Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 1 юли до 31 август 2022 г. клиниката работи в х-л Боровец Хилс 

 

Местата в хотела са ограничени. Ако желаете само преглед, е необходимо да носите изследване на описаните в Диагностика кръвни показатели.

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

Труд

От 7 години жената спазва точно наученото от д-р Емилова

Валентина казва, че е била готова за програмата на д-р Емилова още през 2000 година, обаче все намирала повод да отложи посещението в медицинския център. Съжалява за пропуснатото време, но е убедена, че всичко може да се навакса, ако си стриктен в здравословното хранене. За първото идване при лекарката я насърчила дъщеря ѝ, наблюдавала през годините колко упорито Валентина променя навиците си в стремеж към здраве и хармония.

На границата между две столетия жената решила да скъса със старите привички. Направила го с убеждението, че има сили да промени всичко в живота си. Напуснала натоварената работа на счетоводител и организирала офис у дома. Валентина била отровена от стрес и непрестанно догонване на срокове. Трудно е човек да си представи, че днешната лъчезарна и усмихната жена е била сърдита на света, нервна и избухлива.

Силно било и желанието ѝ да не повтаря съдбата на родителите си – измъчвани от безброй болести и страдания. За Валентина част от обяснението те да стигнат до това състояние е, че са от първите поколения, започнали да се хранят с нетрадиционни за народа ни обработени храни и да не спазват постите. Тя изчела книгите на Лидия Ковачева, Пол Брег и други световни водачи в здравословния начин на живот и си направила собствена програма.

При първото идване в медицинския център се убедила, че е постигнала много, но истинските ефекти идват само с опитен водач като д-р Емилова и непрестанно лекарско наблюдение. В медицинския център ѝ открили завишени нива на лошия холестерол и на пикочната киселина. Имала оплаквания от хроничен синузит и стомашни проблеми. По-рано страдала и от язва, но след като спряла цигарите, тя изчезнала.

Още с първото 20-дневно гладуване и захранване от 20 дни оплакванията на Валентина останали в миналото. Като спряла консумацията на млечни продукти, жената се избавила от синузита и стомашния дискомфорт. Тя не прекалявала с месо, сладкиши и газирани напитки, но любимото сирене прибавяла почти на всяко ястие. Според д-р Емилова това била основната причина за упорития синузит и дежурното му обостряне през зимните месеци.

От 7 години Валентина прави редовно всяка година по 20 дни на плодове, чай и мед и 10-дневно захранване в медицинския център. Избрала е месец май, защото е най-зареждащ с пролетно обновление. Споделя, че програмата винаги ѝ дава ново начало и я прави здрава, устойчива и спокойна – до следващия май. За Валентина д-р Емилова и екипът ѝ са истинско вдъхновение за пациентите, които бързо стават не просто почитатели, а приятели на природосъобразния живот. Наученото от лекциите на лекарката и от кулинарното училище е безценно, твърди жената. Оценява високо и цялата организация на заниманията – образователни и спортни, в медицинския център.

Тя е свалила 10 кг още с началото на програмата и ги е задържала. Сега е с идеалните 63 кг при ръст 165 см. Не крие годините си – 62, защото изглежда много по-млада. В медицинския център преди 5 години се запалила по йога и редовно прави упражненията. От 15 години играе каланетика, движи се много и работи в градината на дома си. Отглежда всичко потребно за трапезата, има и два парника. Твърди, че това много я зарежда и припомня думите на Лидия Ковачева, че дълголетниците винаги са били свързани със земята.

Всяка седмица Валентина остава за ден на плодове и чай, практикува го често и при пълнолуние и новолуние. Закуската ѝ сутрин обичайно е смути. Любимите ѝ основни съставки са банан или круша. Комбинира ги в безброй варианти с горски плодове, ябълка, ананас. Казва, че разнообразието е невероятно и постоянно експериментира. Понякога прибавя фурми, слага ленено или тиквено семе, сусам. Обедът е голяма салата без сол, към която има някакво вариво – боб, нахут и др., покълнали семена, ядки. Любимия пармезан е заменила с хранителна мая и твърди, че е дори по-вкусно. Прави си домашен хляб, приготвя и масло гхи. Млечните продукти могат да са врагове и ако ги заменим със здравословни варианти, печелим здраве, убедена е Валентина. За вечеря винаги хапва само плодове.

Заедно с двете си дъщери се старае да държат далеч от храните боклуци четирите внучки. Когато гостуват на баба, получават вместо лакомство в лъскава опаковка смути или плод. Според Валентина примерът е най-доброто въздействие върху малките. В това са убедени и дъщерите ѝ. Едната от тях вече два пъти е била в медицинския център, през март т. г. е свалила 6 кг и се чувства много добре.

От Валентина се излъчват бодрост и оптимизъм. Казва, че на 30 години не е била така щастлива, както днес. Отмерва за пълноценно времето след промените, които направила за себе си и споделя радостта от постигнатите отлични резултати със заразяващо въодушевление и благодарност към д-р Емилова.


Phys14

Facebook