Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

Клиниката работи в курорта Св. Св. Константин и Елена, х-л Аква Азур

при спазване на всички противоепидемични мерки

 

 За информация и записвания – телефони 0888 951 288 и 0886 919 944.

 

За това как да се предпазим от вируси гледайте д-р Емилова по bTV

Мъжът се излекувал от сърдечна аритмия и е здрав без лекарства

Труд

Само за 6 месеца след първата си среща с д-р Емилова през 2014 г. Иван свалил 21,5 кг, от които цели 18,8 кг били мазнини. Мъжът пристигнал в медицинския център през януари, мотивиран да се справи със затлъстяването и сериозни проблеми със сърцето. Казва, че 20-те дни на плодове, чай и мед преминали много леко и не усетил глад нито веднъж.

За програмата на д-р Емилова знаел от медиите и когато решил да ѝ се довери, направил предварителна подготовка. Намалил приеманите количества храна, опитал разделно хранене и успял да свали сам няколко килограма от натрупаните 110 при ръст 177 см. Кантарът отмервал печалните резултати от работен стрес и богати маси, на които не липсвало нищо. Иван редовно приемал сериозни количества сирене, кашкавал, месо, тестени изкушения. Нервното напрежение от строителния бизнес, в който работи, потискал с две, а често и с по три кутии цигари на ден. Пушенето оставил от раз, щом решил да се бори за здравето си и никой не е в състояние да го убеди, че този вреден навик е неизкореним.

Мъжът получавал тежки пристъпи на сърцебиене и ръцете му изтръпвали до неподвижност, установена била абсолютна аритмия и му назначили медикаменти. Заради слабия им ефект ги сменяли често, но Иван се чувствал постоянно изморен, спял лошо и непрестанно бил под стрес, че аритмията ще го връхлети отново. Когато хапчетата станали по 16 на ден, решил да ги спре. Изхвърлил 3 торбички с лекарства, убеден, че избавлението няма да дойде от тях.

Казва, че официалната медицина се е специализирала в писане на документи и рецепти, и само при д-р Емилова е открил, че грижовното отношение към пациента е по-важно от всякакви хапчета. Удивлява се как лекарката и нейния екип винаги имат време да изслушват с внимание и да назначават точните и необходими изследвания и са осигурили в центъра най-модерната апаратура за провеждането им, без излишно чакане и разхождане по кабинети.

От януари до май 2014 г. Иван спазвал стриктно съветите на д-р Емилова. Всяка седмица оставал по 2 дни на плодове и чай, рядко консумирал месо и риба. Свалил за около половин година 36 кг и се чувствал отлично.

Сънят се нормализирал, кръвното му налягане било в норма, сърдечната аритмия все по-рядко го оставяла без сили. Много познати подигравали мъжа за новия начин на живот и се удивлявали, че сам си причинява лишения. Но забравили насмешките, когато видели, че Иван е станал енергичен поне колкото двамата си сина, които работят заедно с него и все по-често се ангажират изцяло с бизнеса. Те също проявяват интерес към програмата, а съпругата е най-верният му поддръжник и е пригодила семейното меню според нормите за здравословен живот. Често приготвя постни супи според сезонните зеленчуци. Идвала е с мъжа си в центъра на лекарката.

Ако всички българи спазват предписанията на д-р Емилова, ще бъдем здрава нация и няма да правим компромиси с храни боклуци, споделя Иван. Според него всеки е отговорен за здравето си и за хората, които обича. И не бива да си намира оправдания, че няма време и възможност да посети медицински център, в който се осигурява цялостно лечение и профилактика. Най-лесно гладуване се прави в атмосфера на разбиране, споделяне и насърчение, казва той. Може да се отклониш от предписанията, ако го правиш изцяло сам или си под голям стрес.

Така се случило и с него. Позволил си по-обилно хапване и натоварен работен ритъм и болестите отново се активизирали. Лекар от службата по трудова медицина установил, че Иван има сърдечна аритмия и дори е застрашен от внезапен фатален край. Започнало пак ходене по болници – у нас и в Испания и приемане на медикаменти. И отново избавлението дошло с програмата на д-р Емилова.

След няколко по-дълги гладувания, ограничаване на животинските продукти и разтоварващи дни мъжът е в отлично състояние без лекарства. През 2019 г. направил 30-дневна програма с 20 дни захранване по индивидуална схема от медицинския център. Новата 2020 година започва с 20 дни на плодове, чай и мед, захранването е 10-дневно. Иван е убеден, че по-дългото лечебно гладуване трябва да е два пъти годишно и го сравнява с традиционните за нашия народ пости – за Великден и за Коледа.

Редовно правените в медицинския център ехокардиографии показват, че сърцето на Иван работи в нормален ритъм. Мъжът е щастлив, че са отзвучали и проблеми със жлъчката, установени му преди време с изследвания. Плодовете вече са важна част от неговото меню. Точно по съветите на д-р Емилова семейството консумира откъснати в собствената градина плодове в сезона им на слънчево зреене. Отглеждат 40 дръвчета и през по-щедрата 2018 година от май до октомври имали на трапезата от ранни череши до дюли. През миналата година дръвчетата дали бедна реколта и според Иван това е в резултат на безпощадното ни отношение към природата. Ако не се научим да я щадим и уважаваме, тя ще продължи да напомня, че днешната безотговорност ще се стовари върху децата и внуците ни с непредвидими последици.

За натрупаните преди време килограми мъжът търси обяснение и в прекратената активна спортна дейност. Бил е алпинист и сега в медицинския център се включва с желание в осигурените многобройни двигателни активности – плуване, походи, фитнес, гимнастически програми. Според д-р Емилова Иван е имал волята да изкачи най-високия и важен връх – към живота без болести и в хармония с природата.


Emi18

Facebook