовзискателност и дисбаланс във всекидневието. И макар че избягвала бързите храни, Светлана се чувствала постоянно стресирана и изтощена. Консумирала много млечни продукти и месо, и заради непрестанни ангажименти все не намирала време за движение. Килограмите се трупали и в последните 3 години добавила цели 20. При ръст 162 см стигнала 112 кг. Спяла неспокойно, кръвното ѝ налягане било високо, често я застигало упорито сърцебиене, имала нодозна струма, упорито акне и други оплаквания. В медицинския център установили още уголемен и омазнен черен дроб, завишени нива на лошия холестерол и хиперинсулинизъм /предшественик на диабет тип 2/.

За системата на Лидия Ковачева жената знаела от години. Знаела и че д-р Емилова лекува по нейната програма, но не намирала време за себе си. След избора да се върне окончателно в България направила още един важен избор – да премине на омекотено гладуване при лекарката. Имала предчувствие, че това е най-добрият избор в грижа за духа и тялото, но медицинският център надхвърлил и най-смелите ѝ очаквания. С артистичен плам опитва да събере впечатленията си в една дума. И тя е – възхищение. От условията, нивото на екипа, непрестанната лекарска грижа, заниманията, осигурени на пациентите, кулинарното училище.

През март Светлана направила първите 20 дни на плодове, чай и мед с 10-дневно захранване. Рецептите на медицинския център за захранване много са ѝ допаднали с интересните вкусове. При гладуването жената нямала никакви оплаквания и за броени дни се почувствала преливаща от енергия и сякаш получила крила. Заради облака от ентусиазъм бързо станала любимка на екипа и завързала нови приятелства с много от пациентите.

Да споделиш доброто, което ти се е случило, е важна част от промяната, убедена е музикантката. Според нея д-р Емилова трябва да бъде подкрепена в мисията си да образова хората. Нейните знания, опит и всеотдайност помагат на мислещия човек да открие път към себе си. Да се раздели с безкрайни заблуди и страхове и да приеме, че е едно истинско чудо. Само че скрито под застояли пластове от вредни храни и отровни мисли.

Доверявайки се на лекарката, Светлана постигнала огромни успехи. Кръвното ѝ се нормализирало, черният дроб намалил размерите, акнето изчезнало. Жената свалила първите 11 кг, от които 7,9 кг мазнини. Отслабването ще продължи и след захранването, ако се спазват дадените препоръки, са думите, с които д-р Емилова изпраща музикантката. И двете са убедени, че ще имат още много срещи, докато светът на Светлана зазвучи в хармония на тялото и духа.

Музикантката споделя, че нейното изкуство може да е полезно за приобщаване на най-младите към потребността да живеем здрави и щастливи. И че това зависи само от нас. А лечението с природни методи също е изкуство със свои върхове.


Mil03

Facebook