Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

От 16 години жената е последовател на д-р Емилова

Труд

През лятото на 2003 г. Татяна отишла в медицинския център на д-р Емилова заради приятелка, която искала да отслабне. Татяна приела посещението в Пампорово като желана ваканция и нямала намерение да спазва програмата. Още първия ден обаче била силно привлечена от хората, атмосферата и най-вече от неизтощимата енергия и убедителност на д-р Емилова.

Направила първите си 10 дни на плодове, чай и мед и оттогава е убеден последовател на здравословното хранене и начин на живот. Татяна била с ниско кръвно налягане и имала колебания дали програмата ще е полезна при нейната диагноза. Колебанията ѝ изчезнали бързо, защото изпитала лек дискомфорт само в първите 2-3 дни и след тях почувствала, че е точно на най-доброто за нея място.

Тя спазвала принципите на разделното хранене и живеела с убеждението, че прави за себе си полезни неща. В медицинския център разбрала колко дълбока може да е заблудата, че ако хапваш кренвирши, без да ги комбинираш с въглехидратни продукти, ще си здрав. Уж правиш най-доброто за себе си, а всъщност си вредиш, определя от натрупания вече полезен опит тогавашното си състояние Татяна. В менюто си имала и почти изключените след посещенията при д-р Емилова мляко и млечни продукти, колбаси, яйца.

Първото гладуване ѝ дало неподозирано силна енергия и чувство на лекота. При захранването се превърнала в откривател на нови и непознати вкусове и аромати. Разбрала, че препечената филийка може да е истинско пиршество за сетивата. Най-обикновените зеленчуци на пара били по-вълнуващи от изискани многостепенни менюта. Татяна прави важно уточнение – най-добрият вариант за захранване след стриктно спазване на програмата е то да се направи в медицинския център под лекарски контрол. Колкото и да си информиран, ако се довериш на огромния опит на лекарката и нейния екип, ще имаш по-добри резултати, споделя тя.

За себе си е определила като най-подходяща комбинацията от престой в центъра за започване на програмата и следващо задължително идване – за захранването. Случвало се е да посещава вече любимото място, оставайки на природосъобразно хранене, съчетано с релаксираща почивка. Ритъмът се определя от натовареното всекидневие на Татяна, която е финансов мениджър. Жената е убедена, че въпреки многото ангажименти, успява да отдалечава задължителния за тези среди стрес благодарение на плодолечението и всичко полезно, научено от д-р Емилова.

Споделя, че спазвайки програмата, е избегнала появата и задълбочаването на много болести и се радва на отлично здраве. Още с първите по-дълги гладувания са изчезнали оплакванията от ниско кръвно, синузит, кожни обриви, неспокоен сън и др. Татяна прави почти всяка година 20-дневна програма, а всеки понеделник остава на плодове и чай. Казва, че това я зарежда за цялата седмица. Лесно ѝ е да се придържа към здравословното хранене, защото вижда резултатите. Виждат ги и хората около нея и вече има съмишленици дори в офиса.

Отначало колегите били скептични към менюто на Татяна, но като опитали приготвеното от нея, останали удивени от вкусовете. Сега са оборудвани с блендер и други, лесни за употреба уреди и си правят бързи, но полезни и живи неща за хапване. Например спагети от тиквички, казва жената. Тя напълно е изключила месото, от животинските продукти приема рядко млечни и яйца. По празничен повод на трапезата има риба.

Почти не яде месо и синът ѝ. Момчето е сред стотиците „гладни бебета“ на д-р Емилова, пръснати по целия свят. Татяна забременяла, докато била на плодове и чай, износила Теодор толкова леко, че ходела на работа буквално до последния час преди раждането. Кърмила го според препоръките на д-р Емилова и малкият раснал здрав и даряващ щастие на близките си. Не е тъпкан с лекарства, както повечето от връстниците си и когато виждал по телевизията реклами за сладко сиропче срещу кашлица, питал майка си защо не му даде да опита това лакомство. Сега е на 13 години и вече е най-добър в България в детските серии на една от категориите в планинското колоездене.

Почитател на спорта е и Татяна. Става рано всяка сутрин и бяга по 5 км в гората. Занимава се и с цигун. В медицинския център харесва всички двигателни програми, най-много ѝ допаднали хората и вече редовно ходи на народни танци и след работа. Тя няма проблеми с килограмите и поддържа впечатляваща фигура.

Важно е колкото се може повече хора да знаят, че с прости и лесни методи може да си здрав, казва Татяна. Възхитена е от начина, по който д-р Емилова прави достъпна и най-трудната медицинска материя. И заедно с това намира сили и енергия да отдели внимание на всеки пациент и да му помогне да открие своя път към здраве и щастие.


Mil03

Facebook