Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Плодолечението е полезно за цялата нация, убедена е жената

Труд

Достъпът до информация може да е животоспасяващ, казва д-р Йорданова. Всеки сам решава как да се погрижи за себе си и хората, които обича, но ако не е запознат с постиженията и на алтернативната медицина, правото му на избор се ограничава. Румяна е педиатър с 37-годишен стаж. На приблизително такава възраст е често срещаният в кабинета на личния лекар пациент, даван от жената за пример. Стигнал е 100 кг, мисли се за силен и здрав, но е вдигнал кръвното. Започва да взима хапчета, след няколко месеца е повишил захарта, за което се прибавят още медикаменти. Скоро и черният дроб дава сигнал за бедствие и кръгът се затваря – килограми-болести-лекарства.

Тайната според д-р Йорданова е в профилактиката. На въпроса ми как да се прави тя, отговаря, че примерът вече е изграден в медицинския център на д-р Емилова и всеки може да го последва. Може да избере и всяка друга подобна програма, но е важно да се започне с храненето. И това трябва да стане още в най-ранна възраст. В детските градини и началните класове малчуганите могат да се запознават с добрите ефекти на плодовете и зеленчуците и да се сприятелят с движението на открито.

Лекарката е разтревожена, че в последните 15-20 години при деца, дори в ранна възраст, директно се отключват хроничните болести на дядовците и бабите им – артрит, диабет, астма, повишено кръвно налягане. Като най-застрашаващ фактор посочва затлъстяването и обездвижването. Определя като престъпление дете на 3 годинки да тежи 35 килограма. И не пести усилия да обяснява на родителите как да се справят с проблема, преди да са настъпили фатални усложнения.

Д-р Йорданова има още две специалности, освен педиатрията – обща медицина и класическа хомеопатия. 12 години е била личен лекар и се е убедила, че медикаментите имат роля за поддържане на пациента и намаляване на оплакванията, но не могат да го излекуват. Самата тя се е лекувала при световно известен хомеопат, който всяка година идва в България. Помогнал ѝ да не се разраства 6-сантиметровият тумор на щитовидната жлеза, появил се през 2007 г. Румяна претърпяла операция, но казва, че не си е взела поука и продължила да се храни по обичайния начин. Много сирене и кашкавал, тестени продукти, месо.

Открили ѝ камък в жлъчката, често боледувала от остри дихателни инфекции, била обездвижена и килограмите се трупали. Туморът на щитовидната жлеза, вече заедно с киста и папилом, се върнал. В началото на 2019 г. кантарът показал 102 кг при ръст 168 см и жената решила, че е време да промени начина си на живот.

В медицинския център на д-р Емилова дошла в първите дни на януари т. г. и сега е убедена, че е сложила за себе си ново начало. Като неуморен търсач във всеки етап от живота си, Румяна искала да разбере какъв точно е механизмът на плодолечението и попивала всички сутрешни лекции. Започнала да чете и много от книгите за природосъобразен живот. Резултатите идват бързо, когато системата е подредена от самия теб, а в анализа ти е помогнал капацитет от ранга на д-р Емилова, споделя жената.

Д-р Йорданова останала на плодове, чай и мед 14 дни в медицинския център и направила сама още седмица в дома си. Захранила се по 20-дневна схема. Свалила 10 кг и се почувствала бодра и преливаща от енергия. Главоболие имала само в първия ден от програмата. Движела се много и била щастлива, че е намерила ефективния начин да е здрава без лекарства.

Преминала към почти веганско хранене. Записала е рецепти от кулинарното училище в медицинския център и често си разменя съвети и опит с новите приятели, които открила там. Казва, че следващата ѝ задача е да се научи да готви новите ястия. Убедена е, че ще се справи, защото те са много лесни, но иска да го прави по най-добрия начин, както всички друго, с което се е заемала. Консумира много плодове, зеленчуци, бобови храни и ядки. Веднъж на десетина дни има на трапезата сирене или кашкавал, през две седмици и дива риба. Всяка седмица остава на глад за 1 ден.

В началото на лятото решила да експериментира с 5 дни на сух глад. Уточнява, че подобно нещо може да се прави само под лекарски контрол. В три от дните била на работа и нито за миг не усетила слабост или неразположение. Напротив, имала сили колкото за трима яки санитари. Захранила се с череши и останала на тези слънчеви плодове за 20 дни.

Втората програма на Румяна в медицинския център е през август т. г. за 14 дни, с още 7 самостоятелно в дома и 20-дневно захранване. Свалила е 21 кг, от тях 12,7 мазнини. Намалила е талията с 10 см и ханша с 19 см. Нито веднъж не е имала остро респираторно заболяване, въпреки че непрестанно е сред кихащи и кашлящи малчугани – в кабинет и болнично отделение.

Най-удивителното постижение на д-р Йорданова е, че камъкът в жлъчния мехур, който „отглеждала“ 5 години, е стопил размерите си със 7 мм. Стряскащите диагнози за щитовидната жлеза – тиреоидит на Хашимото и нодозна струма също са свили „размерите“. Туморният възел е намалял с цели 5 мм. При изследванията се установили нормални стойности на хормоните на щитовидната жлеза и на антителата за нея. И това се случвало за първи път от цели 11 години. Но Румяна била по-удивена от факта, че виждайки резултатите, д-р Емилова и специалистът по образна диагностика се прегърнали от радост. За тези хора всеки пациент е отделна вселена и постиженията му са споделени с огромно насърчение, казва жената. Лекарката и екипът ѝ са посветили живота си на кауза в полза на хората и са превърнали мястото в оазис на духа. Д-р Емилова е човек с мисия и я осъществява по прекрасен начин, казва Румяна. Тя изважда хората от стереотипите на криворазбраната модерност и им помага да намерят хармония с природата.

Според д-р Йорданова в медицинския център идват хора, преминали през много страдания, лутания и борби за оцеляване. Но всеки от тях открива познание, с което да промени живота си. Тези истини трябва да кажем на най-малките, за да им спестим трудностите по пътя към щастието.


Phys11

Facebook