Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Учителката по информатика и математика е удивена от бързите резултати на плодолечението

Труд

Още с първото си идване в медицинския център на д-р Емилова Елена се разделя с 12 кг и успява да зачеркне почти всички от диагнозите си в обезсърчаващо дълъг списък. Показателна за ефекта от плодолечението е реакцията на колежките ѝ, които я затрупват с въпроси какво чудо е направила със себе си. Жената казва, че преди програмата на д-р Емилова нямала талия, тежала 105 кг при ръст 169 см и се чувствала постоянно уморена и обречена на схемата с прием на много лекарства „до живот”, които обаче не помагали.

За ползите от плодолечението знаела от свои близки в Карлово – семейство пациенти на лекарката, но ги имала за недостижим за самата себе си пример. Не била сигурна, че може да гладува и се колебаела дали ще си справи. Оказало се, че не само е лесно за прилагане, но и много приятно и окриляващо. Елена нямала никакви оплаквания по време на програмата, ходела на всички походи и спортни активности, организирани в медицинския център, плувала. За 20 дни в центъра – на Боровец, през юли т. г., създала и много нови контакти със съмишленици по пътя към здравословния живот. Казва, че без водач като д-р Емилова каузата остава трудно постижима, защото тънкостите са в персонализирането на програмата и мотивация за стриктното ѝ спазване.

Преди да срещне лекарката, жената се хранела с много месо, млечни и тестени продукти. За съпруга си, почитател на постното, приготвяла ястия, към които за себе си винаги добавяла месо. Сега семейното меню вече е синхронизирано и всички са доволни. Интерес проявил и синът, който живее в Карлово и започнал да прави свои опити да прилага постигнатото от майка си – в храненето и в двигателната активност. Жената приготвя храната в дома като комбинация от наученото в кулинарното училище в медицинския център и добрите български традиции от недалечното минало.

Приготвя блюдата по съветите на консултанта на д-р Емилова Веселин Станков – от сезонни зеленчуци, варива, семена и ядки. Веднъж седмично на трапезата имат риба. Животинските храни ще попаднат в менюто по повод на празник, и то само от доказан източник.

За Елена промяната се оказала животворна. Тя имала отчайващ списък с болести и обезсърчаваща перспектива от методите на официалната медицина. Имала високо кръвно налягане, множество камъни в жлъчката, камъни в левия бъбрек, уголемен и омазнен черен дроб, мъчителни болки в лумбалната област – и при движение, и при покой и др. При болничен престой преди около 10 години ѝ открили диабет тип 2. Изписани били много медикаменти, но по силата на здрава интуиция Елена заменяла някои от хапчетата с билки и усещала по-добър ефект.

Само за първите 20 дни на плодове, чай и мед тя свалила цели 12 кг, повечето от които мазнини. Отслабването продължило и по време на захранването и според д-р Емилова постигнатото ще се запази трайно, защото Елена е много стриктна в спазване на програмата. По-важната част от отличните резултати е, че оплакванията на пациентката са отзвучали, тя се чувства здрава и енергична, без болки и без медикаменти.

Елена е убедена, че много хора биха избрали алтернативни методи за спасение от болестите, ако им се даде възможност да научат за ефектите им. Според Елена трябва да се започне с младите, защото те са винаги носители на промяната. За своите ученици казва, че мнозина се хранят с каквото им попадне, но е радостна, че мнозина вече избират да си вземат фреш или салата от близки до училището нови заведения, силна конкуренция на баничарниците.

Когато е на работа в гимназия „Васил Левски” в Карлово, и тя предпочита фреш от портокал или друг плод вместо закуска с бяло брашно, бяла захар и сол. Със солта има и собствен горчив опит, въпреки че е слушала лекциите на д-р Емилова и знаела колко коварна е тази бяла отрова. След програмата при лекарката, при захранването по схема, Елена прибавила щипка сол в салатата си и буквално за ден качила 2 кг, получила и отоци. Избавила се точно по предписанията на лекарката – останала пак на плодове и чай за ден-два, и всичко отзвучало. „Не е достатъчно само да слушаш увлекателните разкази на д-р Емилова, трябва и да ги проумееш и да спазваш съветите, за да си здрав”, споделя жената.

До края на годината Елена планира да направи отново 20 дни на плодове, чай и мед с 10-дневно захранване. Ще посещава медицинския център за контролни прегледи и при следваща голяма ваканция отново ще е при лекарката. Определя себе си като представител на хората, които през целия живот се учат и са жадни за знания. По образование е машинен инженер и по-голямата част от стажа ѝ преминала в голям завод. Не се е поколебала след икономическите сътресения да придобие и педагогическа специалност и да се посвети на възрожденската професия учител, колкото и тежка да е тя в наше време.

Като взискателен учител Елена определя д-р Емилова за отличник. По всеотдайност към хората, по непрекъснато усъвършенстване на програмата, по победа над болестите. „Шестица е моята оценка към лекарката заедно с пожелание да е здрава и щастлива в полза на хилядите пациенти от цял свят”, казва жената.


Phys23

Facebook