Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Доктор Емилова е отговорен водач по пътя на промяната

Труд

От години Красимир се интересувал от здравословния начин на живот, изчел много автори – световни капацитети по темата. Следял и за новости в Интернет. Искал да разбере дали прекомерната консумация на месо е била сред причините за смъртта на баща му. Той имал на трапезата си месни продукти в голямо количество на всяко хранене. Майката на Красимир приемала постни ястия, плодове и зеленчуци и достигнала достолепна старост. Сравнението било твърде убедително и мъжът избрал да се погрижи за здравето си, като внимава какво слага на трапезата.

Със съпругата Афродита наблягали повече на салатите и подбирали менюто си, но приемали и месо, риба и млечни продукти. През 2016 г. започнала промяната, първо за Красимир. Той се срещнал с д-р Емилова, впечатлен от нейната убедителност, след като изгледал телевизионни интервюта и участия на лекарката. Кръвното му налягане стигало стойности 190/95, преди време изхвърлил оксалатен камък от десния бъбрек, за „спомен“ му останали песъчинки. Лекуван бил с различни медикаменти и за хроничен цистит. Д-р Емилова установила, че оцветяването на урината на Красимир е предизвикано от дълго приеман всеки ден чист сок от цвекло. Оказало се, че не са необходими медикаменти, а промяна при приготвянето на сока.

Препоръката на лекарката била мъжът да направи 10-дневна програма. 7 от тях преминали леко в медицинския център, но при връщане на работа Красимир още не бил подготвен да се справя сам. Той е наблюдател в мисията на ЕС в Косово и често е подложен на голям стрес и натоварвания. Казва, че там им предлагали качествена храна, но като здравословно препоръчвали пилешкото месо, а от лекциите на лекарката Красимир вече знаел колко вредни хормони и антибиотици се приемат заедно с пилето. Започнал сам да прави менюто си, като комбинирал наличните продукти. Подбирал различни зеленчуци, подготвени в стола за гарнитура на основните ястия с животински продукти и подправял салатата само със сок от лимон или добавял авокадо. До обед оставал само на фреш от моркови, ябълки, цвекло и лимон. Правел си и смути с много спанак и плодове.

Само 7 дни стриктно изпълнение на програмата на д-р Емилова имали върху мъжа чудодеен ефект. По неин съвет започнал да приема роден пробиотик. Преливал от енергия, справял се с всякакви натоварвания и трудности. Веднъж на 7 дни оставал само на вода.

При възможност няколко пъти седмично бягал по 9 км в пресечена планинска местност, близо до базата на мисията. Правел го с лекота и без умора. През зимата група колеги направили поход в планината от 15 км. 59-годишният Красимир изпреварил останалите с 15 минути и предизвикал възхищението на най-младия колега – само на 27 години.

За пореден път мъжът посетил медицинския център през тази пролет. Оплакванията му отзвучали, кръвното налягане се нормализирало, имал желание да прави по-често гладувания и да умножава добрите резултати. Сам признава, че решил да остане на вода за по-дълго време под влияние на написаното от Пол Брег. Но към четвъртия-петия ден почувствал дискомфорт. Усетил стягане в гърдите и общо неразположение. След коронарография кардиолозите изказали предположение за стеснение на артерии и препоръчали медикаменти. Мъжът се консултирал и със специалисти в Ст. Загора, но не получил точна диагноза. Обяснението намерил при д-р Емилова. След подробни изследвания тя била категорична, че при Красимир е бил нарушен електролитния баланс от гладуване само на вода и заради намалените нива на калий сърдечният му ритъм се нарушил. Препоръчала природосъобразно хранене и състоянието на мъжа бързо се стабилизирало.

Преди да посети медицинския център през август т. г. той останал 12 дни на диня и по съвет на д-р Емилова още 4 дни на домати. В центъра дошъл за захранването и споделя, че вкусът на храната, приготвяна от екипа на лекарката е несравним и с най-изтънчените ястия. С Красимир дошло и семейството му- съпругата Афродита и 13-годишният син Кристиян. Жената била изчела всички свитъци с обяснения, съвети и рецепти, давани от лекарката на пациентите. Преди поредното си отиване в Косово съпругът оставил у дома литературата и така плодолечението си намерило още един стриктен последовател.

Афродита четяла и точно изпълнявала всички препоръки. Казва, че не срещнала никакви трудности, нямала оплаквания. Тя е в агенция за недвижими имоти и нито за ден не се откъснала от работата. Силите ѝ сякаш извирали, усещането било за щастливо летене. Красимир обаче бил неспокоен и всеки ден звънял да пита какво се случва с жена му. Настоявал да прекрати плодолечението, защото вече знаел, че не бива да се гладува без лекарски контрол. Афродита направила 45 дни плодолечение и се захранила без сътресения, пак по схемата на лекарката. Разделила се с почти 4 кг и станала 48 при ръст 161 см, точно както искала да бъде.

Спортните ѝ занимания били на открито по няколко часа сутрин и вечер с немската овчарка. Убедена е, че тази „дисциплина“ зарежда със свежест клетките и душата – с лекота.

Жената никога не е прекалявала с вредни храни, но сега семейното меню е различно. Консумират плодове, зеленчуци, ядки, семена и др. Обичат боб, запечен в гювечета, а според Красимир жена му е ненадмината в приготвянето на имамбаялдъ. Отнема 6 часа, но е уникално на вкус. Надяват се, че синът Кристиян ще се размине с вредните бързи храни, следвайки добрия родителски пример.


Phys02

Facebook